.
Κατηγορία Benelli
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 10:10

Benelli 302R 2021 – Γενική ανανέωση

Η Benelli παρουσίασε στην Κίνα την επόμενη μέρα του δικύλινδρου 302R, με αρκετές αλλαγές σε εμφάνιση και περιφερειακά.

Στη σπορ κατηγορία μικρομεσαίου κυβισμού ο ανταγωνισμός είναι λυσσαλέος, με δυνατές προτάσεις από Ιαπωνία και Ευρώπη. Στα 300άρια παίζει δυνατά και η Benelli καθώς ήδη διέθετε το 302R, το οποίο τώρα ανανεώθηκε και προσαρμόστηκε στις πιο πρόσφατες προδιαγραφές.

Αρχικά η είδηση μας έρχεται από την Ινδία, όπου το 302R μπαίνει στη μάχη κορυφής απέναντι σε CBR, Ninja, R3 και Duke έχοντας αναβαθμιστεί στα πρότυπα των προδιαγραφών BS6, οι οποίες είναι εφάμιλλες των Euro 5.

Η μοτοσυκλέτα διαθέτει για το 2021 φρεσκαρισμένη εμφάνιση με νέα γραφικά, διαφορετικό μπροστινό προβολέα, αλλά και μια νέα έγχρωμη TFT οθόνη στα όργανα.

Η υπάρχουσα βάση διατηρήθηκε αυτούσια, με τον κινητήρα να πρωταγωνιστεί στην ανανεωτική διαδικασία καθώς μέσω αυτής χάνει περίπου 3 ίππους, αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 35 hp και ροπή 2.8 kgm. Αυτά συνέβησαν κατά την προσαρμογή σε αυστηρότερες προδιαγραφές, με δεν αποκλείεται καθόλου το νέο 302R να φαίνεται αισθητά δυνατότερο από πριν και ο λόγος έχει να κάνει με τη ζυγαριά.

Η Benelli μας λέει πως η μοτοσυκλέτα της αδυνάτισε πολύ, κάνοντας λόγο για ένα ποσό της τάξης των 20 κιλών και διά του λόγου το αληθές ανακοινώνει πλήρες βάρος (υγρό) 182 κιλών – την ώρα που το Euro 4 μοντέλο δηλώνει 180 στεγνά κιλά. Αυτή η διαφορά λογικά θα είναι πολύ πιο εμφανής από τους 3 ίππους που έπεσαν θύματα προδιαγραφών και πιθανότατα θα κάνει το νέο 302R να φαντάζει ισχυρότερο.

Μια ακόμη αναβάθμιση αφορά στην ανάρτηση, όπου στο ίδιο με πριν ανεστραμμένο πιρούνι έχει προστεθεί η ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίων.

Εντυπωσιακότατα δηλώνουν τα φρένα του που διατηρούν τις δύο τετραπίστονες δαγκάνες σε δίσκους 260 mm, με πλάτη δικάναλο ABS.

Στην Κίνα, όπου παρουσιάστηκε, το νέο Benelli 302R του 2021 ανακοινώθηκε στα 29,800 γιουάν, ήτοι περίπου €3,800 (με βάση την ισοτιμία της 12/4/2021).

Αναμένουμε λογικά να το δούμε και στα μέρη μας, καθώς η ικανοποίηση των BS6 πρακτικά του ανοίγει τον δρόμο για να αντικαταστήσει το Euro 4 μοντέλο που ήδη πωλείται στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon