.
Κατηγορία Benelli
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 09:15

O πρώτος V4 κινητήρας για την QJMOTOR είναι προ των πυλών

Αποκαλυπτικές πατέντες που δείχνουν τον μεγαλύτερο, μέχρι τώρα, κινητήρα που θα έχει φορέσει QJMOTOR μοτοσυκλέτα.

Σύμφωνα με πολλαπλά δεδομένα από διεθνείς πηγές, ένας V4 κινητήρας ετοιμάζεται από την QJMOTOR. Τα νέα εντυπωσιάζουν και είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν ρίγη ενθουσιασμού στους φίλους του ιταλικού σήματος, αλλά και τον sportbikes γενικότερα, καθώς ο V4 είναι η «πεμπτουσία» των κινητήρων μοτοσυκλέτας, σαν να λέμε η «crème de la crème»! Ο κινητήρας που εμφανίζεται σε αυτές είναι ένας V4 με γωνία κυλίνδρων στις 90 μοίρες, ενώ τα κομβία του στροφαλοφόρου απέχουν μεταξύ τους 180 μοίρες περιστροφής. Κάθε μία από τις κεφαλές του V4 θα φέρει δύο εκκεντροφόρους, ενώ η κίνηση προς αυτούς θα μεταδίδεται με δύο καδένες.

Περισσότερα στοιχεία για τον κινητήρα (κυβισμός, προσδοκώμενη ισχύς κτλ) δεν γίνονται ακόμα γνωστά, ούτε και η πιθανή εφαρμογή του. Η χρήση του σε μοτοσυκλέτα QJMOTOR είναι το ένα σενάριο, με το άλλο να αφορά την τοποθέτηση του σε κάποιο νέο μοντέλο της Benelli -αμφότερες εκδοχές, αναμένουν επιβεβαίωσης. 

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 17:06

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon