.
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories//agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2017/WSBK/
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 15 Μαϊος 2017 18:36

WSBK 2017, 5ος αγώνας, Imola – Ιταλία

 

Κυρίαρχος Davies και διπλός

 

 

Κόκκινο βάφτηκε το πρώτο σκαλί του βάθρου και στους δύο αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν στην Imola για τον 5ο γύρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος Superbike. Ο Chaz Davies της Aruba.it Racing – Ducati επιβλήθηκε των αντιπάλων του επεκτείνοντας το σερί των νικών του στη συγκεκριμένη πίστα.

1ος Αγώνας: Χωρίς αντίπαλο ο Davies


Η Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari είναι μία πίστα που ταιριάζει τόσο στον Βρετανό αναβάτη όσο και στις μοτοσυκλέτες της ιταλικής εταιρίας και ο συγκεκριμένος συνδυασμός απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι δεν έχει αντίπαλο. Ο Davies έδειξε την ταχύτητά του από τις κατατακτήριες κάνοντας τον ταχύτερο γύρο, κάτι που του έδωσε και την πρώτη θέση στη σχάρα εκκίνησης.

Από αυτή τη θέση, ο Davies έφυγε μπροστά στην εκκίνηση και… μην τον είδατε! Ο Βρετανός αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Ducati έανοιξε διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους, σπάζοντας παράλληλα το ρεκόρ της πίστας και οι κόκκινες σημαίες που βγήκαν επτά γύρους πριν το τέλος του αγώνα –ατύχημα ο Ευgene Laverty- τον βρήκαν με διαφορά μεγαλύτερη των έξι δευτερολέπτων από τον δεύτερο Jonathan Rea (KRT) που δεν μπόρεσε να τον απειλήσει σε κανένα σημείο του αγώνα. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο έτερος αναβάτης της Ducati, Marco Melandri ολοκληρώνοντας έτσι μία εξαιρετική εμφάνιση για τους Ιταλούς.
Στην 4η θέση τερμάτισε ο Tom Sykes (KRT) με διαφορά μικρότερη του ενός δευτερολέπτου από τον Melandri, ενώ στην 5η θέση τερμάτισε ο Xavi Fores (BARNI Racing Team) μετά από έναν πολύ καλό και σταθερό αγώνα.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη στη σεζόν για τον Davies και η 3η σερί στην Imola αφού πέρσι είχε κάνει το double.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

2ος Αγώνας: Davies ξανά


Ο κυριακάτικος αγώνας ήταν μία από τα ίδια όσον αφορά στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Μετά την επανεκκίνηση του 2ου αγώνα –είχαμε κόκκινη σημαία στην αρχή του λόγω λαδιών στην στροφή 16- ο Davies που είχε καταφέρει να ανέβει στην 6η θέση –από 9ος λόγω του κανόνα της ανεστραμμένης σχάρας εκκίνησης-συνέχισε δυναμικά προσπερώντας όποιον έβρισκε μπροστά του. Το ίδιο έκανε και με τον Sykes που ηγούνταν στον αγώνα με αποτέλεσμα να φτάσει σε μία ακόμη εντυπωσιακή νίκη για την Ducati. Ο Sykes μία ακόμη θέση από τον ομόσταυλό του Jonathan Rea, για να τερματίσει τελικά τρίτος.

Ο Xavi Fores (BARNI Racing Team) συνέχισε την καλή εμφάνιση του πρώτου αγώνα κερδίζοντας μάλιστα την 4η θέση μετά από μάχη με τον Marco Melandri (Aruba.it Racing - Ducati) που τερμάτισε πίσω του με διαφορά μικρότερη από δύο δέκατα, κλείνοντας έτσι την πεντάδα.

Με την δεύτερη νίκη του στην Imola ο Davies έκανε το πρώτο του “διπλό” τη φετινή σεζόν επεκτίνοντας το σερί νικών του στη συγκεκριμένη πίστα, στις τέσσερις.

Επόμενος αγώνας στις 26-28 Μαΐου στο Donington Park στην Αγγλία.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Μαϊος 2017 18:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon