.
Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 07:44

MotoGP 2024, Sepang Test, 3η Μέρα - Φινάλε με ρεκόρ και υπεροχή α λα ιταλικά

Η 3η μέρα του Test στη Sepang ήταν... καταιγιστική, με τέσσερις αναβάτες να γυρίζουν στο 1:56, ενώ όλη η πρώτη δεκάδα έπεσε κάτω από το απόλυτο ρεκόρ γύρου.

Ο Francesco Bagnaia της Ducati Lenovo Team ήταν ο κυρίαρχος τη μέρας σημειώνοντας το απόλυτο ρεκόρ γύρου. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής γύρισε στο 1:56.682 κρατώντας πίσω του τον Jorge Martin της Prima Pramac Racing, με την αντιπαλότητα των δύο του περασμένου έτους να ξαναρχίζει ήδη "με το καλημέρα" του 2024. Όντας ο ταχύτερος της χθεσινής ημέρας, ο Enea Bastianini σημείωσε τον 3ο καλύτερο χρόνο του φινάλε, αποδεικνύοντας ότι επέστρεψε στα καλύτερά του - κάτι που ήθελε να τονίσει και το αφεντικό της ομάδας του, Davide Tardozzi. Ο τέταρτος και τελευταίος άνθρωπος που άνοιξε νέους δρόμους για το 2024 πετυχαίνοντας ένα 1:56.938, ήταν ο Alex Marquez της Gresini Racing.

Ας δούμε τι συνέβη ανα Κατασκευαστή/Ομάδα :

Ducati Lenovo Team, Prima Pramac Racing, Pertamina Enduro VR46 & Gresini Racing

Με τρεις μοτοσυκλέτες της για το 2024 να καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις και έξι από τους επτά αναβάτες να βρίσκονται στην πρώτη οκτάδα, το μαλαισιανό test οπωσδήποτε ανήκε στη Ducati, με το Marc Marquez να έκλεισε τις τρεις ημέρες του στη Μαλαισία σε κοντινή απόσταση από τις κορυφαίες θέσεις. Ένα 1:57.270 έφερε το #93 λίγο περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Ο Fabio Di Giannantonio της Pertamina Enduro VR46 ήταν όγδοος σε έναν γύρο, αλλά ο ρυθμός του δεν ήταν τίποτα λιγότερο από εκπληκτικός. Εννέα αναβάτες έκαναν προσομοιώσεις Sprint με το Diggia να ήταν η ταχύτερος, μπροστά από τους Bastianini και Martin. Ο 6ος από τους εννέα αναβάτες, και μόλις λίγα δευτερόλεπτα μακριά, ήταν ο Marc Marquez καθώς η προσαρμογή του συνεχίζεται. Την αρνητική διαφορά για τη Ducati έκανε ο Marco Bezzecchi, ο οποίος είχε τρεις πτώσεις σε τρεις ημέρες, δίχως να βελτιωθεί στον γύρο του από χθες και ως εκ τούτου να πάρει τη 17η θέση της μέρας.

Aprilia και Trackhouse Racing

Από τη μία πλευρά, ο Aleix Espargaro τη χαρακτήρισε ως «την καλύτερη δοκιμή» που είχε ποτέ με το εργοστάσιο από το Noale και μπορείτε να καταλάβετε γιατί. Ο Aleix κέρδισε την τελική θέση εντός της κορυφής γυρνώντας στο 1:57.091 και ο ρυθμός του δεν ήταν επίσης κακός. Ήταν τέταρτος στις προσομοιώσεις Sprint και πολύ κοντά στο νικητή  του 2023, Jorge Martin. Εντωμεταξύ από την άλλη πλευρά, μετά από παράπονα για έλλειψη πρόσφυσης πίσω από χθες, δεν έγιναν πολλά μέσα στην πίστα. Ο Maverick Viñales έκλεισε το τριήμερο στην 12η θέση, ενώ ο Miguel Oliveira (Trackhouse Racing) ήταν 18ος.

Red Bull KTM Factory Racing & Red Bull GASGAS Tech3

Αν και ο Brad Binder της Red Bull KTM Factory Racing τερμάτισε μπροστά από τον Pedro Acosta στη συνδυασμένη κατάταξη, ο rookie της GasGas έκλεισε τη διαφορά σε μόλις 0,058 δευτερόλεπτα από τον πρωταγωνιστή της πορτοκαλί ομάδας. Η προσομοίωση του Sprint είναι επίσης άξια αναφοράς για τον Acosta, καθώς ήταν πιο γρήγορος για πάνω από 9 γύρους από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Pecco Bagnaia και λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο από τους απίστευτα πιο έμπειρους Marc Marquez και Aleix Espargaro. Μια υπενθύμιση όμως που πρέπει να τεθεί επί τάπητος είναι πως μιλάμε για τη μόλις έβδομη μέρα τιυ πάνω σε μια μοτοσυκλέτα του MotoGP. O Jack Miller έκλεισε το τριήμερο 1,1 δευτερόλεπτο πίσω από την πρώτη θέση στην 14η , ενώ υπάρχει δουλειά  για να γίνει και για τον Augusto Fernandez που "τερμάτισε" 21ος και πάνω από δύο δευτερόλεπτα πίσω.

Repsol και LCR Honda

Ο Joan Mir της Repsol Honda έκλεισε το Test της Sepang μέσα στην πρώτη δεκάδα αφού πέρασε κάτω από τον γύρο της pole position για πέρυσι, δείχνοντας θετικά σημάδια για το ιαπωνικό εργοστάσιο. Όμως, παρά τη βελτίωση του Mir κατά 1,1 δευτερόλεπτο σε έναν γύρο, ήθελε να τονίσει την ανάγκη για περαιτέρω δουλειά. Ο Taka Nakagami είχε ως καλύτερο χρόνο το  1:57.765 για να τερματίσει 13ος, μπροστά από τους Johann Zarco και Luca Marini στη 17η και 19η θέση, αντίστοιχα.

Monster Energy Yamaha

Ο Fabio Quartararo συνέχισε να χτυπά το καμπανάκι του «one lap pace» αφού έκλεισε τις τρεις ημέρες στην 11η θέση. Ο Γάλλος ελπίζει για ένα περαιτέρω βήμα την επόμενη φορά στο Qatar, με τον Alex Rins να ήταν 16ος και 1,1 δευτερόλεπτο μακριά από τον γύρο του Bagnaia που έσπασε το ρεκόρ.

Πηγή: motogp.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 08:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon