.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 09:19

Ducati – Νέα σενάρια πώλησης

 

Η Harley – Davidson ως φερόμενος αγοραστής!

 

 

 

 

Αναζωπυρώνονται οι φήμες για πώληση της Ducati, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, o όμιλος Volkswagen AG, έχει ξεκινήσει τις δέουσες διαδικασίες, δεχόμενος προσφορές.

Το συγκεκριμένο σενάριο δεν μας προκαλεί έκπληξη, αφού έχει “παίξει” σαν είδηση ουκ ολίγες φορές, τους τελευταίους μήνες. To story -εν τάχει- έχει ως εξής: Η VW, έχοντας υποστεί μεγάλες οικονομικές ζημίες μετά το γνωστό diesel – gate, προσπαθεί να “ορθοποδήσει”. Για επιτευχθεί κάτι τέτοιο, είναι απαραίτητη η πώληση ορισμένων εταιρειών που βρίσκονται υπό την σκέπη του VAG ομίλου. Μια από αυτές είναι και η Ducati, η οποία ανήκει στην Lamborghini, η οποία ανήκει στην Audi, η οποία με την σειρά της, ανήκει στον όμιλο.

Η φήμη αυτή λοιπόν, έχει μια περιοδικότητα εμφάνισης, ακολουθούν οι διαψεύσεις (ή η σιγή ιχθύος) Γερμανών και Ιταλών και φτου και απ΄ την αρχή. H τελευταία εστία αναζωπύρωσης όμως, αν μη τι άλλο έχει μια σοβαρότητα, καθώς αποτελεί είδηση του Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο λοιπόν, το οποίο επικαλείται αξιόπιστες πηγές που δεν επιθυμούν να αποκαλυφθούν αφού η όλη διαδικασία τελεί υπό άκρα μυστικότητα, ο όμιλος VAG δέχεται προσφορές από υποψήφιους αγοραστές, για ένα deal πώλησης, που μπορεί να αγγίξει τα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πολλές είναι οι εταιρείες και oi σχηματισμοί επενδυτικών κεφαλαίων που ως άλλοι μνηστήρες πολιορκούν τον όμιλο για να αποκτήσουν την Ducati. Oι πηγές του Reuters, αναφέρουν ότι η Bajaj, η σύμπραξη των επενδυτικών εταιρειών KKR / Bain Capital / Permira και η Harley – Davidson, βρίσκονται ακόμα μέσα στο “παιχνίδι” της πλειοδοσίας, ενώ ο όμιλος ΒMW, η Honda, η Suzuki, η Ηero και η TVS, εκδήλωσαν ενδιαφέρον αλλά απέσυραν τις προσφορές τους στη συνέχεια, κρίνοντας πως το ποσό για την εξαγορά της Ducati, είναι πολύ υψηλό.

Σε ότι αφορά στην Harley – Davidson, λέγεται ότι έχει πάρει πολύ “ζεστά” το θέμα και έχει μάλιστα ζητήσει την βοήθεια της Goldman Sachs για να ευοδώσει το deal, καθώς -σύμφωνα πάντα με το Reuters- η αμερικανική εταιρεία αντιμετωπίζει πρόβλημα στις πωλήσεις της και ψάχνει να βρει πρόσθετες και έξω από την γκάμα και την φιλοσοφία της, πηγές εσόδων. Θα θυμάστε βέβαια ότι κάτι παρόμοιο έχει συμβεί και στο παρελθόν, όταν η Harley – Davidson εξαγόρασε την MV Agusta, για να την πουλήσει λίγο μετά.

Το Reuters επικοινώνησε με όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτή την ιστορία, ωστόσο κανείς δεν προχώρησε σε κάποια δήλωση, εκτός του ομίλου BMW, που απλά ανακοίνωσε λακωνικά, ότι δεν ενδιαφέρεται για την αγορά της Ducati.

Σε κάθε περίπτωση, η συμφωνία -αν αυτή υπάρξει- δεν πρόκειται να ανακοινωθεί πριν την έκθεση της EICMA στο Μιλάνο τον Νοέμβριο, καθότι το VAG Group θα δεχτεί τις πρώτες επίσημες προσφορές τον Ιούλιο και οι διαδικασίες πώλησης αυτού του μεγέθους, χρειάζονται αρκετό χρόνο να οριστικοποιηθούν.

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 09:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon