.
Κατηγορία Μοτοσυκλέτες
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 15:58

Αφιέρωμα - 5 εναλλακτικές touring προτάσεις

Ταξίδι με δύο τροχούς. Μεγάλου βεληνεκούς, μονοήμερο ή απλά “ταξιδάκι”, μια βόλτα λίγο έξω από τις πόλεις για αποσυμπίεση από το άγχος της καθημερινότητας. Σε κάθε περίπτωση, οι “αποδράσεις” αυτές είναι ένα από τα  πεδία στο οποίο οι δύο τροχοί διαπρέπουν, γιατί όπως είναι γνωστό, σε αντίθεση με άλλα μεταφορικά μέσα, το ταξίδι με μοτοσυκλέτα ξεκινά την ώρα που αναχωρείς και όχι όταν φτάνεις στον προορισμό σου.

Ποια είναι τα καταλληλότερα μοντέλα για ταξίδι ; Η προφανής –και σωστή- απάντηση, είναι φυσικά “τα touring”, οι μοτοσυκλέτες που έχουν σχεδιασθεί ακριβώς για αυτή την χρήση. Ωστόσο υπάρχουν μοντέλα στην αγορά, τα οποία χωρίς να ανήκουν στην συγκεκριμένη κατηγορία, είναι προικισμένα με συγκεκριμένες τουριστικές ιδιότητες, χωρίς μάλιστα να κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.  

Στο θέμα που ακολουθεί, παρουσιάζουμε 5 μοντέλα αυτού του είδους, τα οποία χωρ΄ς να είναι touring, αριστεύουν στο  ταξίδι, το καθένα για συγκεκριμένους αλλά πολύ σημαντικούς λόγους!

BMW C 400 GT

P90327548 highRes bmw c 400 gt 11 2018
Tιμή: 8.100

Scooter; Mα να ξεκινά με scooter τέτοιο θέμα; Φυσικά, καθώς τα scooter και ειδικά αυτά που ανήκουν στην κατηγορία των GT, αριστεύουν στο ταξίδι. Άνεση, προστασία και χώροι, βάζουν τα γυαλιά σε πολλές μοτοσυκλέτες και το C 400 GT τα προσφέρει επίσης, σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχουν ανταγωνιστικές προτάσεις, ακόμα πιο “καναπεδάτες” και με αποηκευτικούς χώρους – σπήλαια κάτω από τις σέλες τους, ωστόσο τα μοντέλο της BMW καταφέρνει ένα πολύ ισορροπημένο συγκερασμό όλων αυτών των χαρακτηριστικών, χωρίς να “ξεφεύγει” διαστασιακά. Παράλληλα, η οδηγική του συμπεριφορά δεν “σαμποτάρετε” από υπερβολικά μαλακές αναρτήσεις ή ελαστικότητες στο πλαίσιο και είναι κάθε άλλο παρά αδιάφορο σε δρόμους με στροφές. Στις εθνικές, χάρη στον ψυχωμένο κινητήρα του, μπορεί να ταξιδεύει με ταχύτητες της τάξεως των 130 χλμ./ώρα πολύ άνετα και με υποδειγματική σταθερότητα. Η βασική έκδοση προσφέρει ABS και Traction Control, ενώ υπάρχει μια πολύ μεγάλη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού, η πλουσιότερη από κάθε άλλο μοντέλο της κατηγορίας, η οποία βέβαια αυξάνει την ήδη υψηλή τιμή του μοντέλου.

Κινητήρας: 4Τ, Μονοκύλινδρος, Υ/Ψ, 4β
Ισχύς: (ίπποι/σ.α.λ.): 34/7.500
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 3,5/6.000
Ύψος σέλας (χλστ.): 775
Βάρος (κιλά): 212

Διαβάσετε την πλήρη δοκιμή του μοντέλου ΕΔΩ 

Honda NC750D Integra DCT

enallaktika tour 2
Τιμή: 10.500 ευρώ (10.700 ευρώ Special Color / 10.300 ευρώ ΜΥ2018)

Ένα από τα πιο δύσκολα σε κατάταξη / κατηγοριοποίηση μοντέλα της αγοράς! Είναι μοτοσυκλέτα; Είναι scooter; Είναι υβρίδιο; Σημασία τελικά δεν έχει τι είναι το NC750D Integra αλλά τι αυτό μπορεί να κάνει και στην προκειμένη περίπτωση, όπου το ταξίδι είναι το θέμα μας, το Integra είναι εξαιρετικό! Η κατασκευαστική του δομή, οι τροχοί 17 ιντσών καθώς και το SDBV πιρούνι της Showa προσδίδουν στο μοντέλο πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά, θυμίζοντας πολύ περισσότερο μοτοσυκλέτα, παρά scooter. Από την άλλη, ο αναβάτης κάθεται πολύ άνετα, με τα πόδια να ακουμπάνε σε φαρδιές πλατφόρμες στην ποδιά, το τιμόνι βρίσκεται σε ιδανική θέση και η προστασία είναι πολύ καλή σε όλο το σώμα. Το DCT έχει εξελιχθεί αρκετά, ενώ έχει προστεθεί και traction control στον εξοπλισμό του μοντέλου. Xωρίς έννοιες η οδηγήση του Integra λοιπόν, πόσο μάλλον όταν, ακόμα και στο ταξίδι με τέρμα γκάζι, η κατανάλωση του κινητήρα δεν ξεπερνά ποτέ τα 4,5 λίτρα ανά 100 χλμ./ώρα.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4Τ, Δικύλινδρος, Υ/Ψ, 4β
Ισχύς: (ίπποι/σ.α.λ.): 54,8/6.250
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 6.9/4.750 
Ύψος σέλας (χλστ.): 790
Βάρος (κιλά): 238

Διαβάσετε την πλήρη δοκιμή του μοντέλου ΕΔΩ

Kawasaki Versys-X 300

enallaktika tour 3
Τιμή: 5.990 ευρώ

Μην σας ξεγελάνε τα “μόλις” 300 κ.εκ. του Versys-X 300 της Kawasaki, καθώς η μοτοσυκλέτα αποτελεί το… “μεγαλύτερο – μικρό”, στην συγκεκριμένη κατηγορία των On-Off. Με χώρους για δύο άτομα και αποσκευές καθώς και κλασικά “kawasakiκό” κινητήρα με αρκετή ισχύ και δυνατότητα σταθερών ταχυτήτων  της τάξεως των 130+ χλμ./ώρα, είναι μια από τις πλέον προσιτές μοτοσυκλέτες που θα σας επιτρέψουν να βιώσετε την Adventure εμπειρία με αξιώσεις. Γιατί πέραν της ασφάλτου, το Versyx-X, με τα –λίγα- 175 γεμάτα κιλά του, το χαμηλό ύψος σέλας στα 785 χλστ και την “γενναία” απόσταση από το έδαφος (180 χλστ.), μπορεί να πάει πολύ άνετα και εύκολα σε χώμα και δασικούς, προσθέτοντας έτσι ένα τεράστιο δίκτυο δρόμων στο πεδίο της ταξιδιωτικής σας εξερεύνησης. Με λιγότερα από 6.000 ευρώ λοιπόν, αποκτά κανείς μια μοτοσυκλέτα, που πέρα από τον ρόλο του καθημερινού μεταφορικού μέσου, μπορεί επίσης να ταξιδέψει απροβλημάτιστα και να γυρίσει όλη την Ελλάδα από άκρη σε άκρη.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4Τ, Δικύλινδρος, Υ/Ψ, 4β
Ισχύς: (ίπποι/σ.α.λ.): 39,4/11.500
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 2,6/10.000 
Ύψος σέλας (χλστ.): 785
Βάρος (κιλά): 175

Διαβάσετε την πλήρη δοκιμή του μοντέλου ΕΔΩ

Royal Enfield Himalayan

enallaktika tour 5
Tιμή: 5.290 ευρώ

Το Himalayan της Royal Εnfield, συμπεριλαμβάνεται σε αυτή την λίστα λόγω της ξεχωριστής και μοναδικής στις μέρες μας, ταξιδιωτικής φιλοσοφίας που προβάλει. Είναι μια φιλοσοφία που θέλει το ταξιδιωτικό μέσο να είναι όσο το δυνατόν πιο δωρικό και λιτό, ανθεκτικό και “heavy duty” σαν κατασκευή, προκειμένου να μην απασχολεί τον αναβάτη του με οποιονδήποτε τρόπο. Στην πράξη, αν το Himalayan πέσει, δεν θα κλαις ένα μηνιάτικο για τα γρατζουνισμένα πλαστικά, ενώ σε ότι αφορά στις βλάβες, υπάρχει ένα θεμελιώδης νόμος που αναφέρει ότι "δεν μπορεί να χαλάσει ή να παρουσιάσει βλάβη, κάτι το οποίο δεν υπάρχει”. Για αυτό και το Himalayan, σε αντίθεση με τα περισσότερα Adventure μοντέλα των ημερών μας, δεν έχει ούτε ηλεκτρονικά, ούτε παραφουσκωμένα στρέμματα πλαστικών, ούτε και περιττή μόστρα. Αερόψυκτο, κατασκευασμένο από μέταλλο και σκληροτράχηλο, κατάλληλο για τους αναβάτες που αρέσκονται σε ένα είδος ταξιδιού που περιλαμβάνει πολύ… ταλαιπωρία σε δύσκολα εκτός δρόμου κομμάτια, αλλά και μεγάλες “ανταμοιβές” με την προσέγγιση δυσπρόσιτων σημείων μοναδικής ομορφιάς.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4Τ, Μονοκύλινδρος, Α/Ψ, 2β
Ισχύς: (ίπποι/σ.α.λ.): 24,5/6.500
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 3,2/4.250 
Ύψος σέλας (χλστ.): 800
Βάρος (κιλά): 194

 Διαβάσετε την πλήρη δοκιμή του μοντέλου ΕΔΩ

Suzuki V-Strom 650

enallaktika tour 1
Τιμή: 9.095

H μοτοσυκλέτα δεν χρειάζεται συστάσεις, αγαπήθηκε και εξακολουθεί να αγαπιέται στην χώρα μας όσο λίγες και πλέον, μετά από χρόνια στoυς δρόμους, αποτελεί ένα από τα πιο… “σίγουρα χαρτιά” της αγοράς. Οι αρετές του V-Strom είναι πολλές, στην προκειμένη περίπτωση όμως θα σταθούμε σε μία, που αποτελεί και το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του: τις ταξιδιωτικές δυνατότητες. Το V-Strom, ταξιδεύει εξαιρετικά και μπορεί να μεταφέρει άνετα δύο άτομα και τις αποσκευές τους, σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Μεγάλη σέλα για δύο, άπλετοι χώροι και άψογη εργονομία εγγυώνται  την άνεση των επιβαινόντων. Το πλαίσιο του είναι αλουμινένιο και θηριώδες, προέρχεται δε (με κάποιες αλλαγές) από την πάλαι ποτέ έκδοση των 1000 κ.εκ., εξασφαλίζοντας υποδειγματική σταθερότητα ανεξαρτήτως φορτίου και ταχύτητας. Η κάλυψη είναι πολύ καλή, ενώ ο V2 κινητήρας είναι ένα από τα καλύτερα μηχανικά σύνολο της μεσαίας κατηγορίας, προσδίδοντας στην μοτοσυκλέτα ικανότητες για υψηλές ταχύτητες ταξιδιού. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να σας οδηγήσουν στην απόκτηση ενός V-Strom 650 αλλά αν τα ταξίδια είναι κάτι στο οποίο επιδίδεστε συχνά, τότε, σε αυτά τα χρήματα, η επιλογή είναι μονόδρομος!   

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 4Τ, V2, Y/Ψ, 4β
Ισχύς: (ίπποι/σ.α.λ.): 70/8.800
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 6,3/6.500 
Ύψος σέλας (χλστ.): 830
Βάρος (κιλά): 213

Διαβάσετε την πλήρη δοκιμή του μοντέλου suzuki/item/11596-test-suzuki-dl-650-v-strom-2017">ΕΔΩ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 16:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon