.
Κατηγορία Παγκόσμιο Supercross
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 12:39

WSX 2023, 3ος αγώνας, Μελβούρνη (Αυστραλία)

Ken Roczen και Max Anstie οι νέοι παγκόσμιοι πρωταθλητές WSX και SX2 αντίστοιχα.

Με τον τρίτο και τελευταίο αγώνα στην Αυστραλία και το Marvel Stadium της Μελβούρνης ολοκληρώθηκε η δεύτερη χρονιά του νέου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supercross της FIM, WSX 2023.

Ο Γερμανός Ken Roczen με Suzuki αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παγκόσμιος πρωταθλητής στη μεγάλη κατηγορία των 450 cc, WSX, καθώς στους τρεις αγώνες της Μελβούρνης πήρε δύο νίκες και μια τρίτη θέση.

wsx23 3 australia 16

Συγκεκριμένα, στο πρώτο σκέλος επικράτησε σχετικά άνετα των Mitchell Oldenbourg (Honda) και Joey Savatgy (Kawasaki).

Στο δεύτερο σκέλος ο Roczen πήρε ξανά τη νίκη, αυτή τη φορά αφήνοντας δεύτερο τον Gregory Aranda (Yamaha) και τρίτο τον Oldenbourg.

wsx23 3 australia 22

Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα του Σαββάτου 25/11, ήταν ο βετεράνος Αμερικανός Colt Nichols (Kawasaki) πήρε τη νίκη μπροστά από τον Dean Wilson (Honda), με τον Roczen να ολοκληρώνει την πρωταγωνιστική τριάδα και να εξασφαλίζει τη νίκη στον αγώνα και τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή WSX 2023.

wsx23 3 australia 20

Στην κατηγορία των 250 κυβικών, SX2, ο Άγγλος Max Anstie με Honda αναδείχθηκε πρωταθλητής κατακτώντας και τη νίκη στο Αυστραλιανό GP παίρνοντας την πρώτη θέση και στους τρεις αγώνες του.

Στο πρώτο σκέλος ο Anstie νίκησε μπροστά από τον Luke Clout (Yamaha) και τον Carson Mumford (Honda), ενώ στο δεύτερο τον ακολούθησαν κατά σειρά οι Cole Thompson (Yamaha) και Shane McElrath (Yamaha).

wsx23 3 australia 24

Τέλος στο τρίτο σκέλος της SX2 ο Anstie επικράτησε των Thompson και Clout για να κλείσει πανηγυρικά τη σεζόν με μια σαρωτική πρωτιά και τον τίτλο της χρονιάς.

Στους Κατασκευαστές η Honda πήρε την πρωτιά του 2023 με δεύτερη τη Suzuki και τρίτη τη Yamaha, ενώ στις ομάδες Παγκόσμια Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Fire Power Honda, Αυστραλιανή ομάδα που τρέχει τους Dean Wilson και Justin Brayton στη WSX και τους Max Anstie και Wilson Todd στην SX2.

wsx23 3 australia 13

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες WSX 2023

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη πρόγραμμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross 2024.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WSX 2023, 1ος αγώνας, Birmingham (Αγγλία)
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon