.
Κατηγορία Harley Davidson
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 16:38

Harley-Davidson 338R – Ένα επίσημο βήμα πιο κοντά

Η QJ Motor κατέθεσε στις ΗΠΑ έγγραφα για την επερχόμενη μοτοσυκλέτα μικρού κυβισμού που θα κατασκευάζει για λογαριασμό της Harley-Davidson. Ξανά.

Η ιστορία μας είναι γνωστή τουλάχιστον από το 2019, με τις Harley-Davidson και QJ Motor να εξελίσσουν από κοινού μια πλατφόρμα μοτοσυκλετών μικρού κυβισμού με το πασίγνωστο αμερικανικό έμβλημα με τον αετό στο ρεζερβουάρ.

Οι φήμες είχαν ξεκινήσει από μια μοτοσυκλέτα χτισμένη πάνω στη βάση του Benelli 302S, μετά περάσαμε σε δικύλινδρες φήμες, είδαμε πατέντες, είδαμε διαρροή φωτογραφίας πρωτοτύπου – το μόνο που δεν έχουμε δει στα τρία αυτά χρόνια είναι η επίσημη τελική μορφή της μοτοσυκλέτας.

031522 2021 harley davidson 338r qianjiang 07

Η νέα σελίδα στο σίριαλ της μικρής Harley μας έρχεται μέσω της αμερικανικής υπηρεσίας US National Highway Traffic Safety Administration, στην οποία η QJ κατέθεσε έγγραφα που αφορούν μια δικύλινδρη σε σειρά μοτοσυκλέτα 353 cc, συνοδευόμενη από τα ίδια σχέδια των πατεντών που είχαμε δημοσιεύσει το 2020, παρουσιάζοντας τους αριθμούς πλαισίου που θα χρησιμοποιήσει αυτό το μοντέλο.

Από τη χαρτούρα προκύπτουν δύο ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Πρώτον, οι Κινέζοι αναφέρουν ρητά πως η μοτοσυκλέτα αυτή αφορά τις χρονιές 2021 ως και 2026, υπονοώντας δηλαδή πως πιθανότατα ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε να είναι το (φημολογούμενο ως) 338R στην αγορά ως μοντέλο 2021. Το γιατί δεν έχει συμβεί δεν είναι γνωστό, πολύ πιθανώς πάντως να σχετίζεται η έκτακτη κατάσταση που δημιούργησε η πανδημία covid-19, κάτι που δε θα μπορούσαν να έχουν προβλέψει οι δύο εταίροι το 2019 στον σχεδιασμό τους.

031522 qianjiang harley davidson vin decoder

Το δεύτερο προβοκατόρικο σημείο αναδεικνύεται από τους συναδέλφους του αμερικανικού Motorcycle.com, οι οποίοι παρατήρησαν πως η αρχιτεκτονική των αριθμών πλαισίου που παρουσιάζεται στα χαρτιά δεν υιοθετεί την κωδικοποίηση της QJ (όπως εμφανίζεται σε άλλα μοντέλα της που πωλούνται στις ΗΠΑ), αλλά αυτή της Harley-Davidson. Μάλιστα αναφέρουν έγγραφο της Harley-Davidson προς οικονομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, στον οποίο αναφέρεται ρητά στη συνεργασία με την Qianjiang δηλώνοντας πως "ως σήμερα, η Εταιρεία δεν έχει παρουσιάσει μια μοτοσυκλέτα μικρού κυβισμού μέσω αυτής της συνεργασίας εξαιτίας ρυθμιστικών απαιτήσεων, μεταξύ άλλων παραγόντων".

Ως "ρυθμιστικές απαιτήσεις" λογίζονται διευκρινήσεις και διαδικασίες όπως η παραπάνω, για την επεξήγηση των αριθμών πλαισίου στην αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ.

Με την είδηση αυτή δεν μάθαμε κάτι καινούργιο, επιβεβαιώνεται απλώς πως η επερχόμενη μικρή Harley-Davidson by QJ Motor θα είναι δικύλινδρη 353 cc και η μέρα της επίσημης παρουσίασής της πλησιάζει γοργά.

Πηγή: Motorcycle.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 16:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon