.
Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 08:12

WorldSBK 2024 - Παρουσιάστηκε η εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki

Παρουσιάστηκε η ανανεωμένη ομάδα της Kawasaki για το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωταθλήμα Superbike, με τους 2024 Alex Lowes και Axel Bassani της KRT να αποκαλύπτουν το εργοστασιακό Ninja ZX-10RR.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές εδώ και αρκετό καιρό έχουν σημειωθεί εντός της προσπάθειας της KRT από το τέλος της σεζόν του 2023, ενώ από την πλευρά του ανθρώπινου δυναμικού, συαντάμε τον Lowes και τον Axel Bassani. Ο φιλόδοξος νεαρός Ιταλός απολαμβάνει τώρα την πρώτη του γεύση ως επίσημος αναβάτης στο WorldSBK. Ο Alex έχει φέτος τον Pere Riba ως επικεφαλής του πληρώματος των μηχανικών του, με τον Marcel Duinker να είναι υπεύθυνος για τον Axel. Ακόμα, και άλλες αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί εντός της ομάδας και του προσωπικού για να αναζωογονηθεί η συνολική προσπάθεια. Όσον αφορά τις μοτοσυκλέτες, το Ninja ZX-10RR έχει πλέον περισσότερες στροφές στον κινητήρα (+500) καθώς και ορισμένες εσωτερικές αναβαθμίσεις για την τροποποίηση της αδράνειας του. Τέλος, εκτός από τη συνέχιση των συνεργασιών με τη Showa και πολλές άλλες κορυφαίες εταιρείες με αξιοζήλευτη φήμη στους αγώνες, η KRT έχει σφυρηλατήσει έναν ολοκαίνουργιο δεσμό με την εξειδικευμένη εταιρεία λιπαντικών Motul, με τη γαλλική εταιρεία να γίνεται ο κύριος συνεργάτης της KRT για τη σεζόν του 2024 στα WorldSBK.

krt_24_b.jpg

Ο Alex Lowes δήλωσε: «Μου αρέσουν πολύ τα νέα χρώματα για το 2024, είναι λίγο διαφορετικά. Κάθε δεύτερη χρονιά υπήρχαν κάποιες μικρές αλλαγές, αλλά αυτή είναι η αγαπημένη μου. Μπαίνω στο 2024 με πολλή αισιοδοξία. Κατά κάποιο τρόπο η μοτοσυκλέτα, το πακέτο και η ομάδα είναι ίδια, αλλά έχω διαφορετικό προσωπικό να συνεργαστώ. Έχουμε κάποιες μικρές αναβαθμίσεις και εργαζόμαστε πολύ σκληρά το χειμώνα, ειδικά στις αδύναμες περιοχές μας, κάνοντας τη μοτοσυκλέτα πιο εύκολη στη διαχείριση σε διάρκεια αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη δουλειά που έχουμε κάνει. Το αν αρκεί, θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Αλλά σίγουρα αισθάνομαι ότι έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά από πέρυσι. Είμαι ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσω στο Phillip Island για το τελευταίο testπροετοιμασίας και τον πρώτο γύρο.»

krt_24_c.jpg

Ο Axel Bassani, δήλωσε: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που επιτέλους θα δείξω στον κόσμο τα νέα γραφικά της KRT για τη σεζόν του 2024. Νομίζω ότι είναι πολύ καλό σχέδιο και μου αρέσει. Σίγουρα υπάρχει ακόμα πολύ πράσινο αλλά και μερικά διαφορετικά χρώματα. Είναι επίσης πολύ καλό να βλέπω επιτέλους τη μοτοσυκλέτα μου σε εργοστασιακά χρώματα. Είναι πάντα ωραίο να έχεις μια νέα εμφάνιση κάθε σεζόν. Ελπίζω να αρέσει στον κόσμο η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας και επίσης όλα τα νέα ρούχα της ομάδας. Το πράσινο της Kawasaki είναι πάντα ξεχωριστό. Νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε μια πολύ καλή σεζόν μαζί. Ανυπομονώ να πάω στην Αυστραλία σύντομα».

Guim Roda, δήλωσε: «Για το 2024 μπαίνουμε σε μια νέα εποχή όπου, για πρώτη φορά από το 2015, έχουν εισαχθεί κανόνες εξισορρόπησης που δεν έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της Kawasaki. Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι εύκολη δουλειά να εξισορροπηθεί ένα τόσο ποικιλόμορφο πρωτάθλημα. Χρειάστηκε πολλή προσπάθεια από τη FIM, την DWO και την MSMA, οπότε ελπίζουμε να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να γίνουμε μέρος του show και να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε αγώνες. Έχουμε ένα πολύ ισορροπημένο project φέτος. Ο Lowes, είναι ένας γρήγορος αναβάτης με απίστευτη ικανότητα ταχύτητας, που προσπαθεί να επεκτείνει την απόδοσή του για 20 γύρους - μέχρι το τέλος μακρών αγώνων. Ο Axel, είναι ένας νέος και ταλαντούχος αναβάτης, μαθαίνει πώς να εξάγει όλες τις δυνατότητες του Ninja ZX-10RR κάθε φορά που βγαίνει στην πίστα. Οι αγώνες αυτή τη σεζόν θα πρέπει να αξιολογηθούν όχι μόνο από τις θέσεις τερματισμού αλλά από την απόσταση μεταξύ του πρώτου αναβάτη και των άλλων, γιατί θα είναι πολύ στενή. Ο αριθμός των σπουδαίων αναβατών στο grid είναι εκπληκτικός. Είμαι σίγουρος ότι αυτή είναι μακράν η πιο ανταγωνιστική και συναρπαστική σεζόν στο WorldSBK από τότε που ξεκινήσαμε την KRT το 2012. Κάνουμε ένα μεγάλο show και ελπίζουμε ότι όλοι οι οπαδοί των αγώνων και ειδικά οι οπαδοί των Ninja, θα το απολάυσουν.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon