.
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories//agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2017/WSBK/
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 02 Μαϊος 2017 15:36

WSBK 2017: 4ος αγώνας, Assen, Ολλανδία

 

Το 1-2 επί δύο για την Kawasaki

 

Στο Assen της Ολλανδίας πραγματοποιήθηκε ο 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος Superbike για το 2017. Σε μία από τις αγαπημένες πίστες του ο Jonathan Rea κατάφερε να κυριαρχήσει έναντι των αντιπάλων, πιο δύσκολα από όσο υπονοεί το 3ο double που κάνει την φετινή σεζόν.

1ος Αγώνας: Άτυχος ο Davies

Ο Rea έδειξε τις προθέσεις του για τον αγώνα από την διαδικασία της superpole, όπου και σημείωσε τον ταχύτερο γύρο (το καλύτερο γύρο που έχει κάνει με μοτοσυκλέτα σύμφωνα με τον ίδιο). Ωστόσο αναγκάστηκε να ξεκινήσει από την δεύτερη σειρά λόγω ποινής που δέχτηκε επείδη μπλόκαρε τον Chaz Davies της Ducati Aruba.it στις κατατακτήριες. Αυτό δεν τον εμπόδισε, όμως από το να κολλήσει πίσω του μετά την εκκίνηση και να μείνει εκεί καθόλη την διάρκεια του αγώνα πιέζοντας τον Ουαλό αναβάτη της εργοστασιακής ομάδας της Ducati.


Η πρώτη θέση του βάθρου κρίθηκε στην αρχή του προτελευταίου γύρου όταν και ο εργοστασιακός αναβάτης της Kawasaki έκανε την κίνησή του την στιγμή που ο Davies άνοιξε την τροχιά του στις στροφές 3 και 4. Ο αναβάτης της Ducati έδειχνε ότι δεν θα αφήσει αναπάντητη την κίνηση του Rea στον χρόνο που του είχε απομείνει και στην αρχή του τελευταίου γύρου πέρασε μπροστά! Κάπου εκεί όμως τον χτύπησε η ατυχία αφού το Panigale εμφάνισε τεχνικό πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει!

Αυτή η ατυχία έδωσε την πρώτη θέση στον Rea με τον ομόσταυλό του Tom Sykes, που τους ακολουθούσε να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με τρίτο τον ομόσταυλο του Davies, Marco Melandri, ο οποίος τερμάτισε πίσω από τον Sykes με 17 δευτερόλεπτα διαφορά.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Xavi Fores (BARNI Racing), ενώ την πεντάδα έκελισε ο Lorenzo Savadori πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση για την Milwaukee Aprilia. Στα ατυχή συμβάντα συγκαταλέγεται η παρουσία της Pata Yamaha αφού και οι δύο αναβάτες της Michael van der Mark και Alex Lowes σημείωσαν πτώση.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

2ος Αγώνας: Υπόθεση Kawasaki

Ο δεύτερος αγώνας ξεκίνησε πολλά υποσχόμενος με τον νικητή του πρώτου, Rea να ξεκινά από την 9η θέση της σχάρας εκκίνησης, λόγω των νέων κανονισμών. Αυτό δεν πτόησε καθόλου τον Β.Ιρλανδό, ο οποίος κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της κούρσας μέσα σε μόλις τρεις γύρους, περνώντας μπροστά και από τον μέχρι τότε πρωτοπόρο Eugene Laverty (Milwaukee Aprilia)! Πίσω του ακολούθησε o Sykes δείχνοντας έτοιμος για μάχη αν και λίγο πιο πίσω σε αυτό το σημείο, μην καταφέρνοντας να εκμεταλλευτεί ούτε τον χρόνο που έχασε ο Rea λόγω ισχυρών πλάγιων ανέμων στην στροφή 10. Οι δυο τους πήγαν έτσι μέχρι τέλους με τον Sykes να καραδοκεί και να κάνει επιτέλους την κίνησή του στο τελευταίο σικέιν, η οποία δεν ήταν ωστόσο αρκετή αφού οι δύο τους πέρασαν την γραμμή του τερματισμού με τον Rea μπροστά και με διαφορά μόλις 0,025 δευτερόλεπτα. Την τριάδα του βάθρου έκλεισε ο Davies, που εκκίνησε από την 10η θέση πίσω από τον Rea, ωστόσο δεν κατάφερε να πιάσει τον ρυθμό του σε κανένα σημείο του αγώνα, επηρεασμένος ίσως και από το αποκαρδιωτικό αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Οι αναβάτες της Pata Yamaha, Michael van der Mark και Alex Lowes τα κατάφεραν πολύ καλύτερα στον δεύτερο αγώνα με μια 4η και μία 5η θέση αντίστοιχα δείχνοντας να μην πτοούνται από τις πτώσεις του πρώτου αγώνα.

Αυτή ήταν η 3η διπλή νίκη του Rea την φετινή σεζόν, με τον Β.Ιρλανδό να κάνει την 7η σερί νίκη του στο ολλανδικό σιρκουί και να υπολείπεται πλέον μόλις έναν αγώνα, από το θρυλικό ρεκόρ των 12 νικών του Carl Fogarty στην συγκεκριμένη πίστα. Αυτή ήταν επίσης η 13η διπλή νίκη για τον Jonathan Rae στο WSBK, η οποία ήρθε μάλιστα στον 200ό του αγώνα στον θεσμό!

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Πρωτάθλημα αναβατών –Βαθμολογία, Top 10
Jonathan Rea, 195
Tom Sykes, 131
Chaz Davies, 111
Marco Melandri, 97
Alex Lowes, 76
Michael Van Der Mark, 62
Xavi Forés, 60
Jordi Torres, 57
Leon Camier, 54
Eugene Laverty, 46

Βαθμολογία Κατασκευαστών
Kawasaki, 195
Ducati, 153
Yamaha, 87
BMW 63
Aprilia, 55
MV agusta 54
Honda, 50

Επόμενος γύρος στις 12-14 Μαΐου στην Imola της Ιταλίας.

Φωτογραφίες Ι

Φωτογραφίες ΙΙ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Μαϊος 2017 17:43

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon