.
Κατηγορία Benelli
Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 08:06

Benelli Tornado 402 – Νέο μέλος στην κατηγορία των μικρομεσαίων supersport

Με εντυπωσιακό σχεδιασμό και όχι μόνο, η Benelli κάνει την κίνηση της σε μια κατηγορία που αποκτά όλο και μεγαλύτερο ανταγωνισμό.

Ως σχετικά γνωστόν, ο κινεζικός όμιλος Qianjiang κατέχει τη Benelli από το 2005, με κάποιες βασικές εργασίες να γίνονται ακόμα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Pesaro. Ωστόσο, οι περισσότερες μοτοσυκλέτες της Benelli, όπως και το νέο Tornado 402, έχουν αναπτυχθεί και κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της Qianjiang στην Κίνα.

trn2.jpg

Το όνομα Tornado παραδοσιακά συνδέεται με σπορ μοντέλα της Benelli, έτσι και το Tornado 402 που είχαμε ξαναδεί εδώ. Ενδιαφέρον έχει δε το γεγονός πως η χρήση κινητήρα στο φάσμα των 400 κ.εκ. αποσκοπεί σε μεγάλο βαθμό σε χώρες όπου οι μοτοσυκλέτες της κατηγορίας θεωρούνται ήδη ως «premium» επιλογές ή σε μέρη με περιορισμούς αδειοδότησης για μοτοσυκλέτες με μεγαλύτερους κινητήρες. Κάπως έτσι τα ευρωπαϊκά εδάφη είναι παραπάνω από πρόσφορα.

trn1.jpg

Εντωμεταξύ, στο πιο τεχνικό του πράγματος, δε συναντάμε ένα ήδη υπάρχων κινητήρα από την Qianjiang ή την QJ Motor, αλλά πιθανότατα ένα νέο κινητήρα που αποδίδει 48 ίππους στις 10.000 σ.α.λ., ξεπερνώντας τον περιορισμό ισχύος στην ευρωπαϊκή κατηγορία Α2. Ο πιο ισχυρός δικύλινδρος κινητήρας της σειράς 400 QJ που διατίθεται αυτή τη στιγμή είναι απόδοσης 41,5 ίππων στις 9.000 σ.α.λ.

trn4.jpg

Στο Tornado 402 συναντάμε ακόμα ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό, ένα αλουμινένιο, μονόμπρατσο ψαλίδι, το οποίο αναδεικνύει τη γυαλισμένη σχεδίαση των μπράτσων του πίσω τροχού. Μπροστά και στα των αναρτήσεων, βλέπουμε ένα μη ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι και πίσω ένα ρυθμιζόμενο αμορτισέρ με την υπογραφή της Marzocchi. Το σύστημα πέδησης παρέχεται από τη Nissin και αποτελείται από δύο δίσκους 300 χιλιοστών μπροστά και έναν δίσκο 250 χιλιοστών πίσω, με το ABS σαν στάνταρ.

trn3.jpg

Ένα αξιοσημείωτο τεχνολογικό στοιχείο του νέου Benelli Tornado 402 είναι η καταγραφική κάμερα μπροστά για τις συνθήκες κυκλοφορίας και όχι μόνο. Το υλικό μπορεί να εγγραφεί σε smartphone χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή και αποθηκεύεται αυτόματα.

Η διαθεσιμότητα του Benelli Tornado 402 στα μέρη μας είναι άγνωστη, καθώς αναμένεται να κυκλοφορήσει πρώτα στην Κίνα, με τις παραδόσεις να ξεκινούν την άνοιξη του 2023. Η τιμή θα είναι 31.800 yuan, που ισοδυναμούν με περίπου 4.300 ευρώ. Για να δούμε..

Πηγή: Rideapart.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon