.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 16:51

MotoGP 2021 13ος Αγώνας Aragon (Ισπανία) – Φοβερή μάχη Bagnaia-Marquez με τον Ιταλό να παίρνει την 1η του νίκη στο MotoGP!

Εφτά φορές επιχείρησε στους τελευταίους γύρους να κάμψει την αντίσταση του εκπληκτικού Pecco Bagnaia ο Marc Marquez, αλλά και τις εφτά φορές απέτυχε, με τον Ιταλό να είναι αυτός που πανηγύρισε στο τέλος την παρθενική του νίκη στη μεγάλη κατηγορία!

Την περίμενε πολύ καιρό και τελικά η πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία ήρθε σήμερα για τον Pecco Bagnaia!

Ο Ιταλός, που περίμενε ένα δύσκολο Σ/Κ όταν έφτανε στην Ισπανία, ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής μιας τρομερής μάχης που έδωσε απέναντι στον Marc Marquez.

Την ίδια ώρα, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Fabio Quartararo δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 8η θέση. Ο Γάλλος μας είχε προϊδεάσει για μια άσχημη εμφάνιση όταν έλεγε πριν τον αγώνα ότι αυτή είναι η χειρότερή του πίστα στο ημερολόγιο.

MotoGP-Aragon-Race-Bagnaia-blo1.jpg

Παρ’ όλα αυτά κατάφερε κι έφυγε από την Aragon με μια διαφορά 53 βαθμών από τον δεύτερο, που δεν είναι άλλος από τον Pecco Bagnaia που κέρδισε δύο θέσεις μετά τη σημερινή του νίκη.

Ο Bagnaia ξεκίνησε καλά από την pole position και αυτό ήταν κλειδί για την μετέπειτα εντυπωσιακή του παρουσία στην πίστα.

Σύντομα ο Pecco Bagnaia και ο Marc Marquez έκαναν διαφορά από τους υπόλοιπους, αφού ο ρυθμός τους στο 1:48 δεν είχε αντίπαλο.

Ο Ιταλός προσπαθούσε να μεγαλώσει τη διαφορά του από τον αντίπαλό του, ωστόσο ο Marquez ήταν πάντα κοντά του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

MotoGP-Aragon-Race-Bagnaia-blo3.jpg

Στα μισά περίπου ο Miller που ήταν τρίτος έκανε ένα μεγάλο λάθος και άνοιξε τη γραμμή του, με αποτέλεσμα να τον περάσουν εύκολα οι Joan Mir και Aleix Espargaro.

Πάντως εκείνη τη στιγμή οι δυο πιλότοι μπροστά είχαν ήδη μια διαφορά της τάξης των τριών δευτερολέπτων και μονοπώλησαν το ενδιαφέρον για την πρώτη θέση.

Ο Marc αρκέστηκε να ακολουθεί πίσω από τον Bagnaia για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ανεβάζοντας την πίεσή του στους τελευταίους γύρους.

Πραγματικά η πίεση που άσκησε στον Ιταλό ήταν τεράστια.

MotoGP-Aragon-Race-Bagnaia-blo0.jpg

Εφτά φορές στο σύνολο έψαξε την κίνηση που θα του χάριζε τη νίκη μέσα στην πατρίδα του, αλλά και τις εφτά φορές ο τρομερός Bagnaia είχε έτοιμη την απάντησή του.

Έτσι φτάσαμε στον τελευταίο γύρο, όπου μετά από άλλη μία αποτυχημένη προσπάθεια, ο Marquez έχασε τη γραμμή του και ανοίχτηκε, με αποτέλεσμα να τερματίσει τελικά 0.673’’ πίσω από τον Pecco.

Ό Ιταλός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία, σε μια πίστα που η Ducati είχε κερδίσει μόνο μια φορά – το 2010 – χάρη στον μεγάλο Casey Stoner.

Επιπλέον έγινε και ο 8ος διαφορετικός νικητής της φετινής χρονιάς. Ο Joan Mir συμπλήρωσε την τριάδα των πρώτων, με τον Aleix Espargaro να βάζει την Aprilia του στην 4η θέση.

MotoGP-Aragon-Race-Bagnaia-blo2.jpg

Οι μάχες του Bagnaia με τον Marquez έκλεψαν την παράσταση, ωστόσο πίσω από αυτούς είχαμε μερικούς οδηγούς που αξίζουν της προσοχής μας από το σημερινό αγώνα.

Πέρα από τον Espargaro και την Aprilia, που και πάλι απέδειξαν το πόσο ανταγωνιστική έχει γίνει η RS-GP, ήταν εντυπωσιακός και ο Enea Bastianini, ο οποίος πάνω στην Desmosedici του 2019 πήρε το καλύτερό του αποτέλεσμα σε αγώνα MotoGP!

Ο rookie τερμάτισε 6ος, πίσω από τον Jack Miller και μπροστά από τον Brad Binder που ήταν η καλύτερη KTM σήμερα.

Ο Quartararo έπεσε από την 3η στην 7η θέση με το που ξεκίνησε ο αγώνας και στη συνέχεια πέρασε μεγάλο διάστημα παλεύοντας για την 9η θέση, προτού τελικά τερματίσει όγδοος.

MotoGP-Aragon-Race-Bagnaia-blo5.jpg

Κι αυτό χάρη σε ένα λάθος του Iker Lecuona – και αυτός ήταν για μία ακόμη φορά πολύ καλός, αν και πλέον είναι αργά για να μείνει στην κατηγορία – που τον έριξε τελικά στην 11η θέση.

Μπροστά του τερμάτισαν οι Jorge Martin και Takaaki Nakagami, ενώ ο Alex Rins (που είχε κερδίσει πέρυσι στην Aragon) έκανε καλό αγώνα και από την 20η θέση τερμάτισε τελικά 12ος.

Ο Zarco τελικά ξεχώρισε στην Aragon μόνο για το ταξίδι των 950 χιλιομέτρων που έκανε πάνω σε μια Ducati του 1981 για να φτάσει στην πίστα.

Ο Γάλλος ήταν ο μόνος που δεν έβαλε το σκληρό ελαστικό μπροστά και το μαλακό πίσω που επέλεξαν όλοι οι άλλοι. Αντίθετα προτίμησε τα μεσαία ελαστικά, αλλά τελικά δεν του βγήκε κι έκανε τη χειρότερή του φετινή εμφάνιση.

MotoGP-Aragon-Race-Bagnaia-blo4.jpg

Στο ντεμπούτο του με την Aprilia, ο Maverick Vinales τελείωσε τον εντός έδρας αγώνα του 27.2 δευτερόλεπτα μακριά από τον πρώτο.

Κι ενώ ο προηγούμενος αγώνας της Moto2 ήταν γεμάτος πτώσεις, στη μεγάλη κατηγορία δεν είχαμε παρά μόνο δύο οδηγούς που έπεσαν: τον Alex Marquez (στο βάθρο πέρυσι εκεί) και τον Jake Dixon.

Οι δυο τους έπεσαν πριν μπούμε στον τρίτο γύρο του αγώνα.

MotoGP-Aragon-Race-Bagnaia-blo7.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 16:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon