.
Κατηγορία Harley Davidson
Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 11:06

H Harley-Davidson ετοιμάζει Pan America και Sportster 975

Κατά λάθος διαρροή από τα κεντρικά της H-D δίνει αποκαλυπτικές πληροφορίες για ένα μοτέρ που είχε “χαθεί” από το προσκήνιο.

Η μεγάλη στροφή στην πορεία της Harley-Davidson συντελέστηκε στην ουσία το 2018, όταν και παρουσιάστηκε μια νέα υπό εξέλιξη γκάμα μοντέλων που διεύρυνε το πεδίο δραστηριότητας της αμερικανικής εταιρείας σε χώρους που δεν είχε πατήσει ποτέ ως τότε ρόδα της. Η πρώτη adventure μοτοσυκλέτα της, Pan America 1250, είναι πλέον γεγονός και γράφει εντυπωσιακότατα νούμερα στην αγορά των ΗΠΑ (και όχι μόνο), αλλά από εκείνη τη νέα συλλογή μοντέλων αρκετά στοιχεία δεν έχουν ξανακουστεί ή εμφανιστεί στην πιάτσα.

Μεταξύ των διαφόρων νέων μοντέλων που διαφήμιζε η H-D ήταν και το Bronx, ένα streetfighter που θα χρησιμοποιούσε μια υποκυβισμένη έκδοση του Revolution Max στα 975 cc, με απόδοση 115 hp και 9.6 kgm. Σιωπηρά το Bronx χάθηκε από τις συζητήσεις, εξαφανίστηκε από την ιστοσελίδα των μελλοντικών μοντέλων της εταιρείας και, το κυριότερο, μαζί του εξαφανίστηκε και ο μικρότερος κινητήρας.

harley davidson sportster s 2022 00004

Στην πορεία όμως συστηθήκαμε με την επόμενη μέρα του Sportster S, το οποίο παρουσιάστηκε μεν με τον μεγάλο κινητήρα, αλλά συνοδευόμενο με φήμες για μια μικρότερη έκδοση 975 cc – νάτος πάλι ο μικρότερος V2!

Οι φήμες αυτές απέκτησαν υπόσταση όταν αμερικανικά ΜΜΕ ανακάλυψαν αποκαλυπτικές πληροφορίες στις ιστοσελίδες γνήσιων αξεσουάρ της Harley-Davidson.

040622 Harley Davidson Sportster Nightster RH975 Wild One Mirrors

Συγκεκριμένα, στις αρχές του Απρίλη η αμερικανική εταιρεία προσέθεσε στους καταλόγους της κάποια αξεσουάρ που στην περιγραφή τους αναφέρονται σε μοντέλα RH975, RA975, RA965S.

Το πρώτο, RH975, χρησιμοποιεί την κωδική ονομασία του Sportster (RH1250) και αφορά ένα after market ζεύγος καθρεπτών που προφανώς θα είναι κοινό για τις δύο εκδόσεις του νέου Sportster, αποκαλύπτοντας έτσι με αρκετή επισημότητα την ύπαρξη του μικρότερου μοντέλου.

Λίγες μέρες αργότερα το ίδιο μοτίβο επαναλήφθηκε στη σελίδα μιας τάπας δοχείου καυσίμου για το Pan America, με την επισήμανση πως αυτή θα είναι συμβατή με τα RA965S, RA975, RA1250 και RA1250S.

041122 2023 harley davidson pan america 975 965s screenshot

Για μια φορά ακόμη, η σήμανση RA φωτογραφίζει το Pan America και αποκαλύπτει δύο νέες εκδόσεις. Για τη μεν RA975 η εικόνα είναι μάλλον σαφής: adventure μικρότερου κυβισμού, προφανώς για να αντιπαρατεθεί με την καθεστηκυία τάξη Ευρωπαίων και Ιαπώνων στη μεσαία κλάση κυβισμού (και κόστους).

Το άλλο ωστόσο, RA965S, παραμένει ένα μυστήριο που δεν έχουν καταφέρει να αποκρυπτογραφήσουν ακόμη και τα αμερικανικά περιοδικά με τις στενότατες σχέσεις με την H-D. Το S υποδηλώνει μια Special έκδοση εξοπλισμού, όπως στο μεγάλο Pan America, αλλά αυτό το 965 μπερδεύει την κατάσταση. Τυπογραφικό λάθος; Διαφορετική έκδοση του μικρότερου κινητήρα; Προφανώς θα μάθουμε όταν έρθει η ώρα της επίσημης αποκάλυψης.

Η οποία ώρα δεν πρέπει να είναι μακριά, καθώς αδυνατούμε να φανταστούμε γιατί να ενημερωθούν οι ιστοσελίδες αξεσουάρ για μοντέλα που δεν αναμένονται σύντομα. Όπως και να έχει, η Harley-Davidson πήρε είδηση ότι την πήραν είδηση και έκτοτε έχει αφαιρέσει τις εν λόγω συμβατότητες μοντέλων για τα αξεσουάρ της, περιορίζοντας τις λίστες σε υπαρκτά μοντέλα μόνο.

Ωστόσο κάποιοι – όπως εδώ το Motorcycle.com – φρόντισαν να αποθηκεύσουν screenshots, έτσι ξέρουμε πια τι να περιμένουμε από την αμερικανική εταιρεία στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 11:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon