.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 13:45

BMW-nVidia Concept: Μια Bio-Mech μοτοσυκλέτα σαν υπολογιστής

Μια διαφορετική άποψη για το πώς μπορεί να είναι οι μοτοσυκλέτες στο μέλλον, από ανεξάρτητο σχεδιαστή με πολλά στοιχεία gaming υπολογιστών.

Η συναρμολόγηση ενός υπολογιστή, ειδικά αν την κάνεις εσύ, μπορεί να είναι μια συναρπαστική δραστηριότητα που σε γεμίζει ικανοποίηση. Για τον σχεδιαστή Aaryman Mistry από την Ινδία, το τελευταίο του Project υπολογιστή τον ενθουσίασε τόσο πολύ, που αποφάσισε να σχεδιάσει μια φουτουριστική μοτοσυκλέτα με πολλά στοιχεία, εμπνευσμένα από τους υπολογιστές. Έτσι, πάντρεψε τα σήματα της BMW αλλά και της nVidia, στην εργασία που βλέπετε εδώ.

Απροκάλυπτα φουτουριστική, η μοτοσυκλέτα του Mistry θυμίζει κάτι από biomech μορφή, σαν συνδυασμό ζωντανού οργανισμού και μηχανής. Είναι –εννοείται- ηλεκτρική, με μοτέρ και στον εμπρός και στον πίσω τροχό, την μπαταρία και όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά στο κέντρο, αλλά και ία ενδιαφέρουσα προσέγγιση στην θέση οδήγησης. Το τιμόνι εμφανίζεται σε 2 διαφορετικές θέσεις –χαμηλά και ψηλά-, προφανώς στα πλαίσια μιας μεταβαλλόμενης εργονομίας.

Σχεδιαστικά, όμως, η μοτοσυκλέτα ξεχωρίζει και από τα στοιχεία κεντρικής μονάδας υπολογιστή, εκτεθειμένα στον πυρήνα του μοντέλου! Το σήμα της nVidia είναι εμφανές σε διάφορα σημεία, με το σύνολο να θυμίζει υπολογιστές του σήμερα, με... τζάμια και φώτα, όπως προστάζει η μόδα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Mistry έχει οραματιστεί την μοτοσυκλέτα, με κατασκευή τύπου Modular, ώστε ο τελικός χρήστης να μπορεί να την συναρμολογήσει μόνος του. Σαν να μιλάμε για έναν… υπολογιστή, δηλαδή. Λέτε να γίνουν έτσι τα δίκυκλα στο μέλλον;

 

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 13:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon