.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 16:31

WSBK 2017 – 9ος αγώνας, Lausitzring – Γερμανία

 

Davies και Ducati επί δύο

 

Δυναμική ήταν η επιστροφή των Chaz Davies και Ducati μετά την ανάπαυλα του πρωταθλήματος με τον Βρετανό να σημειώνει δύο πολύ εντυπωσιακές νίκες για λογαριασμό του ιταλικού εργοστασίου πάρα την απίστευτη pole position που σημείωσε ο Tom Sykes στις κατατακτήριες.

1ος αγώνας: Δυνατά ο Davies για τη νίκη

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Kawasaki, Tom Sykes, ήταν εκείνος που έδειχνε να έχει το πάνω χέρι στην γερμανική πίστα, εξαϋλώνοντας το περσινό ρεκόρ κατά δύο ολόκληρα δευτερόλεπτα! Πίσω του ο συνήθης ύποπτος και ομόσταυλός του Jonathan Rea με τους Lorenzo Savadori (η Aprilia δείχνει να βρίσκει σιγά-σιγά την ταχύτητά της) και Marco Melandri (Ducati) να τους ακολουθούν και τον Chaz Davies μόλις στην 6η θέση 6,5 δέκατα του δευτερολέπτου μακριά από την κορυφή.

Ο αγώνας όμως ήταν… αλλουνού παπά ευαγγέλιο αφού ο Davies χρειάστηκε μόλις δύο γύρους για να τεθεί επικεφαλής και να φτάσει έτσι μέχρι τον τερματισμό χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά από τους διώκτες του. Ο Rea ήταν εκείνος που πίεσε περισσότερο από όλους τον Davies, δεν κατάφερε όμως να του δημιουργήσει ουσιαστικό πρόβλημα και προς το τέλος του αγώνα συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση. Στο βάθρο του πρώτου αγώνα τον ακολούθησε ο Sykes που έδειξε να μην μπορεί να κάνει αυτό που ήθελε στο μέσο του αγώνα για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την 3η θέση. Ο Melandri, ο έτερος αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Ducati, βρέθηκε στην 4η θέση αλλά πολύ μακριά από τους τρεις πρώτους –περίπου 13 δεύτερα πίσω από τον 3ο Sykes- που για μία ακόμη φορά ξεχώρισαν από όλους τους υπόλοιπους. Την πεντάδα του πρώτου αγώνα στην Γερμανία έκλεισε ο Leon Camier κάνοντας μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση για λογαριασμό της εργοστασιακής ομάδας της MV Agusta.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ.

2ος αγώνας: Davies ξανά και πιο άνετα

Τι και αν ο Davies ξεκίνησε από την 9η θέση (όπως ορίζουν οι φετινοί κανονισμοί) της σχάρας εκκίνησης στο δεύτερο αγώνα έχοντας μπροστά του πολύ δυνατούς αντίπαλους που δεν υπήρχε περίπτωση να του χαριστούν; Ο Ουαλός έκανε μία πολύ δυνατή εκκίνηση και βρέθηκε μέσα στην πρώτη πεντάδα από τον πρώτο κιόλας γύρο. Πρωτοπόρος ο ομόσταυλός του Marco Melandri που έδειξε να έχει λύσει τα προβλήματα που τον απασχόλησαν στον πρώτο αγώνα, έχοντας πίσω του τον Rea. Ο Β.Ιρλανδός κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα από τον Melandri στο 5ο γύρο με τον Davies να βρίσκεται πλέον πίσω τους και να καραδοκεί. Ο Ουαλός αναβάτης της Ducati πέρασε τελικά τον ομόσταυλό του στον 7ο γύρο και ύστερα από τρεις γύρους ήρθε και η σειρά του Rea που δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον Davies. Αυτή τελικά ήταν και η σειρά με την οποία τερμάτισαν οι τρεις αναβάτες, με τον Davies να παίρνει την 3η του νίκη σε τέσσερις αγώνες στην γερμανική πίστα. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Sykes που δεν μπόρεσε να απειλήσει τους προπορευόμενους για μία θέση στο βάθρο και τερμάτισε 14 δεύτερα από την κορυφή, ενώ στην 5η θέση κατετάγη ο Alex Lowes (Yamaha) ύστερα από δυνατή μάχη με τον 6ο Leon Camier (Mv Agusta).

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ.

Επόμενος αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike στην Πορτογαλία στις 15-17 Σεπτεμβρίου.

Δείτε την βαθμολογία για το Πρωτάθλημα Αναβατών εδώ.

Δείτε την Βαθμολογία για το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών εδώ.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 16:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon