.
Κατηγορία Harley Davidson
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 10:58

Harley-Davidson: “Κλείδωσε” η σχεδίαση του μοντέλου των 350 κ.εκ., επόμενο βήμα, η παραγωγή!

Όπως οι περισσότερες μεγάλες κατασκευάστριες, έτσι και η Harely-Davidson αναζητούσε συνεργασία με κάποια εταιρεία στις αναπτυσσόμενες αγορές, για να δημιουργήσει μια σειρά μικρών σε κυβισμό και προσιτών μοντέλων.

Το καλοκαίρι, με κάθε επισημότητα, εδραιώθηκε η συνεργασία με την κινεζική Qianjiang, την εταιρεία που έχει τα δικαιώματα της Benelli δηλαδή. Δεν αποτέλεσε έκπληξη λοιπόν, ότι το πρώτο μοντέλο αυτής της σύμπραξης, βασίζεται στο naked ΒΝ302 της Benelli.

Σε μια δεύτερη επίσημη τελετή, οι δύο εταιρείες, υπέγραψαν πρόσφατα την ολοκλήρωση της σχεδιαστικής φάσης, κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς την παραγωγή.

Ωστόσο οι πληροφορίες για το μοντέλο είναι ελάχιστες. Υπάρχουν κάποια πρώιμα σχέδια που απεικονίζουν την μοτοσυκλέτα ψηφιακά και σε αυτά αναγνωρίζεται μια συγγένεια των γραμμών, με το θρυλικό flat track XR750 της Harley-Davidson, σε μια πιο σύγχρονη σχεδιαστική υλοποίηση βέβαια.

Γνωρίζουμε επίσης, ότι στον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα του BN302 έχει πραγματοποιηθεί αύξηση της χωρητικότητας, από τα 300, στα 338 κ.εκ. με αύξηση της διαμέτρου των πιστονιών, στα 69 χλστ. Η διαδρομή παραμένει στα 42.5 χλστ., όμως τα 69 χλστ. διαμέτρου πιστόνια, προέρχονται από τον 500άρη κινητήρα των Leoncino και TRK.

hd350

Η μοτοσυκλέτα, στα σχετικά έγγραφα που υπογράφηκαν από τις δύο εταιρείες, αναφέρεται ως HD350 Project, με το HD350 να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες ως ονομασία του μοντέλου, όταν αυτό μπει σε διαδικασία παραγωγής.

Το πότε θα γίνει αυτό ακριβώς δεν είναι γνωστό, όπως επίσης δεν είναι σίγουρο το ότι οι μοτοσυκλέτα θα διατεθεί στις δυτικές αγορές, αφού πρωταρχικός στόχος της Harley-Davidson είναι η Κίνα, η Ινδία και η ΝΑ Ασία.

Από την άλλη βέβαια, το HD350 επιτελεί άριστα τον ρόλο της μοτοσυκλέτας που μπορεί να προσελκύσει νέους αναβάτες στην εταιρεία, κάτι που στην Harley-Davidson, επιθυμούν διακαώς!

Θα έχουμε νεότερα και εξελίξεις σύντομα λοιπόν…

Πηγή: More Bikes 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 11:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon