.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 09:56

WSBK 2017 – 10ος αγώνας, Portimao – Πορτογαλία

 

Απόλυτη επικράτηση Jonathan Rea - ένα βήμα πριν τον 3ο του τίτλο!

 

Στην πορτογαλική πίστα του Portimao, για τον 10ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος SBK είδαμε τον Jonathan Rea να παίρνει 2 θριαμβευτικές νίκες, και σε συνδυασμό με τις πτώσεις Sykes & Davies να απέχει ελάχιστα από την κατάκτηση του τρίτου τίτλου του.

Δράμα στα δοκιμαστικά!

wsbk 2017 portimao 15

Το δράμα στο Portimao ξεκίνησε να εκτυλίσσεται πριν τους 2 αγώνες, όταν στα τρίτα δοκιμαστικά, ο Tom Sykes της Kawasaki είχε μια τρομακτική πτώση, στην οποία η μοτοσυκλέτα του έπιασε φωτιά και ο ίδιος τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί χειρουργείο καθώς έσπασε 2 δάχτυλα και τον αριστερό του καρπό.

wsbk 2017 portimao 18

Οι γιατροί έκριναν πως ο Βρετανός δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί στο Portimao, ενώ ο ίδιος πιστεύει πως θα καταφέρει να αγωνιστεί στους επόμενους 3 τελευταίους γύρους του πρωταθλήματος.

1ος αγώνας

wsbk 2017 portimao 26

Στον αγώνα του Σαββάτου, ο Jonathan Rea δεν άφησε καμία ελπίδα στους αντιπάλους του, καθώς ξεκινώντας από την Pole Position δεν απειλήθηκε ποτέ και από κανένα μέχρι την καρό σημαία, την οποία πέρασε 6.189 δευτερόλεπτα πριν τον 2ο Chaz Davies της Ducati!

wsbk 2017 portimao 5

Τρίτος ήταν ο Marco Melandri, ο οποίος μόλις που κατάφερε να επικρατήσει του μαχητικού Leon Camier, στερώντας έτσι για λίγο από τον Βρετανό και την MV Agusta το πρώτο τους βάθρο.

Η νίκη αυτή ήταν το 18ο βάθρο σε 19 αγώνες φέτος για τον Rea.

wsbk 2017 portimao 2

Αξιομνημόνευτη η προσπάθεια του Davies, που βγήκε δεύτερος ενώ ξεκίνησε από την 9η θέση, όμως η προσπάθεια του δεν ήταν αρκετή για να κερδίσει τον Ιρλανδό αναβάτη της Kawasaki και να του κόψει κάποιους βαθμούς από την γιγάντια διαφορά που απολαμβάνει από τους έτερους διεκδικητές του τίτλου.

Το Top-5 συμπλήρωσε οι Michael van der Mark (ο αντικαταστάτης του Rossi στο επόμενο GP του Aragon).

2ος αγώνας

wsbk 2017 portimao 39

Ο αγώνας της Κυριακής έγινε με τους νέους κανονισμούς του 2017, που... ανακατεύει τους τερματίσαντες του αγώνα του Σαββάτου, τοποθετώντας τους στις πίσω θέσεις για αυξημένο ενδιαφέρον στον 2ο αγώνα.

Παρόλα αυτά, ο Jonathan Rea κατάφερε γρήγορα να ξεμπερδέψει με τους προπορευόμενους -πιο αργούς- αναβάτες, και μέχρι να κάνει το ίδιο και ο κύριος αντίπαλος του (Davies), ο αναβάτης της Kawasaki είχε φύγει και πάλι μπροστά, αν και δεν έκανε την ίδια διαφορά με τον 1ο αγώνα.

wsbk 2017 portimao 11

Δεν χρειαζόταν όμως, καθώς ο Chaz Davies χαλάρωσε υπερβολικά κι έκλεισε το γκάζι νωρίς στην 2, με αποτέλεσμα να χάσει το μπροστινό και να πέσει. Ο ίδιος παραδέχτηκε το λάθος του, απογοητευμένος που έχασε τόσο άδοξα τους εύκολους -απ΄ ότι φαινόταν- βαθμούς της δεύτερης θέσης.

wsbk 2017 portimao 17

Με την πτώση του Davies, δεύτερος τερμάτισε ο Van der Mark, χαρίζοντας έτσι στη Yamaha το πρώτο της βάθρο από την επιστροφή της στο WSBK την περασμένη χρονιά.

Τρίτος ήταν ο Marco Melandri (Ducati), τέταρτος ο Eugene Laverty με την Aprilia RSV4 RF, και πέμπτος ο Jordi Torres με τη BMW.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 18:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon