.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 16:42

Motoinno TS3 – Εναλλακτική superbike στην παραγωγή

 

Βλέψεις και για εμπλοκή στo FIM CEV Moto2 το 2018

 

Η Motorcycle Innovations του Αυστραλού Ray Van Steenwyk, εξασφάλισε χρηματοδότηση από ιδιωτικά και κρατικά κεφάλαια και πολύ σύντομα, θα βάλει μπροστά την παραγωγή της TS23, μιας μοτοσικλέτας με εναλλακτικό μπροστινό, που δε θυμίζει τίποτα άλλο.

Ο Steenwyk, έχει μια καταξιωμένη εταιρεία παραγωγής ειδικών εφέ για τον κινηματογράφο, ωστόσο πάνω απ΄όλα δηλώνει παθιασμένος μοτοσικλετιστής και αυτοδίδακτος μηχανικός.

Οι εξαιρετικές του ικανότητες στον 3D σχεδιασμό, τον οδήγησαν πριν από κάποια χρόνια στην σύλληψη ενός ξεχωριστού concept, την σχεδίαση και την κατασκευή μιας μοτοσυκλέτας με εναλλακτικό σύστημα διεύθυνσης – ανάρτησης και πλαίσιο, τα οποία κατοχυρώθηκαν στο σύνολο τους, υπό την ονομασία “TS3”.

Χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια εξέλιξης για να υπάρξει τελικά ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο, με κινητήρα από Ducati 900SS, όμως τον τελευταίο καιρό τα πράγματα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα για το project.

Η Motoinno, έχει εξασφαλίσει 500.000 αυστραλιανά δολάρια χρηματοδότηση ιδιωτικής και κρατικής προελεύσεως και το ποσό αυτό, σύμφωνα με τον Steenwyk, είναι αρκετό για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες παραγωγής της TS3 σε μικρό αριθμό κομματιών, με κινητήρα από Ducati Testatretta 1198 κ.εκ.

Πέραν αυτού όμως, ήδη έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές με ένα κινητήρα της κατηγορία Moto2, έχει βρεθεί αγωνιστική ομάδα και αναβάτης και στόχος είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Moto2 του 2018!

Σε ότι αφορά στα πλεονεκτήματα της TS3, αυτά είναι η πολύ γρήγορη γεωμετρία του μπροστινού, χωρίς προβλήματα σταθερότητας και φυσικά, τα anti-dive χαρακτηριστικά στο φρενάρισμα.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 16:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon