.
Κατηγορία Benelli
Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 12:58

Benelli TRK502X με αλουμινένιο ψαλίδι παρουσιάστηκε στην Κίνα

Μια ακόμη έκπληξη μας εμφάνισαν οι Κινέζοι της QJ Motor παρουσιάζοντας μια αναβαθμισμένη έκδοση του TRK502X, μα όχι αυτή που περιμέναμε…

Πάει καιρός τώρα που η QJ Motor έχει παρουσιάσει στην Κίνα τη νέα γενιά του δικύλινδρου σε σειρά κινητήρα της, ο οποίος μεγάλωσε από τα 500 στα 550 cc. Εύλογα όλοι περιμένουμε να τη δούμε να περνά και στη γκάμα της Benelli, ωστόσο προς το παρόν αυτή παραμένει αποκλειστικό προνόμιο για τα αδέλφια των TRK, QJ Motor SRT550 και SRT550X.

Και ξαφνικά το ιταλικό Moto.it αποκαλύπτει πως στην Κίνα η QJ/Benelli παρουσίασε ένα νέο TRK502X που φορά αλουμινένιο ψαλίδι, από το οποίο φέρεται να γλιτώνει πάνω από 3 κιλά, καθώς και έγχρωμη οθόνη TFT στα όργανα, νέους φωτιζόμενους διακόπτες στο τιμόνι, θερμαινόμενα γκριπ και αισθητήρες πίεσης ελαστικών.

Αυτό δεν έχει είναι ο νέος κινητήρας, ωστόσο, καθώς δυσκολευόμαστε ολοένα και περισσότερο να αντιληφθούμε το πλάνο της QJ Motor για τη Benelli.

Στην Κίνα η QJ διαθέτει τα δύο SRT550 σε δυο εκδόσεις όπως γνωρίζουμε τα TRK502, μόνο που το πιο ασφάλτινο εκ των δύο φορά αλουμινένιο ψαλίδι, ενώ το Χ το γνωστό μας ατσάλινο από τα δύο TRK502.

SRT 500 Studio 1
QJ Motor SRT550 (2022) - Γράφει 500, είναι 550.

Και ξαφνικά βλέπουμε να παρουσιάζεται το ανάποδο στα Benelli, δηλαδή το αλουμινένιο αυτό ψαλίδι στο 502Χ και απολύτως καμιά κουβέντα για το σκέτο 502. Μπέρδεμα;

Απάντηση δεν έχουμε, δεδομένου ότι η Benelli ήταν στην EICMA 2021 και στο περίπτερό της είχε τα γνωστά TRK502 και TRK502X όπως τα γνωρίζουμε σήμερα στην Ελλάδα. Το νέο μοντέλο με το αλουμινένιο ψαλίδι και τις αναβαθμίσεις στον εξοπλισμό εμφανίστηκε τώρα, δηλώνεται ως μοντέλο 2022 (κατά το ιταλικό δημοσίευμα) και όλοι μαζί αναρωτιόμαστε πολλά και διάφορα.

Θα έρθει άραγε αυτή η αλλαγή στη γκάμα των Benelli του 2023;

Υπάρχει ελπίδα να βγάλουμε ποτέ άκρη με την επικαιρότητα της κινέζικης μοτοβιομηχανίας;

Πόση σχέση έχουν όλα τα παραπάνω με την απόβαση της QJ Motor στην Ευρώπη που έχει ήδη αρχίσει; Πιθανότατα μεγάλη, μιας και αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά γιατί να θέλει εμφανίσει τον νέο κινητήρα 550 cc πρώτα στα δικά της μοντέλα και μετά στη θυγατρική Benelli.

Πάντως αυτό που το ψαλίδι της ασφάλτινης έκδοσης της μιας βρίσκεται μόνο στη χωμάτινη της άλλης, μας ξεπερνά λιγάκι σε συλλογιστική.

Πηγή: Moto.it

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 13:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon