.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 11:00

WSBK Motul 2017, 7oς Αγώνας, Misano – Ιταλία

 

Πτώσεις και μηχανικές βλάβες με καθοριστικό ρόλο

 

 

Συναρπαστικό ήταν το διήμερο στο Misano με πολύ ανταγωνισμό, ανατροπές και την ευχάριστη έκπληξη της νίκης του Melandri μετά από πολύ καιρό.

Πρώτος αγώνας

Στον πρώτο αγώνα νικητής αναδείχθηκε ο Tom Sykes αλλά όχι… έτσι απλά. Επί κεφαλής του αγώνα είχε τεθεί ο Michael Van der Mark, o οποίος έδειχνε ότι είχε τις ικανότητες και τον ρυθμό για να διεκδικήσει την πρωτιά, όμως ο υπερβάλοντας ζήλος του, οδήγησε σε μια πτώση, αφήνοντας ανοικτό το πεδίο στους Davis και Rea που ακολουθούσαν, μαζί με τον Marco Melandri.

Ο Ιταλός όμως πίεσε πολύ στον τελευταίο γύρο, πέφτοντας και αυτός και εκεί που όλοι πίστευαν ότι θα δούμε μια απίστευτη μάχη μεταξύ Davis και Rea, μόλις τρεις στροφές πριν την καρό σημαία έπεσε ο Davies και αμέσως μετά ο Rea, που ήταν πολύ κοντά του και δεν μπόρεσε να τον αποφύγει. Ο Rea κατάφερε να ξαναμπεί στον αγώνα, όχι όμως και ο Davis, που τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Με την πρώτη τριάδα να έχει πτώσεις στον τελευταίο γύρο (!) ήταν ο Sykes που κατάφερε τελικά να τερματίσει πρώτος, ακολουθούμενος από τον Lowes, ενώ την τρίτη θέση βρέθηκε ο Rea, καταφέρνοντας ότι καλύτερο μπορούσε μετά την πτώση του. 

Σε ότι αφορά στον τραυματία Chaz Davies, οι εξετάσεις στο νοσοκομείο του Rimini όπου και μεταφέρθηκε, έδειξαν θωρακικά τραύματα και κάταγμα σε ένα σπόνδυλο, χωρίς ευτυχώς να έχει προκληθεί κάποια νευρολογική ζημιά. Εντός λόγων εβδομάδων, αναμένεται να είναι ετοιμοπόλεμος!

Αποτελέσματα πρώτου αγώνα

Δεύτερος αγώνας

Αν την πρώτη ημέρα οι πτώσεις ήταν αυτές που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, την δεύτερη μέρα ήταν οι μηχανικές βλάβες, που πρωταγωνίστησαν στις «στραβές». Ο Xavi Forres ήταν αυτός που οδηγούσε την κούρσα μετά του πρώτους γύρους, όμως ο Ισπανός εγκατέλειψε μετά από μηχανικό πρόβλημα.

Έτσι, οι Jordi Torres και Marco Melandri που ακολουθούσαν «προβιβάστηκαν» στις θέσεις 1 και 2 και άρχισε η μεταξύ τους μάχη η οποία ανέδειξε νικητή τον Melandri, ο οποίος κατάφερε να προσπεράσει. Με τον Davis απόντα λόγο του τραυματισμού του την πρώτη ημέρα, το ενδιαφέρον στις πιο πίσω θέσεις επικεντρώθηκε στις  «ενδοοικογενειακές» διαμάχες, μεταξύ Rea και Sykes, οι οποίες κορυφώθηκα όταν ο Torres εγκατέλειψε και αυτός, λόγω μηχανικού προβλήματος.

Ο Melandri είχε κάνει μεγάλη διαφορά και δεν απειλήθηκε από κανέναν, κατακτώντας  πρώτη θέση στο βάθρο μετά από τρία χρόνια, ενώ τελικά ο Rea ήταν αυτός που επικράτησε του Sykes, με τους αναβάτες της Kawasaki να καταλαμβάνουν τις θέσεις δυο και τρία αντιστοίχως. 

Αποτελέσματα δεύτερου αγώνα


Βαθμολογία αναβατών

Βαθμολογία αναβατών
 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 11:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon