.
Κατηγορία Harley Davidson
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 21:56

EICMA – Harley-Davidson Bronx

Η Harley-Davidson δεν συνήθιζε να παρουσιάζει νέα μοντέλα στις ευρωπαϊκές εκθέσεις, αλλά αυτό είναι κάτι που αφορούσε τα cruiser και την “παλιά” φιλοσοφία της εταιρείας. Τώρα, τα πράγματα έχουν αλλάξει!

Mε την H-D να επιχειρεί τολμηρά ανοίγματα σε κατηγορίες που μέχρι πρότινος δεν είχε ποτέ παρουσία ή ακόμα και να πρωτοστατεί σε τομείς που λίγοι έχουν επιχειρήσει (βλέπε Live Wire) αυτά που ξέραμε περί συντηρητισμού και εμμονών, ας τα ξεχάσουμε!

Δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση λοιπόν, το ότι Harley-Davidson αποφάσισε να επιδείξει δύο από τα πολυαναμενόμενα νέα μοντέλα της - και αυτά που αποτελούν τους πιο εξόφθαλμους φορείς της νέας της φιλοσοφίας- επί Ευρωπαϊκού εδάφους. Ακριβώς γιατί, οι κατηγορίες στις οποίες ανήκουν οι μοτοσυκλέτες αυτές, έχουν πολύ μεγαλύτερη “πέραση” στη Γηραιά Ήπειρό, παρά στις ΗΠΑ.

Το Bronx, το ένα εξ αυτών, είναι η ονομασία του “αβάπτιστου” μοντέλου που όλοι αναφέραμε ως Streetfighter 975, και το ονομάζαμε έτσι, ακριβώς γιατί είναι ένα Streetfighter μοντέλο, με την πραγματική έννοια του όρου και όχι για τα -μέχρι πρότινος- δεδομένα της Harley-Davidson. Κινείται από το μικρότερη έκδοση του νέου, πλήρως υγρόψυκτου και τετραβάλβιδου V2 μοτέρ που οι αμερικανοί ονομάζουν “Revolution Max”, στα 975 κ.εκ., με την -ονομαστική- απόδοση να είναι 115 ίπποι και 9,6 kg-m ροπής.

Από εκεί και έπειτα, παρά το ότι δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά, ο χαρακτήρας του μοντέλου είναι εμφανής, η γεωμετρία του φαίνεται γρήγορη και διαστασιακά είναι “μαζεμένο”, δεν διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από ένα Monster της Ducati για παράδειγμα. Ανεστραμμένο πιρούνι, ακτινική έδραση στις δαγκάνες των φρένων, μεγάλες σε διάμετρο δισκόπλακες, “καμπύλο” ψαλίδι (μάλλον αλουμινίου) με πολύ μεγάλη διατομή και sport ελαστικά, είναι στοιχεία που δεν θα ταίριαζαν σε ένα απλό naked / roadster μοντέλο και μαρτυρούν το ότι τοι Bronx, θα είναι “ζόρικο”, όπως και το διαμέρισμα της Νέας Υόρκης, από όπου δανείζεται και το όνομα του.

Δύο περίεργα στοιχεία που παρατηρούμε πάντως, είναι η τελική μετάδοση με ιμάντα και το πολύ μεγάλο “γρανάζι” - ράουλο στον πίσω τροχό. Φανταζόμαστε ότι αυτά θα αλλάξουν στο μοντέλο παραγωγής αλλιώς ευχόμαστε καλές σούζες με τετάρτη και άνοιγμα του γκαζιού.

Μια από τις φωτογραφίες απεικονίζει μια “από πάνω και δεξιά” άποψη της μοτοσυκλέτας και σε αυτή βλέπουμε αρκετό “συνωστισμό” στο δεξί grip, με επιλογέα τύπου pad, πρόσθετα κουμπιά για την διαχείριση του menu, cruise control και θερμαινόμενα grip, άρα από εξοπλισμό καλά θα πηγαίνουμε μάλλον... Το θέμα είναι πως θα χωράνε όλες αυτές οι ενδέιξεις και οι πληροφορίες, στην -μικρή- στρογγυλή ψηφιακή οθόνη, που παίζει τον ρόλο του πίνακα οργάνων... Πέρν αυτών, διακρίνονται και οι ρυθμίσεις, στην κορυφή του πιρουνιού. Είπαμε, οι διαθέσεις, είναι “αγριεμένες”!

Tώρα σχετικά με το πότε θα παρουσιαστεί το Bronx ως μοντέοο παραγωγής, η Harley-Davidson αναφέρει πως αυτό θα συμβεί περί τα τέλη του 2020.

Ακολουθεί video και gallery φωτογραφιών:

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon