.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 14:52

Bosch – Update… οχημάτων με την ευκολία smartphone!

 

Eτοιμάζει ασφαλή πλατφόρμα για την διαδικασία

 

Φανταστείτε να οδηγάτε την μοτοσυκλέτα σας και να σας “σκάσει” ενημέρωση για πακέτο αναβάθμισης σε αναρτήσεις και κινητήρα. To κατεβάζετε και… να τα δύο νέα riding modes συν νέες ρυθμίσεις στις ημιενεργητικές αναρτήσεις.

Σας ακούγεται πολύ φουτουριστικό αυτό το σενάριο; Δεν θα έπρεπε! Δεδομένου του ότι τα δίτροχα και τα τετράτροχα έχουν πλέον πολύ μεγάλη επεξεργαστική ισχύ και μονάδες οι οποίες επεμβαίνουν ψηφιακά στις μηχανικής φύσεως λειτουργίες τους, είναι κάτι το οποίο όχι μόνο δεν θα αργήσει να έρθει αλλά θα αποτελέσει και τον κανόνα  στο άμεσο μέλλον.  

Η Bosch έχοντας προβλέψει αυτή την εξέλιξη, εστιάζει στην βελτιστοποίηση αυτής της διαδικασίας, προκειμένου αυτή να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και ασφαλής.
Με την χρήση κρυπτογραφημένων πρωτόκολλων επικοινωνίας, οι οδηγοί αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, θα μπορούν χωρίς κανένα κίνδυνο… hacking να “καταβάζουν” από το cloud τις τελευταίες ενημερώσεις για τα οχήματα τους, με τρόπο τόσο εύκολο όσο και σε ένα smartphone.

To τι θα μπορούν να περιλαμβάνουν αυτές οι ενημερώσεις έχει άμεση συνάρτηση με τον εξοπλισμό του κάθε οχήματος και το κατά πόσο η λειτουργία των επί μέρους συστημάτων του, επαφίεται σε λογισμικό ή προγραμματιστικό κώδικα. Από απλά update στους χάρτες ενός gps, μέχρι αλλαγές σε ανάφλεξη – τροφοδοσία για βελτίωση της οικονομίας ή της ισχύος.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς ,“ταβάνι” στις εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας δεν υπάρχει και η Bosch φροντίζει ώστε να κάνει την διαδικασία αυτή πιο εύκολη και ασφαλής για όλου μας.  

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 14:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon