.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 15:02

Moto2 2021 13 Αγώνας Aragon (Ισπανία) – Πέμπτη φετινή νίκη για τον εκπληκτικό rookie Raul Fernandez!

Εννέα ημέρες μετά το χειρουργείο για τον τραυματισμό του στο δεξί χέρι, ο Raul Fernandez πήρε μια επιβλητική εντός έδρας νίκη, την 5η της καριέρας του στην Moto2!

Ίσως να μην το πίστευε κάποιος αν του το έλεγαν πριν τον αγώνα, αλλά ο Raul Fernandez κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη όντας τραυματίας!

Μάλιστα ο Ισπανός διέλυσε τον ανταγωνισμό αφού τερμάτισε στην πρώτη θέση με διαφορά πάνω από πέντε δευτερόλεπτα από τον δεύτερο!

Παρά τον πόνο στο δεξί του χέρι από το ατύχημα με το ποδήλατο που είχε (έξω από το σπίτι του μάλιστα) ο Ισπανός έσφιξε τα δόντια και οδήγησε όσο καλύτερα μπορούσε.

Κι αυτό το «καλύτερα» ήταν ένα επίπεδο πάνω από όλους τους άλλους αναβάτες της κατηγορίας!

Moto2-Aragon-Race-RaulFernandez-vvb4.jpg

Με το που ξεκίνησε ο αγώνας έδειξε τις διαθέσεις του και αμέσως άρχισε να ακολουθεί τον Sam Lowes που πήρε την πρώτη θέση. Ενδεχομένως σε μάχες με τον Βρετανό ο Fernandez να τα έβρισκε σκούρα, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.

Κι αυτό επειδή ο Lowes ήταν ανάμεσα στους πολλούς που έπεσαν στο σημερινό αγώνα της Moto2. Έτσι ο Fernandez ηρέμησε και διαχειρίστηκε τη μεγάλη διαφορά των 7 δευτερολέπτων που «κληρονόμησε» μετά το λάθος του Lowes.

Έτσι πήρε τη νίκη και απέδειξε γιατί γράφονται τόσα πολλά για τον Ισπανό, ο οποίος έφτασε τις πέντε νίκες στη μεσαία κατηγορία ως νεοφερμένος, ένα ρεκόρ που έχει ο Marc Marquez και το οποίο μπορεί να καταρρίψει στη συνέχεια!

Moto2-Aragon-Race-RaulFernandez-vvb1.jpg

Πίσω του τερμάτισε ο Remy Gardner που χαρακτήρισε αυτή τη δεύτερη θέση ως νίκη, μιας και συνήθως δεν τα πάει καλά στην Αραγονία. Όμως αυτή τη φορά έχασε μόνο πέντε βαθμούς από τον μεγάλο του αντίπαλο.

Επιπλέον ήταν το πέμπτο 1-2 για την Red Bull KTM Ajo που κέρδισε ήδη από τώρα τον τίτλο στις ομάδες.

Στη βαθμολογία η διαφορά των δύο ομόσταυλων στην κορυφή μειώθηκε από τους 44 στους 39 βαθμούς, με τον Remy Gardner να διατηρεί την πρώτη θέση.

Moto2-Aragon-Race-RaulFernandez-vvb2.jpg

Πολύ ωραία μάχη είδαμε και για την 3η θέση με τους Augusto Fernandez και Jorge Navarro να αποζημιώνουν όσους βρέθηκαν στην πίστα σήμερα το μεσημέρι.

Στο τέλος ο Augusto Fernandez βγήκε νικητής στη μεταξύ τους μάχη, αφήνοντας δύο δέκατα πίσω του τον συμπατριώτη του.

Ένας οδηγός που ξεχώρισε και αξίζει ειδική μνείας από το σημερινό αγώνα είναι ο Fermin Aldeguer. Ένα άγνωστο όνομα για τους περισσότερους.

Moto2-Aragon-Race-RaulFernandez-vvb3.jpg

Ο Ισπανός έκλεψε την παράσταση και εντυπωσίασε με την 7η θέση του, ειδικά με τις προσπεράσεις που έκανε στο τέλος όταν πέρασε με αποφασιστικό τρόπο τους Arbolino, Schrotter αλλά και τον Ai Ogura!

Στα 16 του χρόνια είναι ένας οδηγός που θα πρέπει να έχουμε στα υπόψη, αφού δείχνει ότι μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα στα GP.

Moto2-Aragon-Race-RaulFernandez-vvb5.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 15:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon