.
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 12:26

WSBK 2017: 1ος αγώνας, Phillip Island - Το Double o Jonathan Rea

 

Αυξημένος ο ανταγωνισμός από πέρυσι

 

Στον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK 2017 στο Phillip Island, ο Jonathan Rea με την Kawasaki πέτυχε -δύσκολα- το Double, κι έφυγε από την Αυστραλία με 2 άξιες νίκες, 50 πολύτιμους βαθμούς και την 40η νίκη της καριέρας του.

Στην διαδικασία Superpole, για να βγει η σειρά εκκίνησης στο τέλος των δοκιμαστικών, ταχύτερος αναδείχθηκε ο Jonathan Rea (Kawasaki) με 1:29.573, με δεύτερο τον Tom Sykes (Kawasaki), και τρίτο τον Marco Melandri (Ducati). Αυτοί ήταν και οι αναβάτες που αποτέλεσαν την πρώτη τριάδα του αρχικού αγώνα.

1ο σκέλος

Η μάχη ήταν έντονη, καθώς στο προπορευόμενο γκρουπ 7 αναβάτες πάλευαν για την κορυφαία θέση, με απολαυστικές μάχες και προσπεράσεις. Jonathan Rea (Kawasaki), Chaz Davies (Ducati), Tom Sykes (Kawasaki), Marco Melandri (Ducati), Alex Lowes (Yamaha), μαζί με τον Leon Camier της MV Agusta και τον περιφερειακό αναβάτη της Ducati, Xavi Fores.

Την κούρσα οδήγησαν αρκετοί από τους παραπάνω αναβάτες, ενώ δυστυχώς για τον Melandri, ο αγώνας του τελείωσε άδοξα στον 15ο γύρο, όταν βγήκε εκτός πίστας και έπεσε στην αμμοπαγίδα.

Σημειώστε πως στην τηλεοπτική μετάδοση της DORNA ο σκηνοθέτης κατάφερε να χάσει… όλες τις πτώσεις και στα 2 σκέλη, ενώ δεν τις είδαμε ούτε κατόπιν εορτής!

Η μάχη τελικά παίχτηκε ανάμεσα στους Rea & Davies, με τον αναβάτη της Kawasaki να καταφέρνει να περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού με τον Davies να έπεται μόλις 0.042 δευτερόλεπτα πιο πίσω!

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Tom Sykes, κάνοντας το 1-3 για την KRT, ενώ τέταρτος ήταν ο Alex Lowes της Yamaha, μόλις 0.032 δευτερόλεπτα πίσω από τον Sykes.

Καλύτερο αποτέλεσμα για την Althea BMW, μια 7η θέση (Torres), ενώ για την Aprilia, μια 8η θέση με τον Laverty.

Στο στρατόπεδο της Honda, ο Nicky Hayden τερμάτισε 11ος, και ο Bradl 15ος. 

2ο σκέλος

Στον δεύτερο αγώνα είχαμε το αναμενόμενο λόγω των νέων κανονισμών ανακάτεμα της τράπουλας, όπου ανάλογα του τερματισμού του 1ου σκέλους, οι αναβάτες αλλάζουν θέσεις εκκίνησης στο δεύτερο.

Η DORNA πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο οι αγώνες θα γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, οι μάχες περισσότερες και μεγαλύτερης διάρκειας, και το θέαμα πιο συναρπαστικό. Στον 1ο αγώνα του 2017, είδαμε όντως ένα γενικότερο «μπέρδεμα» στους πρώτους γύρους, όμως μετά από λίγο όλα ήρθαν πάλι στις θέσεις τους, ενώ το τελικό αποτέλεσμα δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τις… ταχυδακτυλουργικές κινήσεις της διοργάνωσης -μόνο ο Sykes δεν κατάφερε να φτάσει τους πρώτους και να παλέψει για κάποια καλή θέση. 

Για παράδειγμα, ο Lowes που είχε τερματίσει 4ος ξεκίνησε 1ος, ενώ ο Rea που είχε κερδίσει, ξεκίνησε το 2ο σκέλος από την 9η θέση. Επίσης, ο Melandri, λόγω πτώσης ξεκίνησε από πολύ πίσω, για να ανέβει θεαματικά στην κορυφή, και να παλέψει και πάλι για τη νίκη.

Οι μάχες για την πρωτιά ήταν πιο θεαματικές και σκληρές στο 2ο σκέλος, όμως και πάλι όλα παίχτηκαν ανάμεσα στους Jonathan Rea & Chaz Davies για έναν ακόμη τερματισμό με ελάχιστη διαφορά (0.025 δευτερόλεπτα) μεταξύ τους.

Τρίτος ήταν ο Marco Melandri, που βοήθησε την Ducati να κάνει το 2-3 στο δεύτερο σκέλος.

Ο Alex Lowes της Yamaha πήρε μία ακόμη τέταρτη θέση, ενώ η πρώτη πεντάδα έκλεισε με τον Xavi Fores της Barni Ducati.

Savadori & Laverty στο στρατόπεδο της Aprilia έκαναν το 8-9, ενώ στο στρατόπεδο της Honda σίγουρα δεν μπορούν να είναι ευχαριστημένοι, καθώς ο Hayden έπεσε και εγκατέλειψε, ενώ ο Bradl τερμάτισε 15ος.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 15:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WSBK, 13ος γύρος, Qatar WSBK 2017: 2ος γύρος, Ταϊλάνδη »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon