.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 13:17

WSBK 2017 - 11ος αγώνας, Magny Cours - Γαλλία

 

Τίτλος αναβατών στον Jonathan Rea & κατασκευαστών στην Kawasaki

 

Στον 11ο αγώνα για τη σεζόν WSBK 2017, στη γαλλική πίστα του Magny Cours, ο Jonathan Rea πήρε pole position, νίκη και πρωτάθλημα -όλα στο 1ο σκέλος- ενώ στο 2ο σκέλος ο Rea εγκατέλειψε, Chaz Davies κέρδισε, και ο Tom Sykes χάρισε τον τίτλο κατασκευαστών στην Kawasaki.

wsbk 2017 magnycours 14

Στα δoκιμαστικά για την pole position, ο Jonathan Rea είχε πτώση με τους μηχανικούς του να κάνουν τα αδύνατα-δυνατά για να μπορέσει να ξαναμπεί ο Ιρλανδός στη διαδικασία, πριν λήξει ο χρόνος. Όχι μόνο τα κατάφεραν, αλλά ο Rea πήρε μία ακόμη Pole Position, διευκολύνοντας τη δουλειά που είχε να κάνει το Σάββατο, κυνηγώντας τους 25 βαθμούς μιας νίκης που θα του έδιναν τον τίτλο για το 2017, 2 αγώνες και 5 σκέλη πριν το τέλος της σεζόν.

1ος αγώνας

wsbk 2017 magnycours 43

Στο πρώτο σκέλος, στο βρεγμένο Magny Cours, ο Jonathan Rea έφυγε μπροστά και ξεκίνησε να χτίζει διαφορά, με κανένα από τους αντιπάλους του να μην μπορεί να τον απειλήσει. Ο αναβάτης της Kawasaki Racing Team οδήγησε αλάνθαστα για τους 21 γύρους του αγώνα, περνώντας τη γραμμή του τερματισμού 16 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο Marco Melandri της Ducati, και με τον Tom Sykes (KRT) να συμπληρώνει το βάθρο.

Αυτή ήταν η 12η νίκη του Rea για το 2017, και η σημαντικότερη όλων καθώς του χάρισε τον τίτλο αναβατών για τη χρονιά, ενώ έτσι έγινε ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία που κερδίζει 3 συνεχόμενες χρονιές τον τίτλο στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK.

wsbk 2017 magnycours 24

Τα εύσημα αξίζουν όμως και στον Tom Sykes, που επέστρεψε ανταγωνιστικότατος στους αγώνες, μετά από ένα τρομακτικό ατύχημα που είχε στο Portimao, όταν έσπασε στα 2 το δάχτυλο του. Ο Sykes μάλιστα πάλευε για τη 2η θέση με τον Melandri, θέση που έχασε στο τέλος από τον βραχύσωμο Ιταλό.

Πέντε δευτερόλεπτα εκτός βάθρου έμεινε ο Leon Camier, σε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση με την MV Agusta Reparto Corse. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Alex Lowes της Pata Yamaha, ενώ ο Chaz Davies της Ducati -που παλεύει για την 2η θέση στο πρωτάθλημα αναβατών- τερμάτισε μόλις στη 10η θέση.

2ος αγώνας

wsbk 2017 magnycours 15

Δεύτερο σκέλος, με τον Chaz Davies να παίρνει μια αποφασιστική νίκη -και το αίμα του πίσω, από το καταστροφικό πρώτο σκέλος- και να πλησιάζει τον Tom Sykes σε απόσταση αναπνοής στη βαθμολογία αναβατών.

wsbk 2017 magnycours 36

Ο Davies προηγήθηκε από την αρχή, και δεν απειλήθηκε από κανένα, για να τερματίσει τελικά 3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο Alex Lowes της Pata Yamaha. Μετά από συναρπαστική μάχη με τον Lowes, ο Michael van der Mark συμπλήρωσε το βάθρο, χαρίζοντας το 2-3 στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha.

wsbk 2017 magnycours 5

O Davies ξεκίνησε τον αγώνα από την 11η θέση, καταφέρνοντας να σημειώσει την 27η νίκη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK, σε απαιτητικές συνθήκες, καθώς μια έβρεχε και μια σταματούσε.

Τέταρτος ήταν ο Xavi Fores της BARNI Racing Team, και πέμπτος ο Marco Melandri της εργοστασιακής Ducati.

Νωρίτερα στον αγώνα, ο Eugene Laverty είχε μια πτώση, με τον Jonathan Rea να χτυπάει στην πεσμένη Aprilia RSV4 RF του Ιρλανδού αναβάτη. Στη συνέχεια, ο Πρωταθλητής 2017 μπήκε στα πιτς, και αποσύρθηκε με κομμένο μαρσπιέ.

Ένα μηχανικό πρόβλημα σήμανε το τέλος του αγώνα για τον Leon Camier, που δεν κατάφερε έτσι να επαναλάβει τις καλές εμφανίσεις των τελευταίων αγώνων, παλεύοντας για ένα βάθρο που μέχρι σήμερα του έχει διαφύγει.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 18:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon