.
Κατηγορία Harley Davidson
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 17:49

Harley-Davidson – Μετά το LiveWire έρχεται μια ακόμη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Η Αμερικανική εταιρεία έχει σαφές πλάνο για την ηλεκτροκίνητη γκάμα του αύριο, καθώς κάνει τον γύρο του κόσμου το σχέδιο του επόμενου μοντέλου της.

Το LiveWire, με κάμποσα χρόνια στο κουρμπέτι ως πρωτότυπο και εκθεσιακό κομμάτι αλλά ελάχιστο χρόνο ως μοντέλο παραγωγής, είναι αναμφίβολα ο γενάρχης της ηλεκτρικής φαμίλιας της Harley-Davidson.

Ως ένα σημάδι για τα πράγματα που θα έρθουν, σύντομα πρόκειται να αποκτήσει και ένα μικρότερο αδελφάκι σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, αν το LiveWire είναι το “high power” (υψηλής ισχύος) μοντέλο, το επόμενο περιγράφεται ως mid power, δηλαδή μεσαίας ισχύος.

Το νέο και προς το παρόν αβάπτιστο μοντέλο αναμένεται να έρθει ως το 2022 και θα είναι μια μοτοσυκλέτα που δείχνει πιο μαζεμένη, ελαφρύτερη και βασισμένη σε μια αισθητική flat track.

screen shot 2020 01 12 at 10 23 35 am

Τεχνικά στοιχεία δε γνωρίζουμε βέβαια ακόμη, το μόνο που έχουμε είναι αυτό το σχέδιο της μοτοσυκλέτας. Μπορούμε όμως σαφώς να αντιληφθούμε τη στόχευσή του.

Αρχικά μιλάμε για μια γραμμή που στον Αμερικανό πελάτη είναι αρκετά οικεία με δεδομένη τη δημοφιλία του Flat Track – άλλωστε και η ίδια η Harley-Davidson κυριάρχησε επί δεκαετίες στα πρωταθλήματα αυτά της πατρίδας της.

Επιπλέον, με λιγότερη δύναμη και μικρότερο βάρος (εικάζουμε) θα είναι ενδεχομένως μια μοτοσυκλέτα που θα βρει πιο εύκολα το πελατολόγιό της στους νέους αναβάτες, έναν χώρο που οι μελέτες δείχνουν πως πάσχει η Harley-Davidson, δηλαδή στην προσέγγιση των νέων μοτοσυκλετιστών.

Αν τα 30 χιλιάρικα του LiveWire είναι μάλλον αποτρεπτικά για τους περισσότερους νέους, ίσως η επόμενη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της εταιρείας να προτάξει μια πιο προσιτή τιμή και να πετύχει σε αυτόν τον στόχο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon