.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 18:07

“Αντι…καγκουρικά” μέτρα στην Μαλαισία!

 

“Eλεύθερο” στην αστυνομία να πατάξει την οδηγική παρανομία

 

Κάγκουρες. Ένα παγκόσμιο φαινόμενο!  Στην μακρινή Μαλαισία, τους αποκαλούν “Mat Rempit” και έχουν απ΄ότι φαίνεται δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, οι πρόσφατες κόντρες σε κεντρικό δρόμο που διέρχεται μπροστά από ένα μεγάλο νοσοκομείο της Μαλαισίας, προκαλώντας μεγάλη ενόχληση στους νοσηλευόμενους.

Η κυβέρνηση λοιπόν αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί και έθεσε προς ψήφιση ένα νέο νομοσχέδιο, κατά το οποίο οι αστυνομικές αρχές θα έχουν ουσιαστικά το “ελεύθερο” στην καταστολή αυτών των παραβατικών συμπεριφορών. Η υποσημείωση στο “ελεύθερο”, είναι το ότι θα πράττεται ότι είναι απαραίτητο για την διάλυση συγκεντρώσεων και αυτοσχέδιων αγώνων και ότι θα γίνονται συλλήψεις κατά την κρίση των οργάνων.

Κάτι παρεμφερές είχε γίνει και πριν από κάποια χρόνια στην Μαλαισία, όπου για μια μέρα εξαπολύθηκε ένα απίστευτο κυνηγητό των Mat Rempit από την αστυνομία, έχοντας ως αποτέλεσμα εκατοντάδες συλλήψεις και κατασχέσεις παπιών (ναι, παπιά έχουν κυρίως).

Η διαφορά στην προκειμένη περίπτωση, είναι πως δεν πρόκειται απλά για μια περιστασιακή επιχείρηση αλλά για κάτι που θα παγιωθεί νομικά, έχοντας διάρκεια και συνέχεια.

Δύσκολες εποχές για τους Mat Rempit... Ακολουθούν δύο video που συλλέξαμε από το διαδίκτυο με την δράση τους. Προφανώς και ο σκοπός που τα παραθέτουμε δεν είναι η μίμηση αλλά η αποφυγή!



Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 18:07

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon