.
Κατηγορία Harley Davidson
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022 17:08

Harley-Davidson – Έρχεται και δικύλινδρο 500 με την QJ Motor

Ενόσω περιμένουμε τα αποκαλυπτήρια του νέου 338R, μερικές νέες φωτογραφίες αλλάζουν τα δεδομένα.

Το σίριαλ με τη μικρή Harley-Davidson καλά κρατεί, καθώς εδώ και δύο-τρία χρόνια ξεθάβονται πατέντες, αποκαλύπτονται προϊόντα κατασκοπείας, κατατίθενται επίσημα έγγραφα, αλλά η μοτοσυκλέτα ακόμη δεν έχει εμφανιστεί.

Κι εκεί που περιμένουμε ανά πάσα στιγμή να μάθουμε πως παρουσιάστηκε επίσημα η νέα μικρή Harley-Davidson 338R με τη συνεργασία της QJ Motor, μας έρχεται η έκπληξη: υπάρχει και δικύλινδρο 500 στα σκαριά!

harley davidson 500cc 4

Οι φωτογραφίες που κάνουν τώρα τον γύρο του κόσμου μάλλον προέρχονται από βίντεο που δείχνει μια μοτοσυκλέτα με σήματα της Harley-Davidson στο ρεζερβουάρ να “τρέχει” σε δυναμόμετρο.

Η πιο προσεκτική παρατήρηση αρχίζει να γίνεται εξόχως αποκαλυπτική καθώς εντοπίζουμε όλο το βασικό πακέτο του Benelli Leoncino 500, ντυμένο με λίγο διαφορετικά κουστούμια και το γνωστό αμερικανικό λογότυπο στο ρεζερβουάρ.

harley davidson 500cc 3

Και, για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία, η αναγραφή HD 500 στην πινακίδα υπογραμμίζει αυτό που υποπτευόμασταν.

Η συνεργασία με την QJ Motor, δηλαδή την ιδιοκτήτρια της Benelli, φέρνει πιθανότατα δύο νέες μικρές Harley-Davidson, μια μονοκύλινδρη 338 και μια δικύλινδρη 500.

harley davidson 500cc 5

Όσον αφορά στο μεγαλύτερο εκ των δύο, αυτό δηλαδή που είναι “νέο” για μας, οι εικόνες ουσιαστικά αποκαλύπτουν τα βασικά δομικά και μηχανικά μέρη του Leoncino 500, ντυμένα με λίγο διαφορετικά στοιχεία στο ρεζερβουάρ και το πίσω φτερό.

Αυτό που δεν μαθαίνουμε είναι αν υπάρχει πρόθεση να φορεθεί εδώ ο νέος κινητήρας της QJ στην Κίνα που μετρά 550 cc, κάτι που βέβαια περνά μέσα από ένα ευρω-φίλτρο με κωδική ονομασία Α2. Αν αυτός αποδίδει πάνω από 47 ίππους, τότε αφήνει εκτός νυμφώνος ένα μεγάλο μερίδιο πελατών που θεωρητικά αποτελούν βασικό target group για την H-D, οπότε αν έπρεπε να στοιχηματίσουμε θα ήταν υπέρ των 500 κυβικών, με τον κινητήρα που τόσο καλά γνωρίζουμε στην Ελλάδα από διάφορες δημοφιλή Benelli, όπως το Leoncino και πρωτίστως τα TRK.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon