.
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 08:09

Héctor Barberá – Από το MotoGP στα κρατητήρια

Ο πρώην αναβάτης του MotoGP, νυν του MotoAmerica και προσεχώς του BSB, Héctor Barberá, φαίνεται πως έχει πολλαπλές παραβατικές συμπεριφορές.

Ήταν το 2013, όταν οι αρχές καταδίκασαν τον Barberá σε έξι μήνες φυλάκιση με την κατηγορία ενδοοικογενειακής βίας εναντίον της τότε κοπέλας του. Αργότερα, η ποινή μειώθηκε, αλλά ο Barberá βρέθηκε και πάλι ενώπιον της αστυνομίας το 2014, όταν συνελήφθη να οδηγεί μια Maserati χωρίς έγκυρη άδεια οδήγησης.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2018, συνελήφθη και πάλι καθώς οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Το ίδιο περιστατικό, είχε ως αποτέλεσμα ο Barberá να χάσει τη θέση του στη Moto2, έχοντας «κατέβει» ήδη από το MotoGP την προηγούμενη μόλις χρονιά. Τα προβλήματα ακολούθησαν τον Ισπανό αναβάτη και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport, όπου η ομάδα Toth Yamaha τον κατηγόρησε ότι έκλεψε (!) μία από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες YZF-R6 της ομάδας.

Οι κλοπές ωστόσο μάλλον δεν σταμάτησαν με το κάτω να έχει και παρακάτω, καθώς οι αρχές της Ανδόρας πιστεύουν τώρα ότι ο Barberá έδωσε πλαστή απόδειξη μεταφοράς για ένα φορτηγό αξίας 13.500 ευρώ το 2020, με την τοπική αστυνομία διερευνά τώρα την απάτη.

Στο ενδιάμεσο, ο «υπόδικος» αναβάτης μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αγωνιζόμενος στη σειρά MotoAmerica Superbike με την ομάδα Tytlers Cycle Racing το 2021 και το 2022. Πέρυσι, ο Barberá τερμάτισε πέμπτος στην κατάταξη και ήταν στην κορυφή όλων των άλλων αναβατών της BMW. Το 2023, ο πρώην αναβάτης του MotoGP θα αγωνιστεί για το βρετανικό πρωτάθλημα Superbike με την Tag Racing Honda.

Η μετακόμιση ξανά του Barberá στα BSB, δείχνει μια κάποια πρόοδο για το βετεράνο αναβάτη, ενώ τον κρατά επίσης και μακριά από… την αστυνομία της Ανδόρας.

Το αν θα έχει ξανά μπελάδες με το νόμο, είναι μάλλον θέμα χρόνου να το μάθουμε.

Πηγή: RideApart

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon