.
Κατηγορία Παγκόσμιο Supercross
Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 14:43

WSX 2023, 1ος αγώνας, Birmingham (Αγγλία)

Αρχή της δεύτερης σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Supercross με τον Ken Roczen να επικρατεί μιας αρμάδας Αμερικανών αναβατών.

Μετά από μια δοκιμαστική εναρκτήρια σεζόν δύο αγώνων πέρυσι, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross υπό την αιγίδα της FIM σήλωσε την αυλαία του το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιουλίου με τον αγώνα του Birmingham στο Villa Parkμ το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Aston Villa που φιλοξένησε στον αγωνιστικό του χώρο την πίστα SX.

Αναμενόμενα, μεγάλος πρωταγωνιστής στη δράση που ολοκληρώθηκε το Σάββατο, 1/7, ήταν ο Γερμανός Ken Roczen, το μεγαλύτερο ίσως από τα ονόματα που δελεάστηκαν από τη FIM για να τρέξουν στο νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα – κίνηση που του κόστισε το εργοστασιακό συμβόλαιο που είχε με τη Honda στις ΗΠΑ.

Έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή πέρυσι – έστω και με τους δύο αυτούς αγώνες που έγιναν – φέτος ο Roczen ξεκινά τη χρονιά ως φαβορί καβαλώντας μια μοτοσυκλέτα της Suzuki. Επιβεβαίωσε δε τον χαρακτηρισμό αυτόν κατακτώντας δύο νίκες και μια δεύτερη θέση στους τρεις αγώνες της μεγάλης κατηγορίας 450 cc.

Συνολικά στο εναρκτήριο WSX GP του 2023 ο Roczen κατέκτησε τη νίκη, με δεύτερο τον Joey Savatgy (Kawasaki) και τρίτο τον Vince Friese (Honda), ελάχιστα μπροστά από τον κάτοχο της Superpole, Justin Hill (Kawasaki), που τερμάτισε τέταρτος.

Στην έτερη κατηγορία, SX2 των 250 cc, ο Shane Mc Elrath (Yamaha) κατάφερε να αναδειχθεί νικητής με δύο νίκες και μια δεύτερη θέση στους τρεις αγώνες της κατηγορίας, κρατώντας τον Άγγλο Max Anstie (Honda) δεύτερο, απογοητεύοντας το κοινό που πολύ θα ήθελε να δει τον δικό του αναβάτη να κατακτά τη νίκη.

Τρίτος αναδείχθηκε ο Enzo Lopez με Yamaha.

Ο επόμενος σταθμός του WSX 2023 είναι στη Σιγκαπούρη στις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon