Κατηγορία Harley Davidson
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 15:00

Harley-Davidson - Πατέντες του e-scooter project της

Στο σαλόνι τεχνολογίας CES 2019, η Harley-Davidson είχε αφήσει άπαντες με το στόμα ανοιχτό, παρουσιάζοντας 2 ηλεκτρικά πρωτότυπα ελαφριά δίκυκλα. Οι πληροφορίες στη συνέχεια ήταν ελάχιστες, μέχρι που αποκαλύφθηκαν οι πατέντες ενός εξ αυτών.

Τα 2 πρωτότυπα αφορούσαν μια light ηλεκτρική off-road μοτοσυκλέτα κι ένα λιτό scooter, ενώ οι πατέντες που δημοσιεύτηκαν τώρα αφορούν στο δεύτερο.

Το design στις πατέντες και στη νέα φωτογραφία μοιάζει πολύ με αυτό των αρχικών σχεδίων, αν και το πλαίσιο δείχνει πιο δουλεμένο -αν και λιγότερο στιλάτο.

Τα floordboards είναι βελτιωμένα σε σχέση με το concept, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει ως είχε, όπως παραμένει και η τελική μετάδοση με ιμάντα, ενώ η νέα μορφή του scooter έχει και φτερά για τις λάσπες, αλλά και προστατευτικά για το πιρούνι.

Θα δούμε τελικά το συγκεκριμένο e-scooter στην παραγωγή, ή θα παραμείνει σε μορφή concept; Οι πατέντες δείχνουν το πρώτο, αν και δηλώσεις ανθρώπων της Harley-Davidson στο πρόσφατο παρελθόν μιλούσαν για το δεύτερο.

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 15:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube