.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 10:20

Νέο GPX Tuscany 150 - Ιταλικό ταμπεραμέντο σε τιμή «πάτωμα»

Η GPX, σε συνεργασία με την SYM, παρουσίασε το νέο της scooter ονόματι Tuscany 150, σαφώς εμπνευσμένο από την Vespa Sprint αλλά και πολύ χαμηλότερο σε τιμή από ένα «τυπικό» ιταλικό scooter…

H GPX έγινε γνωστή στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια, χάρη στα παπιά της Rock και POPz, που έρχονται και στην Ελλάδα μέσα από την αντιπροσωπεία της KSR Hellas. Ωστόσο η εταιρεία διευρύνει την γκάμα της, πιάνοντας σωστά τον παγκόσμιο παλμό για τα scooters, ειδικά αυτά που έχουν… ιταλικά γονίδια. Αυτό, είναι το νέο GPX Tuscany 150.

Πρόκειται για τον καρπό της συνεργασίας της GPX με τον παγκόσμιο γίγαντα των scooters, SYM και ήδη από το όνομα του, αναφέρεται στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Τοσκάνης. Αν η εμφάνιση του σας θυμίζει κάτι, αυτό… δεν είναι τυχαίο, καθώς το GPX Tuscany 150 είναι σχεδόν φτυστό η Vespa Sprint. Άλλωστε, το Piaggio Group έχει εδραιωθεί εδώ και δεκαετίες ως το «απόλυτο» στο στυλ των scooters και η μίμηση είναι η υπέρτατη μορφή κολακείας. Ελπίζουμε η GPX να μην έχει μπλεξίματα με το… νομικό τμήμα της Piaggio, ωστόσο!

Ο κινητήρας του Tuscany 150 προέρχεται από την SYM, ενώ το στήσιμο και τα περιφερειακά του μοντέλου είναι σε «βασικό» επίπεδο για ένα scooter: Τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω. Το μοντέλο χρησιμοποιεί επίσης, σύστημα φρένων CBS –αν και για να έρθει στην Ευρώπη, αν τυχόν γίνει αυτό, θα πρέπει να αποκτήσει σύστημα ABS. Η απεικόνιση των ενδείξεων γίνεται σε ψηφιακά, τύπου LCD όργανα, ενώ και άλλα «καλούδια» εξοπλισμού όπως θύρα ρεύματος USB και επιλογή για Keyless κεντρικό διακόπτη, αναφέρονται στην παρουσίαση.

Η τιμή του, τουλάχιστον για την Ταϊλάνδη, είναι πολύ χαμηλή καθώς δεν ξεπερνά καν τα 1.700 ευρώ, σε ισοτιμία. Εντάξει, ξέρουμε ότι είναι πολλοί οι παράγοντες που θα κάνουν το μοντέλο ακριβότερο, αν αποφασιστεί η είσοδος του στην Γηραιά Ήπειρο. Πως σας φαίνεται, εν πάση περιπτώσει, το scooter;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 10:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon