.
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories//agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2017/WSBK/
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 30 Μαϊος 2017 14:59

WSBK 2017, 6ος αγώνας, Donington – Αγγλία

 

Πράσινη υπόθεση

 

Στην πίστα του Donington στην Αγγλία πραγματοποιήθηκε ο 6ος αγώνας της χρονιάς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbikes. Η Kawasaki με τους Tom Sykes και Jonathan Rea πρόσθεσε άλλες δύο νίκες στο ενεργητικό της, κάνοντας μάλιστα τα 1-2 στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής.


1ος Αγώνας: Sykes στο τέλος

Ο Sykes έδειξε νωρίς τις προσθέσεις του για τον αγώνα της πατρίδας του, σε μία πίστα που είχε κερδίσει οχτώ σερί νίκες, πριν την έναρξη του αγώνα, ξεκινώντας από την πρώτη θέση στη σχάρα εκκίνησης. Αυτή η επίδοσή του μόνο τυχαία δεν ήταν (για μία ακόμη φορά) αφού κατάφερε να επιβληθεί των αντιπάλων του και να φτάσει πρώτος στην καρό σημαία. Μόνο εύκολος δεν ήταν όμως ο δρόμος για το ψηλότερο σκαλί του βάθρου καθώς ο Sykes έμεινε πίσω από τον Rea στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κατάφερε να περάσει μπροστά έξι γύρους πριν το τέλος ανοίγοντας μάλιστα διαφορά. Το φινάλε αναμενόταν ακόμη πιο δραματικό με τον Rea να τα δίνει όλα αλλά να κάνει το λάθος και να σημειώνει πτώση στην 3η στροφή, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Πτώση σημείωσε και ο άλλος διεκδικητής του τίτλου, ο Chaz Davies (Aruba.it Racing - Ducati) και μάλιστα νωρίς στον αγώνα, ωστόσο κατάφερε να συνεχίσει και να τερματίσει τελικά στην όγδοη θέση. Παρά την πτώση των δύο Βρετανών αναβατών, το βάθρο ήταν…εθνική υπόθεση με τον wildcard Leon Haslam (Kawasaki Puccetti Racing) και τον αναβάτη της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha, Alex Lowes, να παίρνουν την 2η και 3η θέση αντίστοιχα, σημειώνοντας εντυπωσιακή εμφάνιση.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Marco Melandri έπειτα από έναν ακόμη μεστό αγώνα, αν και έχασε το τρίτο σκαλί του βάθρου στο τέλος από τον Lowes. Την πεντάδα έκλεισε ο Michael van der Mark (Pata Yamaha Official WorldSBK Team) με τον έκτο Leon Camier (MV Agusta Reparto Corse) να κάνει τέσσερις τους Βρετανούς στις έξι πρώτες θέσεις του αγώνα.

Να σημειωθεί ότι το πλήθος τίμησε τον αδικοχαμένο Nicky Hayden, φορώντας μπλουζάκια και κρατώντας σημαίες προς τιμή του αμερικανού αναβάτη, ενώ το ίδιο έκαναν και οι τρεις πρώτοι του αγώνα που φόρεσαν μπλουζάκια με το νούμερο του Hayden κατά την απονομή των κυπέλλων.

Με αυτή του τη νίκη ο Sykes έφτασε τις εννέα σερί στην αγγλική πίστα.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

2ος Αγώνας: Rea και Sykes το 1-2

Δραματικός ήταν και ο δεύτερος αγώνας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με τον Rea να παίρνει το αίμα του πίσω τερματίζοντας στην πρώτη θέση, μπροστά από τον ομόσταυλό του Sykes, με την διαφορά μεταξύ των δύο να ανέρχεται στα 1,6 δευτερόλεπτά. Μακριά από τους δύο πρώτους που έκαναν τον δικό τους αγώνα, στην 3η θέση και με 12 δευτερόλεπτα διαφορά, τερμάτισε ο Chaz Davies, μαζεύοντας έτσι πολύτιμους βαθμούς για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Με αυτή τη νίκη ο Rea μεγάλωσε ακόμη περισσότερο την διαφορά που έχει από τον διώκτη του, Davies, στους 55 βαθμούς και φαίνεται να βάζει νωρίς τις βάσεις για ένα ακόμη παγκόσμιο πρωτάθλημα –έχουμε φυσικά πολύ δρόμο ακόμη. Αυτή η νίκη ήταν παράλληλα και η 100η για την ομάδα της Kawasaki στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike, όπως μαρτυρούν άλλωστε και τα μπλουζάκια που φόρεσαν οι αναβάτες της στο βάθρο.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Michael van der Mark κάνοντας μία ακόμη καλή εμφάνιση, χάνοντας μάλιστα το βάθρο από τον Davies προς το τέλος του αγώνα.

Πέμπτος ο Alex Lowes με τον Leon Camier στην έκτη θέση κάτι που έκανε ακόμη πιο εντυπωσιακή την βρετανική παρουσία – πέντε αναβάτες στις έξι πρώτες θέσεις.

Στον δεύτερο αγώνα, σημαντικοί αναβάτες που σημείωσαν πτώση ήταν οι Leon Haslam, Randy Krummenacher (Kawasaki Puccetti Racing), Jordi Torres (Althea BMW Racing Team) και Eugene Laverty (Milwaukee Aprilia). Ενδεικτικό των πολλών πτώσεων-εγκαταλείψεων είναι και το γεγονός ότι τερμάτισαν μόλις 14 αναβάτες, με τον Melandri να αποχωρεί νωρίς λόγω σπασμένης αλυσίδας.

Επόμενος αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στις 16-18 Ιουνίου, στο Misano.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Βαθμολογία Κατασκευαστών

{gallery}/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2017/WSBK/{/gallery}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Μαϊος 2017 15:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon