.
Κατηγορία Superbike
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 16:22

WSBK 2017 – 8ος αγώνας, Laguna Seca – Η.Π.Α.

 

Davies και Rea μοιράστηκαν τις νίκες

 

Στη διάσημη laguna Seca πραγματοποιήθηκε ο 8ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike με τους Chaz Davies (Aruba.it Racing - Ducati)  και Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) να παίρνουν από μία νίκη.

1ος αγώνας: Davies ο εξαιρετικός

Ο Tom Sykes έδειξε από τις κατατακτήριες ότι έχει την ταχύτητα για να πρωταγωνιστήσει στην αμερικάνικη πίστα παίρνοντας την 41η pole position της καριέρας του (ισοφάρισε παράλληλα το ρεκόρ του Troy Corser στη συγκεκριμένη πίστα με τρεις pole position) με τους Rea και Davies, που επέστρεψε από τον τραυματισμό του στο Misano να τον ακολουθούν στη σχάρα της εκκίνησης. Το τρίο έφυγε μπροστά στην εκκίνηση και απομακρύνθηκε από τους υπόλοιπους αναβάτες κάνοντας ουσιαστικά τον δικό του αγώνα.

Davies και Rea πέρασαν μάλιστα και τον Sykes, ο οποίος έδειξε να μην μπορεί να ακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό που είχαν πιάσει λίγο μετά τα μέσα του αγώνα. Με τον Davies μπροστά, ο Rea προσπάθησε να ασκήσει πίεση στον Ουαλό αναβάτη της Ducati  και να τον οδηγήσει σε λάθος. Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ και ο Davies πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού δείχνοντας πως οι σχετικά πρόσφατοι τραυματισμοί του ανήκουν στο παρελθόν και δεν μπορούν να επηρεάσουν την απόδοσή του. Στο βάθρο μάλιστα κρατούσε και μία σημαία με το νούμερο “69” θέλοντας να αφιερώσει τη νίκη του στον αδικοχαμένο Nicky Hayden.

Δεύτερος ο Rea με 1,2 δευτερόλεπτα με τον Sykes να τερματίζει τρίτος με περισσότερα από 4,5 δευτερόλεπτα διαφορά από τον ομόσταυλό του. Ο Melandri αν και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τους πρωταγωνιστές, πήρε μια αξιόλογη 4η θέση για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati, με τον Xavi Fores (BARNI Racing Team) να τον ακολουθεί λίγο πιο πίσω στην 5η θέση.

2ος αγώνας: Ρέφαρε ο Rea

Η φετινή αντιστροφή της σχάρας εκκίνησης για τον δεύτερο αγώνα σήμαινε ότι οι πρωταγωνιστές του πρώτου σκέλους χάνουν το πλεονέκτημα που τους προσφέριε η pole position. Αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε κανένα εκ των Rea, Sykes και Davies από το να περάσουν όποιον βρήκαν μπροστά τους και να κάνουν για μία ακόμη φορά τον δικό τους αγώνα. Σε αυτό το δεύτερο σκέλος ο Rea φάνηκε ακόμη πιο δυνατός και πήρε μία επιβλητική νίκη (την αφιέρωσε επίσης στον Hayden), έχοντας πίσω του τον Sykes, με τον τρίτο Davies να μην μπορεί να απειλήσει κανέναν από τους δύο. Έτσι ο Rea άνοιξε ακόμη περισσότερο την βαθμολογική του διαφορά από τον Davies η οποία ανέρχεται πλέον στους 59 βαθμούς.

Ο 4ος Marco Melandri έκανε μία ακόμη καλή εμφάνιση με τον Xavi Fores (BARNI Racing Team) να κλείνει για μία ακόμη φορά την πεντάδα.

Με το καλοκαιρινό διάλειμμα να μας κρατά σε αγωνία, ο επόμενος αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike θα πραγματοποιηθεί στις 18-20 Αυγούστου, στο Lausitzring της Γερμανίας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΒΑΤΩΝ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 16:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon