.
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 16:38

WSBK 2017: 3ος γύρος, Aragon - Ισπανία

 

Μοιρασιά στα σκέλη μεταξύ Rea & Davies

 

Στην πίστα MotorLand Aragon, στον τρίτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike 2017, οι μάχες ήταν επικές, με τους Jonathan Rea & Chaz Davies να μοιράζονται τελικά τα σκέλη, αν και μεγάλος νικητής βαθμολογικά ήταν ο αναβάτης της Kawasaki, καθώς ο Davies είχε πτώση στο 1ο σκέλος.

1ο σκέλος

Ο Jonathan Rea της Kawasaki Racing Team σημείωσε την 5η συνεχόμενη νίκη του για το 2017, μετά από μια δυνατή μάχη με τον Chaz Davies της Aruba.it Racing – Ducati, όπου δυστυχώς ο πιλότος των Ιταλών το παράκανε, και έπεσε ενώ προηγείτο, μόλις 2 γύρους πριν το τέλος του σκέλους!

Παρά το γεγονός πως ήταν άρρωστος, ο ομόσταυλος του Rea, Tom Sykes κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στο σκέλος -4ο βάθρο του για φέτος.

Εντυπωσιακό συμβάν είχε ο Xavi Fores, όταν το Panigale του πήρε φωτιά, και εκείνος το εγκατέλειψε μέσα στις φλόγες την τελευταία στιγμή!

2ο σκέλος

Ότι άφησε στη μέση στο 1ο σκέλος, κατάφερε να ολοκληρώσει στο 2ο ο Davies, παίρνοντας την πρώτη του νίκη για το 2017, σπάζοντας έτσι το σερί των 5 νικών του Rea. 

Ο Jonathan Rea δήλωσε πάντως ευχαριστημένος από την 2η θέση που κατέλαβε (μόλις μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Davies), και πώς να μην είναι άλλωστε, με τέτοια διαφορά που έχει σημειώσει ήδη από τους υπόλοιπους, μόλις στον 3ο αγώνα της σεζόν.

Αυτή τη φορά ήταν ο Marco Melandri της Ducati που συμπλήρωσε το βάθρο, αφήνοντας στην τέταρτη θέση τον Tom Sykes, ο οποίος κέρδισε την προσωπική μάχη που έδωσε με τον Michael van der Mark της Yamaha.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 14:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon