.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 19:31

WSBK 2017: 2ος γύρος, Ταϊλάνδη

 

4Χ4 Rea και Kawasaki

 

 

Ο Jonathan Rea πήρε μία ακόμη διπλή νίκη για την Kawasaki, στην Ταϊλάνδη. Έφτασε έτσι τα 50 βάθρα με τους Πράσινους! Ίδιοι οι πρωταγωνιστές (Rea, Sykes, Davies, Melandri), όπως και στον πρώτο αγώνα, στην Αυστραλία.

1ος Αγώνας


Kawasaki και Ducati είναι αδιαμφισβήτητα οι ομάδες που ξεχωρίζουν φέτος, όπως και πέρσι άλλωστε. Μάλιστα δεν θα ήταν άτοπο αν λέγαμε ότι το φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε έτσι ακριβώς όπως τελείωσε το περσινό: με την Ducati να δείχνει πολύ δυνατή αλλά την Kawasaki να είναι η ομάδα που παίρνει τα αποτελέσματα. Μάλιστα οι πράσινοι έδειξαν τη δύναμή τους πριν ακόμη ξεκινήσει ο αγώνας αφού ο παγκόσμιος πρωταθλητής Jonathan Read κυριάρχησε τόσο στα ελεύθερα δοκιμαστικά όσο και στη διαδικασία για την pole position, με τον Sykes να παίρνει τη δεύτερη θέση και τον Melandri να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα στη σχάρα της εκκίνησης.

Από την εκκίνηση κιόλας ο Rea κατάφερε να τεθεί επικεφαλής του αγώνα και έχοντας μπροστά του καθαρή πίστα απομακρύνθηκε από τους υπόλοιπους, οδήγησε χωρίς λάθη και έφτασε να τερματίσει με διαφορά σχεδόν 6,3 δευτερολέπτων –έκοψε προς το τέλος του αγώνα- από τον εργοστασιακό αναβάτη της Ducati, Chaz Davies. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Tom Sykes, ο οποίος κατάφερε να επιβληθεί του Marco Melandri που έκανε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση –σα να μην έφυγε ποτέ από το πρωτάθλημα! Την πεντάδα 11,4 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή έκλεισε ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha, Michael Van der Mark.

2ος Αγώνας

Την Κυριακή και παρά το άγχος που κουβαλούσε λόγω της αντιστροφής του grid –βάσει των νέων κανονισμών- ο Rea πέρασε για άλλη μία φορά πρώτος τη γραμμή του τερματισμού. Τον ρυθμό του δεν κατάφερε να ανακόψει ούτε η κόκκινη σημαία που σήμανε την επανεκκίνηση του αγώνα τη στιγμή μάλιστα που από ένατος είχε καταφέρει επιτέλους να πάρει τα ηνία.

Με την επανεκκίνηση και μετά από μια σύντομη και όμορφη μάχη με τον Melandri που κράτησε για τρεις γύρους, ο Rea κατάφερε, όπως και στον πρώτο αγώνα, να χτίσει διαφορά ασφαλείας και να τερματίσει άνετα μπροστά με τέσσερα δεύτερα διαφορά. Πίσω του τερμάτισε τελικά ο Sykes προσπερνώντας στο τέλος τον Melandri για να κάνει το 1-2 για την Kawasaki. Ο Davies στάθηκε άτυχος σε αυτόν τον αγώνα αφού μια πτώση τον έφερε στην 19η θέση και μετά από φανταστική προσπάθεια πήρε τους βαθμούς της 6η θέσης έχοντας μπροστά του τον έτερο εργοστασιακό αναβάτη της Yamaha, Alex Lowes.

Με το double του, ο Rea έφτασε στις πέντε νίκες σε έξι αγώνες στη συγκεκριμένη πίστα, κάνοντας παράλληλα και τη δεύτερη σερί pole position. Οι επόμενοι αγώνες αναμένεται να δυσκολέψουν περισσότερο τους πράσινους που εμφανίζονται παραδοσιακά δυνατοί τα τελευταία χρόνια σε Αυστραλία και Ταϊλάνδη. Θα καταφέρει κάποιος εκ των Sykes, Δαωιες και Melandri να σταματήσει τον Rea;

Επόμενος αγώνας στο Aragon της Ισπανίας, την 1η Απριλίου.

Βαθμολογία αναβατών, Top 10
1. Jonathan Rea, 100
2. Chaz Davies, 70
3. Tom Sykes, 62
4. Alex Lowes, 49
5. Marco Melandri, 45
6. Xavi Forés, 34
7. Jordi Torres, 29
8. Michael Van der Mark, 27
9. Leon Camier, 27
10. Nicky Hayden, 21

Βαθμολογία Κατασκευαστών
1.Kawasaki, 100
2.Ducati, 76
3.Yamaha, 50
4.BMW, 32
5.MV Agusta 27
6.Honda, 22
7.Aprilia, 19

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 19:35

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon