.
Κατηγορία Kawasaki
Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 20:15

Test - Kawasaki Versys-X 300 2017

 

Οικονομική περιπέτεια για όλους και για όλες!

 

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Ποιοτικό, οικονομικό σε κατανάλωση, σωστά στημένο και διασκεδαστικό, με χώρους για 2 μεγαλόσωμα άτομα και πληθώρα επίσημων αξεσουάρ, το Versys-X 300 προτάσσει με αξιώσεις έναν εναλλακτικό δρόμο στις “τα κάνω όλα και συμφέρω” On-Off μοτοσυκλέτες.

Το 2017 είναι μια χρονιά-σταθμός για την κατηγορία On-Off / Adventure, τόσο για τα μεγάλα όσο και για τα μικρά κυβικά, με την Kawasaki να παρουσιάζει μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες προτάσεις στα 300 κυβικά, το Versys-X 300.

Το Versys-X 300 κατά μία έννοια αποτελεί τον μακρινό απόγονο του KLE 250 Anhelo, το οποίο είχε παρουσιαστεί στο μακρινό 1993. Εικοσιτέσσερα χρόνια μετά το KLE, η Kawasaki αποφάσισε να παρουσιάσει και πάλι ένα μικρό On-Off μοντέλο, στα 250 κυβικά για την Ασία και στα 300 για τις δυτικές αγορές.

Το Versys-X 300 δεν δημιουργήθηκε από λευκό χαρτί, αλλά πάνω στην πλατφόρμα που μοιράζονται τα Ninja & Z στα ανάλογα κυβικά.

Φυσικά η νέα μοτοσυκλέτα χρειαζόταν αρκετές αλλαγές για τον νέο διττό (On-Off) ρόλο της, πολλές περισσότερες από ότι το... γδύσιμο του Ninja 300 για τη γέννηση του Ζ 300.

Οι κύριες αλλαγές του Versys-X 300 σε σχέση με τα Ninja / Z 300

Οι κυριότερες αλλαγές του νέου Versys-X 300 σε σχέση με την πλατφόρμα γέννησης του, είναι οι ακόλουθες.

  • Νέο -συμβατικό- πιρούνι 41mm μπροστά αντί για το αντίστοιχο 37άρι των Ninja / Z.
  • Νέο πλαίσιο ενισχυμένο στο πίσω μέρος για μεταφορά αποσκευών.
  • Διαφορετική διάσταση μπροστινού τροχού στις 19 ίντσες αντί για 17.
  • Διαφορετικοί τροχοί (με ακτίνες αντί μπράτσα).
  • Ελαστικά On-Off.
  • Μεγαλύτερη διαδρομή πιρουνιού στα 130mm αντί των 120 των Ninja / Z.
  • Μεγαλύτερη διαδρομή πίσω αμορτισέρ, στα 148mm αντί των 132.
  • Μεγαλύτερη ελάχιστη απόσταση από το έδαφος -180mm αντί για 145mm.
  • Νέα, κοντύτερη τελική μετάδοση 3.286 (46/14) αντί για 3.000 (42/14).
  • Μεγαλύτερο μεταξόνιο στα 1.450mm αντί για 1.405.
  • Μεγαλύτερο ίχνος στα 108mm αντί για 82.
  • Μεγαλύτερες διαστάσεις (ΜxΠxY).
  • Διαφορετική, πιο όρθια στάση σώματος.
  • Ελαφρώς μεγαλύτερο βάρος -175 κιλά αντί για 170.
  • Νέα εμφάνιση, πλαστικά, ζελατίνα και σχάρα με γάντζους πρόσδεσης αποσκευών.
  • Διαφορετική πιο άνετη σέλα.
  • Διαφορετικά φωτιστικά σώματα.
  • Ψηλότερο και φαρδύτερο τιμόνι.

Εντύπωση προκαλεί το ότι το ρεζερβουάρ παραμένει ίδιας χωρητικότητας με των Ninja / Z στα 17 λίτρα, ενώ στο αρχικό press kit της Kawasaki γινόταν αναφορά για μακρύτερη 6η σχέση που βοηθάει την αυτονομία να ξεπεράσει τα 400 χιλιόμετρα. Ενδιαφέρον έχει πως στο αρχικό press-kit η Kawasaki δεν ανακοίνωνε τις σχέσεις ταχυτήτων, ενώ όταν το έκανε είδαμε πως η 6η σχέση παρέμεινε ίδια με των Ninja / Z -όπως και οι υπόλοιπες 5! Η μόνη αλλαγή που παρατηρήσαμε στο γρανάζωμα είναι εκείνη της τελικής μετάδοσης, με το πίσω γρανάζι να έχει +4 δόντια από τα Street αδέρφια του Versys-X. Σημειώστε πως ΔΕΝ καταφέραμε να βρούμε επίσημο νούμερο για τη γωνία κάστερ, η οποία πάντως πρέπει να είναι διαφορετική από εκείνη των Ninja / Z 300.

Σύγχρονη σχεδίαση, προσοχή στη λεπτομέρεια

Η σχεδίαση των πλαστικών του Versys-X 300 βρίθει από γωνίες, ενώ με την πρώτη κιόλας ματιά γίνεται φανερό πως η μοτοσυκλέτα είναι μεγάλη σε διαστάσεις, με χώρους ικανούς να βολέψουν 2 μεγαλόσωμα άτομα και τις βαλίτσες τους -μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και τις χειρολαβές του συνεπιβάτη.

Η σέλα είναι ικανοποιητική σε ύψος για On-Off μοτοσυκλέτα, και αναβάτης με ύψος 1.70 πατάει καλά το μπροστινό μέρος του πέλματος στο έδαφος.

Υψηλή είναι η ποιότητα κατασκευής, καθώς από όπου κι αν παρατηρήσεις το Versys, θα μπορούσες να υποθέσεις πως πρόκειται για On-Off 600+ κυβικών εκατοστών -δεν υπολείπεται πουθενά όσον αφορά σε συναρμογή και ποιότητα υλικών.

Περίεργη σε σχεδιασμό λεπτομέρεια τα πολύ λεπτά αντίβαρα στο τιμόνι, τα οποία μάλιστα προσθέτουν πλάτος σε ένα ήδη φαρδύ τιμόνι, με τον αναβάτη να πρέπει να είναι προσεκτικός όταν περνάει ανάμεσα στα αυτοκίνητα, για να αποφύγει στενές επαφές τιμονιού – καθρεπτών.

Από την άλλη, το τιμόνι αυτό προσφέρει άριστους μοχλούς, διευκολύνοντας τις μανούβρες.

Η θέση οδήγησης είναι όρθια και άνετη, φιλική τόσο για καθημερινή χρήση όσο και για ταξίδι αλλά και για εκτός δρόμου οδήγηση.

Οπτικά η μοτοσυκλέτα είναι σύγχρονη σε design, με καλοσχεδιασμένα πλαστικά, ψηλή ζελατίνα που δεν κόβει όμως το οπτικό πεδίο του αναβάτη (ευτυχώς γιατί δεν ρυθμίζεται καθ' ύψος), προστατεύοντας τον ικανοποιητικά από τα στοιχεία της φύσης (ο αέρας κατευθύνεται στα μέσα του κράνους αναβάτη ύψους 1.70). Μικρό παράπονο μετά τα 140-150 χλμ/ώρα όπου παρατηρούνται κάποιοι στροβιλισμοί, ενώ δημιουργείται και θόρυβος που φτάνει στον αναβάτη.

Συμβατικές λύσεις έχουν προτιμηθεί σε αναρτήσεις και φρένα για όσο το δυνατόν συγκράτηση του κόστους χαμηλά. Συμβατικό πιρούνι δίχως ρυθμίσεις, συμβατική τοποθέτηση της μπροστινής δαγκάνας φρένου, και μονό αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης και μόνο -ευτυχώς όμως το αμορτισέρ πίσω διαθέτει μοχλικό και πολύ καλή λειτουργία. Όμορφοι οι δίσκοι τύπου “μαργαρίτα” στα φρένα, ενώ στάνταρ είναι το δικάναλο ABS το οποίο δεν απενεργοποιείται.

Ποιοτικός εξοπλισμός

Η εξάτμιση είναι όμορφη, και -χάρη και στις Euro 4 προδιαγραφές- ήσυχη, μια από τις πιο ήσυχες εξατμίσεις που έχουμε ακούσει ποτέ.

Η σχάρα βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό, είναι τοποθετημένη στο ίδιο ύψος με τη σέλα του συνεπιβάτη και διαθέτει και γάντζους για να δέσετε με χταπόδια / ιμάντες κάποια τσάντα πάνω της.

Πολύ όμορφη η νέα τάπα ρεζερβουάρ αεροπορικού τύπου -που έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα 2017 του Akashi- με τις κρυμμένες βίδες κάτω από το έξυπνα σχεδιασμένο κάλυμμα της.

Οι καθρέπτες προσφέρουν καλό οπτικό πεδίο, ο ήχος της κόρνας είναι αστείος, ενώ οι διακόπτες δείχνουν σχετικά σύγχρονοι σε design, είναι όμως αρκετά λιτοί, και δυστυχώς οι εναλλαγές στις ενδείξεις των οργάνων γίνονται από 2 κουμπιά πάνω στα όργανα. Για μια μοτοσυκλέτα που θέλει να παίξει Adventure ρόλο, ακόμα και σε αυτά τα μικρά κυβικά, θα προτιμούσαμε οι εναλλαγές των ενδείξεων να γινόταν από το τιμόνι.

Για Adventure καταστάσεις, και δη στο χώμα, χρήσιμη θα φανεί η πλαστική ποδιά, ενώ οι πιο hardcore αναβάτες ίσως την αντικαταστήσουν με μεταλλική.

Στον πίνακα οργάνων βρίσκονται και 2 αναμονές, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν η μία για έξοδο ρεύματος, και η άλλη για θερμαινόμενα γκριπ.

Τα γκριπ είναι όμορφα, τα “κρύσταλλα” των φλας είναι διάφανα, ενώ τα αυτοκόλλητα “Versys-X” δεν είναι περασμένα με βερνίκι, και στην μοτοσυκλέτα δοκιμής το ένα είχε ήδη ξεκολλήσει.

Η σέλα είναι μεγάλη, πλατιά, αλλά... σκληρή! Σαφώς πιο σκληρή από ότι θα τη θέλαμε, και όχι ιδιαίτερα άνετη -ειδικά αν μιλάμε για μεγάλες χιλιομετρικά διαδρομές. Ευτυχώς αυτή είναι μια λεπτομέρεια που διορθώνεται εύκολα και οικονομικά με τη συνδρομή κάποιου ειδικού “σελά” -η με την πιο παχιά σέλα για ψηλούς αναβάτες που βρίσκεται στον κατάλογο των επίσημων αξεσουάρ.

Στα όργανα βρίσκουμε ένα κεντρικά τοποθετημένο στροφόμετρο αναλογικών ενδείξεων με κόκκινο στις 12.000rpm, και μια ψηφιακή οθόνη που χωρίζεται στα δύο. Στο μικρό μέρος που βρίσκεται μέσα στο στροφόμετρο βλέπουμε την ένδειξη ταχύτητας κιβωτίου και το ρολόι, ενώ στο μεγάλο μέρος που βρίσκεται στα δεξιά του στροφόμετρου έχουμε τις ενδείξεις του κοντέρ, τις ενδείξεις καυσίμου και θερμοκρασίας (αμφότερες με μπάρες), τους 2 μερικούς και τον ολικό χιλιομετρητή, τις ενδείξεις κατανάλωσης καυσίμου (μέση και στιγμιαία) και χιλιομετρική απόσταση που απομένει μέχρι να τελειώσει η βενζίνη.

Οδική συμπεριφορά που ενθουσιάζει

Η οδική συμπεριφορά του Versys-X 300 είναι εντυπωσιακή (πλαίσιο και γεωμετρία για φίλημα), με κορυφαία σταθερότητα μέχρι την τελική της μοτοσυκλέτας, που συνδυάζεται με μεγάλη ευελιξία, και αντίστοιχα μεγάλο κόψιμο τιμονιού για ευχρηστία σε αστικές συνθήκες.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το κράτημα του μικρού Kawasaki σε όλες τις συνθήκες, παρά τα Trail Winner ελαστικά της IRC -πολύ καλά για ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, αν και δεν φτάνουν τις επιδόσεις ενός καλού και ακριβού ζεύγους ευρωπαϊκών / ιαπωνικών ελαστικών.

Τα φρένα είναι πολύ καλά, με το μπροστινό δισκόφρενο να είναι δυνατό και με καλή πληροφόρηση, ενώ πίσω το ABS μπαίνει πιο εύκολα από ότι θα θέλαμε σε λειτουργία.

Ο συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης διαθέτει υποβοήθηση στο τράβηγμα και είναι απίστευτα μαλακός -σε βαθμό που νομίζεις πως έχει κόψει ντίζα- ενώ το ίδιο μαλακό και ακριβές είναι και το εξατάχυτο κιβώτιο.

Το σημείο που προσωπικά με κέρδισε ήταν η φιλικότητα της μοτοσυκλέτας σε εκτός δρόμου οδήγησης, όταν αποφάσισα να εξερευνήσω την Πάρνηθα από δασικούς χωματόδρομους και από μονοπάτια. Ο συνδυασμός χαμηλού ύψους, μικρού βάρους και μαλακού συμπλέκτη μεταμορφώνουν το Versys-X σε... “εντουρόπαπο”, δίνοντας κίνητρα ακόμα και σε κοντούς αναβάτες κατηγορίας φτερού να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο χώμα με ασφάλεια, δίχως το παραμικρό άγχος. Το Kawasaki σε γεμίζει εμπιστοσύνη, τόσο σε άσφαλτο όσο και στο χώμα, και σε κάνει να ψάχνεις απάτητους δρόμους απλώς και μόνο επειδή η εξερεύνηση τους γίνεται με τέτοια ευκολία! Δεν το σταματάνε κροκάλες, δεν το σταματάνε νεροφαγώματα, με τα ελαστικά να θέτουν τα όρια σε λάσπες και σαθρό έδαφος. Ακόμα κι αν κολλήσει όμως, τα λίγα σχετικά κιλά θα κάνουν εύκολο το ξεκόλλημα. Κατεβαίνεις, τραβάς, σπρώχνεις, ξεκολλάς, συνεχίζεις -απλά και εύκολα.

Το κοντύτερο γρανάζωμα τώρα έχει θετικό αντίκτυπο στο τράβηγμα -ιδιαίτερα σε ανηφόρα με 2 άτομα- όμως ταυτόχρονα σε κάνει να αλλάζεις γρήγορα ταχύτητες και αρκετές φορές στην διάρκεια της δοκιμής ψάχναμε για... 7η ταχύτητα από τα 80-100χλμ/ώρα!

Στα 120χλμ/ώρα με 6η στο κιβώτιο έχεις 9.000rpm -δεν τις λες και λίγες- και αρκετό θόρυβο από τον κινητήρα. Πιστεύουμε πως το ταξίδι με 100-120 χλμ/ώρα είναι εκεί που μοτοσυκλέτα και επιβαίνοντες αισθάνονται πιο άνετα, έχοντας την ίδια ώρα αρκετά αποθέματα γκαζιού για προσπεράσεις.

Ο αναβάτης μπορεί να οδηγήσει χαλαρά ή σβέλτα, αναλόγως το πόσο γρήγορα θέλει να κινηθεί, με τη μοτοσυκλέτα να μην δυσανασχετεί όταν τη... λιώνεις -αντίθετα, τότε φανερώνεται και ο sport χαρακτήρας που προέρχεται από τα Ninja & Z. Αυτό που βάζει φρένο όμως στο “λιώσιμο” είναι η αίσθηση του “κοκκινίσματος” ενός On-Off... έπιασα τον εαυτό μου να αναρωτιέται αν είναι πρέπων και αν συνάδει με τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας! Πιο πολύ ταιριάζει ανάλογη συμπεριφορά στα sport αδέλφια του, παρά στο μικρό Adventure -μιλώντας πάντα για τα πρότυπα των διαφορετικών κατηγοριών.

Έτσι καταλήγεις να κινείσαι με αλλαγές στις 4.000rpm για χαλαρή (αργή) οδήγηση, 6.000rpm για σχετικά σβέλτη (νορμάλ) και 9.-11.000rpm για γρήγορη οδήγηση.

Όταν τώρα κινείσαι στις ψηλές στροφές, κραδασμοί κάνουν την εμφάνιση τους τόσο στα γκριπ, όσο και στα μαρσπιέ, αλλά και στα πλαϊνά πλαστικά του ρεζερβουάρ, εκεί που εφάπτονται οι μηροί του αναβάτη. Σημειώστε πως τα μαρσπιέ αναβάτη έχουν ελαστικά παρεμβύσματα για μείωση των κραδασμών, ενώ αντίθετα εκείνα του συνεπιβάτη δεν έχουν.

Όσον αφορά στην τελική ταχύτητα από τη μοτοσυκλέτα με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 296 κ.εκ., αυτή βρίσκεται στα 165 χλμ/ώρα -στα κόκκινα- ενώ είδαμε και 170 σε κατηφόρα. Μέχρι τα 150 χλμ/ώρα ο κινητήρας ανεβάζει σβέλτα, ανεξαρτήτως συνθηκών, όμως από τα 150 και πάνω η άνοδος των χιλιομέτρων φρενάρει, και απαιτούνται ιδανικές συνθήκες για να δείτε τελική.

Αν ο αναβάτης περιμένει απόδοση 600 κυβικών φυσικά θα απογοητευτεί, αλλά για όσους ξέρουν τι θέλουν, και για όσους αναζητούν τις ιδανικές ισορροπίες ικανοτήτων-οικονομίας η απόδοση του Versys-X είναι πραγματικά αυτή που χρειάζεται.

Μιλώντας για οικονομία, κατά τη διάρκεια της δοκιμής είδαμε 23,3 χιλιόμετρα ανά λίτρο, δηλαδή 4,29 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, κάτι που μεταφράζεται σε αυτονομία 396 χιλιομέτρων -οδηγώντας όμως σε αστικές συνθήκες. Αυτό σημαίνει 400+ χιλιόμετρα αυτονομίας σε συνθήκες ταξιδιού, χαρίζοντας αξιοθαύμαστες τουριστικές δυνατότητες στο Versys-X 300.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η Kawasaki ΔΕΝ δίνει δυνατότητα για μεταφορά τριβάλιτσου στο μικρό Versys, καθώς στα επίσημα αξεσουάρ αναφέρεται πως το Top-Case της GIVI ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τις πλαινές βαλίτσες του επίσημου καταλόγου αξεσουάρ.

Τα χρώματα στα οποία διατίθεται στην Ελλάδα το Versys-X 300 είναι 2, το πράσινο και το γκρι.

Πέρα και μακριά από τον ορίζοντα

Το Kawasaki Versys-X 300 είναι ένα μικρό On-Off επόμενου επιπέδου, που αποδεικνύεται ιδανική πρώτη μοτοσυκλέτα, αλλά και ιδανικός σύντροφος σε βάθος χρόνου, άριστο τόσο για άπειρους (οδηγείται και με δίπλωμα Α2) όσο και για έμπειρους συνειδητοποιημένους αναβάτες. Ένα καταπληκτικό μικρό Adventure bike αξιώσεων, με κορυφαία ποιότητα κατασκευής, φοβερό στήσιμο, μεγάλους χώρους, μικρή κατανάλωση και μεγάλη αυτονομία. Θυμίζει παπί σε ευκολία, παρέχει όμως δυνατότητες μεγάλης μοτοσυκλέτας ενώ αποδεικνύεται το ίδιο ικανό σε πόλη, ταξίδι αλλά και sport οδήγηση.

Ταυτόχρονα το Versys-X 300 εντυπωσιάζει τόσο σε άσφαλτο όσο και σε χώμα, δικαιολογώντας απόλυτα τον On-Off τίτλο του. Πολλοί ίσως θεωρήσουν ακριβή την τιμή του, όμως οι ελάχιστες παραχωρήσεις που έχουν γίνει στη μοτοσυκλέτα από το Akashi σε σχέση με On-Off μεσαίου κυβισμού αντικατοπτρίζονται απόλυτα σε αυτά τα 5.990 ευρώ. Εκπρόσωπος μιας νέας Adventure εποχής, το Versys-X 300 είναι ένα πραγματικό διαμαντάκι που σε κάνει να μην θέλεις να κατέβεις από τη σέλα του, και σου δίνει τα εχέγγυα για οικονομικές, απολαυστικές οδικές εξερευνήσεις, ακόμα και όταν η άσφαλτος τελειώνει. Πέρα, και μακριά από τον ορίζοντα.

Κατάλογος επίσημων αξεσουάρ

  • Αδιάβροχες πλαινές βαλίτσες με χωρητικότητα 17 λίτρων έκαστη, και μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος 3 κιλών.
  • Top-Case της GIVI, με χωρητικότητα 30 λίτρων, και πλάτη συνεπιβάτη -ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τις πλαϊνές βαλίτσες.
  • Ατσάλινα προστατευτικά κάγκελα κινητήρα.
  • LED προβολάκια ομίχλης που προσαρμόζονται στα κάγκελα κινητήρα.
  • Χούφτες.
  • Έξοδος ρεύματος.
  • Κεντρικό σταντ.
  • Ψηλότερη κατά 25mm σέλα ERGO-FIT, με περισσότερο αφρώδες υλικό, για ψηλούς αναβάτες.
  • Tank Pad.
  • Κλειδαριά ασφαλείας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Kawasaki
Μοντέλο Versys-X 300
Αντιπρόσωπος ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε.
Τιμή 5.990 euro
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Δικύλινδρος, τετράχρονος, υγρόψυκτος, 2ΕΕΚ, 4Β/Κ
Διάμετρος x Διαδρομή (mm) 62.0 x 49.0
Κυβισμός (cc) 296 
Σχέση συμπίεσης (:1) 10,6:1
Τροφοδοσία Ψεκασμός με σώματα ψεκασμού 32mm της Keihin
Ανάφλεξη Ψηφιακή
Εκκίνηση Μίζα
Συμπλέκτης υγρός, πολύδισκος, μηχανικός
Κιβώτιο 6 σχέσεων
Πρωτεύουσα μετάδοση 3.087 (71/23)
1η σχέση 2.714 (38/14)
2η σχέση 1.789 (34/19)
3η σχέση 1.409 (31/22)
4η σχέση 1.160 (29/25)
5η σχέση 1.000 (27/27)
6η σχέση 0.857 (24/28)
Τελική Σχέση μετάδοσης Γρανάζια - αλυσίδα / 3.286 (46/14)
   
Πλαίσιο  
Τύπος Ατσάλινο, σωληνωτό, σε διάταξη διαμαντιού
Μήκος  (mm) 2.170
Πλάτος  (mm) 860
Ύψος (mm) 1.390
Ελάχιστη απόσταση από έδαφος (mm) 180
Ύψος σέλας (mm) 785
Μεταξόνιο (mm) 1.450
Ίχνος (mm) 108
Γωνία κάστερ (°) Δ.Α.
Ρεζερβουάρ (lt) 17
Βάρος (kg) 175 (ABS) - πλήρες υγρών
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Τηλεσκοπικό μπροστινό σύστημα με διάμετρο καλαμιών 41mm και διαδρομή 130mm. Καμία ρύθμιση
Πίσω Αμορτισέρ με σύστημα μοχλισμού Uni-track με διαδρομή 148mm - ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου
   
Τροχοί / ελαστικά  
Μπροστά 100/90-19
Πίσω 130/80-17
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκος διαμέτρου 290mm με δαγκάνα δύο εμβόλων 
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 220mm με δαγκάνα δύο εμβόλων 
   
Επιδόσεις  
Ιπποδύναμη εργοστασίου (hp / σ.α.λ.) 39,4 / 11.500
Ροπή εργοστασίου (kg / σ.α.λ.) 2,6  / 10.000

Φωτογραφίες οδήγησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Φωτογραφίες στατικές

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 20:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon