.
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 19:38

Διπλή παρουσίαση «εμφανίσεων» της KRT με WSBK και MXGP

Η Kawasaki Racing Team – KRT, παρουσίασε τα φετινά της χρώματα για τον έξι φορές πρωταθλητή WorldSBK, Jonathan Rea και τον Alex Lowes καθώς και για την ομάδα των MXGP με τους Romain Febvre και Mitch Evans.

Τα γραφικά 2022 με το πράσινο, μαύρο και άσπρο χρώμα, αλλάζουν ελαφρώς, με το ZX-10RR του 2023 να γίνεται ακόμα πιο πράσινο - ειδικά στην περιοχή της καρίνας. Ο Rea βρήκε μπροστά του τους Alvaro Bautista και Toprak Razgatlioglu στο πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν, ενώ ο Lowes έχασε επίσης την τέταρτη θέση με τους Michael Ruben Rinaldi και Andrea Locatelli να ξεπερνούν ελάχιστα τον Βρετανό αναβάτη. Ωστόσο, οι δοκιμές πριν από τη σεζόν ήταν μέχρι στιγμής ιδιαίτερα θετικές για τον Rea, με τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να εμφανίζεται σε μεγάλο βαθμό στις δύο πρώτες θέσεις.

Jonathan Rea: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για αυτή τη νέα σεζόν. Είμαι επίσης ενθουσιασμένος που θα πάω στο Phillip Island και θα ξεκινήσω τη χρονιά με αυτό που μας φαίνεται πιο φυσιολογικό. Αισθάνομαι ότι έχω προετοιμαστεί πολύ καλά μακριά από την πίστα και κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών βελτιωθήκαμε, κάτι που είναι πολύ σημαντικό σαν κίνητρο. Είναι ωραίο να έχουμε μερικούς νέους ανθρώπους κοντά και αυτό από μόνο του φέρνει μια διαφορετική αίσθηση. Ανυπομονώ να συνεχίσω. Έχουμε σημειώσει πρόοδο με τη μοτοσυκλέτα και εργαζόμαστε σκληρά για να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την αίσθηση και τα αποτελέσματά μας από την περασμένη σεζόν. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε νίκες σε αγώνες και να παλέψουμε για έναν παγκόσμιο τίτλο.»

Με θετικό προαίσθημα είναι και ο Alex Lowes, ο οποίος ήταν εξαιρετικά δυνατός στο Phillip Island την περασμένη σεζόν. Ο Lowes πήρε βάθρο πέρυσι μόνο στην Αυστραλία, με τις δοκιμές του να έχουν εξίσου θετικό απόηχο.

Alex Lowes: «Μου αρέσει η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας. Μου αρέσει πολύ η σχεδίαση του 2023. Πέρυσι είχα αρκετά καλή ταχύτητα, δυνατές επιδόσεις κατατακτήριων και μπορούσα να μείνω με τους τρεις πρώτους. Καθώς ο αγώνας συνεχιζόταν, όταν η πρόσφυση έπεφτε, δυσκολευόμουν λίγο περισσότερο. Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο έχουμε επικεντρωθεί. Ανυπομονώ πολύ για τη χρονιά. Πέρασα έναν καλό χειμώνα προπονήσεων και πραγματικά ανυπομονώ να ξεκινήσω. Μπορεί να έχουν περάσει μερικά χρόνια τώρα που είμαι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, αλλά είμαι ακόμα ενθουσιασμένος σαν να είναι η πρώτη φορά, όπως ένιωθα το 2014. Τώρα ανυπομονώ να φτάσω στην Αυστραλία και να πιάσω δουλειά».

KRT23b.jpg

Μαζί με την ομάδα μάλιστα των WSBK, παρουσιάστηκε και εκείνη των MXGP, με τις σχετικές δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Romain Febvre: «Η μεγαλύτερη ελπίδα μου είναι να μην τραυματιστώ. αυτό είναι το κύριο πράγμα για μένα. Πρέπει να επιδείξω αρκετή ευφυΐα για να πιέσω όταν πρέπει να πιέσω και ίσως να ηρεμήσω όταν χρειάζεται. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πράγμα που έχω να αντιμετωπίσω. Νιώθω ότι έχω την ταχύτητα και αυτή τη στιγμή, από άποψη φυσικής κατάστασης, είμαι επίσης αρκετά καλός. Είναι συναρπαστικό να αγωνίζεσαι ξανά. Ξέρω ότι τα τελικά αποτελέσματα θα είναι εκεί, οπότε ας δούμε πρώτα πώς θα πάει στην Αργεντινή και μετά βήμα-βήμα θα δω πού είμαστε και τι πρέπει να δουλέψω».

Mitch Evans: «Οι ελπίδες και οι φιλοδοξίες μου για τη σεζόν του 2023 είναι να παραμείνω υγιής και να φτάσω σε όλους τους γύρους. Θέλω να αρχίσω να είμαι κορυφαίος υποψήφιος και να παλεύω για νίκες εβδομάδα με την εβδομάδα και να τελειώσω τη χρονιά στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος. Θέλω να αρχίσω να χτίζω για να είμαι διεκδικητής τίτλου στο μέλλον.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 19:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon