.
Κατηγορία Μοτοσυκλέτες
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 16:28

Οι 10 δημοφιλέστερες μοτοσυκλέτες της CIMA Motor 2021

Η μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας της Κίνας, Chongqing China International Motorcycle Expo, ολοκληρώθηκε και αυτό είναι το top-10 που αναδείχθηκε από την ψήφο του κοινού και του ειδικού Τύπου της χώρας.

Από τις 17 ως τις 20 Σεπτεμβρίου 2021 η πόλη Chongqing φιλοξένησε τη 19η έκθεση CIMA Motor, συντόμευση του China International Motorcycle Expo. Εκεί παρουσιάστηκε η αφρόκρεμα της νέα κολεξιόν του 2022, με πολλές μοτοσυκλέτες και σκούτερ που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Κατά την τελετή λήξης της έκθεσης τη Δευτέρα 20/9, οι διοργανωτές παρουσίασαν και τα μοντέλα που ψήφισε το κοινό και ο Τύπος της χώρας ως κορυφαία της έκθεσης.

Ας δούμε ποιο είναι το top-10 της εσοδείας του 2022:

1. CFMOTO 800MT

cfmoto mt800

Η μεγάλη νικήτρια της έκθεσης δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις για όσους παρακολουθούν την επικαιρότητα μέσω του ΒΙΚΕΙΤ. Πρόκειται για τον πρώτο καρπό της συνεργασίας CFMOTO και KTM, χτισμένο γύρω από τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα του 790 Adventure, σε μια πιο “συμβατική” παραλλαγή με το καύσιμο στην παραδοσιακή του θέση και όχι κάτω από τον κινητήρα.

Όσο περιμένουμε κάποια στιγμή να δούμε το ΜΤ800 και στα μέρη μας, αυτό φρόντισε να γεμίσει τα όνειρα των Κινέζων με το πρώτο βραβείο της CIMA.

 

2. Voge Promise 500AC

voge promise 500ac

Η δεύτερη θέση πάει σε μια ακόμη γνώριμή μας μοτοσυκλέτα. Στην Ελλάδα τη γνωρίζουμε ως σκέτο 500AC και δεν γνωρίζουμε αν η εικονιζόμενη αποτελεί κάποια κινέζικη έκδοση ή αν απλά το όνομα Promise έρχεται να προσφέρει την απαραίτητη ποιητικότητα που είθισται να χαρακτηρίζει τις επωνυμίες μοντέλων στην Κίνα.

Θα δείτε και στη συνέχεια μοτοσυκλέτες με ονόματα που περιγράφουν γλαφυρά τι εννοούμε με την “ποιητικότητα“.

 

3. Changzhou Guangyang Rowing S350

Changzhou Guangyang Rowing S350

Στην Ελλάδα θα το γνωρίζουμε σύντομα, μόνο που εδώ θα έρχεται με ένα πολύ πιο ευκολοχώνευτο όνομα: KYMCO DT X360.

Προφανώς η Changzhou Guangyang έχει πάρει την άδεια να το παράγει για την κινεζική αγορά, επιλέγοντας φυσικά και ένα πιο παιχνιδιάρικο όνομα.

 

4. Jinan Suzuki Cool Road GL150

Jinan Suzuki Cool Road GL150

Αν βλέπετε κάτι οικείο σε αυτή τη φωτογραφία, αν λ.χ. σας θυμίζει Suzuki Intruder, τότε πέφτετε μέσα. Είναι ένα μονοκύλινδρο 150 που συχνά θα το βρει κανείς σε κινέζικες ιστοσελίδες ως Suzuki Intruder 150.

Για την αισθητική του δεν έχουμε τίποτε άλλο να πούμε, παρά μόνο ένα: Cool Road. Αυτοπεριγραφόμενο είναι.

 

5. Gaokin High Gold GK500

GAOKIN high gold GK500

Αν επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Gaokin θα παρατηρήσετε πως η σχέση της με τη Brixton δεν είναι απλώς περιστασιακή, μα πλήρως εργοστασιακή.

Αυτό που εμείς θα γνωρίζουμε πολύ σύντομα ως Brixton Crossfire 500, διαφημίζεται στην Κίνα ως “σχεδιασμένο από Ευρωπαίους” και εύλογα αποδεικνύεται και ιδιαίτερα δημοφιλές στο κοινό της αχανούς χώρας.

 

6. Zongshen Cyclone RG3

zongshen cyclone rg3

Παρουσιάστηκε στην Κίνα ως το αντίπαλο δέος του CFMOTO 400GT στην κορυφή της sport touring αγοράς της χώρας.

Κινείται από δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 359 cc και αποδίδει λίγο πάνω από τους 40 ονομαστικούς ίππους, φορτωμένο με πλούσιο εξοπλισμό, όπως μονόδρομο συμπλέκτη.

 

7. QJ Motor Race 600

qj race 600

Τετρακύλινδρο σε σειρά 600 κυβικών εκατοστών και πολύ οικείο στην όψη. Η QJ είναι η ιδιοκτήτρια της Benelli και αυτή η σπορ μοτοσυκλέτα διαθέτει τον ίδιο τετρακύλινδρο κινητήρα του ΒΝ600 (που δεν πωλείται στην Ελλάδα).

 

8. Sundiro Honda Split Line RX125

Sundiro Honda Split Line RX125

Δεν θα επιχειρήσουμε να ερμηνεύσουμε το Split Line (χωρισμένη γραμμή;), πάντως η συνεργασία της Honda με τη Sundiro είναι μια πασίγνωστη ιστορία που κρατά πολλά χρόνια και έχει παράξει αμέτρητες εμπορικές επιτυχίες στην Κίνα.

Το συγκεκριμένο 125άρι σκουτεράκι είναι προφανώς η επόμενη.

 

9. Dayang ADV150

Dayang ADV 150

Άλλο ένα σκούτερ που πιθανότατα θα δούμε στο κοντινό μέλλον και στα μέρη μας με το λογότυπο της Daytona, το ADV150 σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με προφανή στόχο να τα βάλει με το νέο Honda X-ADV 150.

 

10. Longjia Victoria Sixties 300i

Longjia Victoria Sixties 300i

Χαζεύοντας τη γκάμα μοτοσυκλετών και σκούτερ της Longjia αναπόφευκτα θα παρατηρήσεις την έφεσή της στο να δημιουργεί σχέδια που θυμίζουν εντονότατα πασίγνωστα μοτίβα μεγάλων κατασκευαστών, χωρίς όμως να προβαίνει σε πολύ ξεδιάντροπες αντιγραφές (όπως άλλες συμπατριώτισσές της).

Καμιά φορά βέβαια το παρακάνει στην ομοιότητα, όπως λ.χ, εδώ με αυτό το σκούτερ που δύσκολα θα γινόταν πιο Lambretta. Πάντως στο κοινό της CIMA άρεσε πολύ και βρέθηκε έτσι να κλείνει τη δεκάδα των δημοφιλέστερων εκθεμάτων της φετινής έκθεσης.

 

Πέρα από τις δέκα δημοφιλέστερες, έχουμε και μερικές ξεχωριστές μοτοσυκλέτες που βραβεύτηκαν σε επιμέρους κατηγορίες.

 

Βραβείο Καινοτομίας - Zongshen Cyclone RX6

Zongshen Cyclone RX6

Εδώ έχουμε μια πολύ ξεχωριστή μοτοσυκλέτα για την οποία σας έχουμε ξαναμιλήσει πρόσφατα. Πρόκειται για την πρώτη εμπορική εφαρμογή παγκοσμίως του νέου δικύλινδρου σε σειρά κινητήρα 650 cc της Norton.

Μιλάμε για τον μισό V4 των Άγγλων, ο οποίος επρόκειτο να ντεμπουτάρει στη σειρά Atlas, δηλαδή στα Nomad και Ranger, με στόχο να ανοίξει τις πόρτες σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό για τη Norton.

Δυστυχώς οι ατασθαλίες του ισχυρού της ανδρός και η επακόλουθη χρεωκοπία και εξαγορά από την ινδική TVS φρέναραν τα σχέδια αυτά, ωστόσο η συμφωνία που είχε ήδη γίνει με τη Zongshen προχωρά κανονικά – από την κινέζικη πλευρά τουλάχιστον – και ορίστε που βραβεύεται για την καινοτομία της.

 

Βραβείο Σπορ Μοτοσυκλέτας – Zongshen Aprilia GPR250R

zongshen aprilia gpr 250r

Προϊόν της συνεργασίας Zongshen και Aprilia, αυτή η μοτοσυκλέτα πρωτοπαρουσιάστηκε το 2019 και αφορά αποκλειστικά την αγορά της Κίνας.

Ονομάζεται GPR250R, όνομα που θυμίζει περισσότερο Derbi παρά Aprilia, ωστόσο ο κινητήρας δεν προέρχεται από την Ιταλία, μα πρόκειται για κινέζικη μονάδα, μονοκύλινδρη 250 cc.

Η εμφάνιση που συνιστά πιστό αντίγραφο του RSV4 και τα σηματάκια της Aprilia στο κορμί του GPR250R το κάνουν ποθητό στο κοινό της κινεζικής αγοράς και, όπως βλέπουμε, φέρνουν βραβεία.

 

Βραβείο Σχεδιασμού – Taro TR400 Huracan

TARO Trailblazer TR400

Μονοκύλινδρο 400άρι σκούτερ της Taro κερδίζει βραβείο σχεδιασμού διότι αποτελεί την απάντηση στο ερώτημα “αν έφτιαχνε σκούτερ η Ducati πώς θα έμοιαζε;” Με Panigale.

Στην ιστοσελίδα της η Taro δηλώνει πως το Huracan σχεδιάστηκε από μια “διάσημη γαλλική σχεδιαστική ομάδα”, χωρίς ωστόσο να μας πουν ποια είναι αυτή.

Προσθέτουμε όμως κι ένα επίσης αναγνωρίσιμο Huracan για λίγη ακόμη ιταλική αύρα (Lamborghini) και ιδού πως ξεχωρίζεις από τον γενικό πληθυσμό.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 16:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon