.
Κατηγορία Benelli
Τρίτη, 10 Μαϊος 2022 14:20

Benelli Tornado 402R – Αποκάλυψη μέσω πατεντών

Η αναβίωση του ονόματος Tornado φαίνεται πως φέρνει μια νέα γενιά κινητήρων.

Η αίτηση κατοχύρωσης για μια καινούργια μοτοσυκλέτα που κατέθεσε στην Κίνα η QJ Motor, ιδιοκτήτρια της Benelli, αφορά μια σπορ μοτοσυκλέτα με πλήρες φέρινγκ που φορά έναν δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα με χωρητικότητα 400 κυβικών εκατοστών.

Αισθητικά μοιάζει να ακολουθεί το σχεδιαστικό μοτίβο του υπάρχοντος Benelli 302R – που είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα – με τον χαρακτηριστικό προβολέα με δύο κάθετα στοιβαγμένα φωτιστικά σώματα και δύο λωρίδες LED στα πλαϊνά τους ως φώτα ημέρας DRL.

benelli 402r tornado patent 2

Ένα στοιχείο που εμφανώς αλλάζει τα δεδομένα ως προς το 302R είναι το νέο ψαλίδι που στα σχέδια εμφανίζεται μονόμπρατσο, σε αντίθεση με το συμβατικό διπλό που έχει το τρέχον μοντέλο.

Περισσότερες πληροφορίες για το ποιόν του κινητήρα δεν έχουμε, αν και στην Κίνα η μητρική QJ έχει στη γκάμα της το SRK400RR με έναν δικύλινδρο σε σειρά που αποδίδει μέγιστη ισχύ 44 hp και μέγιστη ροπή 3.8 kgm για 187 υγρά κιλά.

Το τετρακοσάρι τη QJ πάντως ξεχωρίζει από τη διαφορετική του σχεδίαση, με άλλο μούτρο με δύο προβολείς και χωρίς μονόμπρατσο ψαλίδι πίσω.

Στην ουσία έχουμε τη συνέχιση της επικοινωνιακής δραστηριότητας που εδώ και αρκετούς μήνες ταΐζει τις φήμες περί νέας γενιάς σπορ μοντέλων υπό τον ευρύτερο τίτλο Tornado, όπως δηλαδή ονομαζόταν η superbike της Benelli την περασμένη δεκαετία, πριν την εξαγορά από τους Κινέζους.

Στα πλαίσια αυτής της εντεινόμενης φημολογίας και των σχετικών ειδήσεων που συχνά-πυκνά εμφανίζονται από την Κίνα με εικόνες από πατέντες ή σχέδια πρωτοτύπων, η QJ/Benelli φέρεται να ετοιμάζει μια ολόκληρη νέα γκάμα Tornado με τετρακύλινδρο σε σειρά 650 και δικύλινδρα σε σειρά 550 (το επόμενο μοτέρ των TRK) και τώρα 400.

Έχουμε κάθε λόγο να πιστέψουμε πως η αναβίωση των Tornado έχει ρεαλιστική βάση, μιας και η σύγχρονη Benelli έχει δείξει τις σχετικές προθέσεις της ονομάζοντας TnT τα γυμνά μοντέλα της, ενώ και το όνομα Tornado παρέμεινε σε χρήση στο γυμνό τετρακύλινδρο 650 που ουσιαστικά ήταν κληρονομιά της τελευταίας φουρνιάς αμιγώς ιταλικών, προ-QJ Benelli – παραμένοντας στην Ασία όταν βγήκε εκτός προδιαγραφών στην Ευρώπη.

Πηγή: Bike Social

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon