.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 13:22

Moto3 2021 14ος Αγώνας Misano (Ιταλία) – Έχασε μια εύκολη νίκη ο Fenati, πήρε τους 25β. ο Foggia

Ιταλική υπόθεση ήταν ο 14ος αγώνας της χρονιάς για την Moto3. Ο Romano Fenati πλήρωσε ένα λάθος του 9 γύρους πριν το τέλος κι έχασε από τα χέρια του μια εύκολη νίκη. Τη δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία του πανηγύρισε ο Dennis Foggia που τερμάτισε μπροστά από Antonelli και Migno!

Ο Dennis Foggia κατέκτησε την τέταρτη νίκη της καριέρας του στην Moto3 και τη δεύτερη συνεχόμενη μετά τον αγώνα στην Aragon, πλησιάζοντας κι άλλο τον Pedro Acosta στη βαθμολογία.

Με τη νίκη του αυτή ανέβηκε στη δεύτερη θέση – ισοβαθμεί με τον Sergio Garcia – και είναι πλέον 42 βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση που συνεχίζει και κρατά ο Pedro Acosta.

Ο αγώνας ξεκίνησε δυνατά για τον Foggia, αλλά αυτός που κέρδισε τις πρώτες μάχες κι άρχισε να ξεφεύγει μπροστά ήταν ο Romano Fenati.

Moto3-Misano-2021-Foggia-tgq2.jpg

Ο Ιταλός ήταν πάρα πολύ δυνατός και η διαφορά του από τους υπόλοιπους μεγάλωνε. Πίσω του πάλευαν για τη δεύτερη θέση ο Antonelli, ο Migno και ο Foggia.

Όλοι Ιταλοί αυτοί βρίσκονται ή έχουν περάσει από την ακαδημία του Valentino Rossi.

Όλοι τους θέλανε να πάρουν τη νίκη μπροστά στους συμπατριώτες τους. Όμως κανείς δεν μπορούσε να πλησιάσει και να απειλήσει τον κυρίαρχο Romano Fenati.

Ο Antonelli έκανε ένα μικρό λάθος και το πλήρωσε χάνοντας μερικές θέσεις, τις οποίες κέρδισε στη συνέχεια και επανήλθε στη μάχη για το βάθρο.

Μπροστά ο Fenati είχε φτάσει τη διαφορά του κοντά στα τρία δευτερόλεπτα, όμως δεν ήταν γραφτό του να πάρει τη νίκη.

Moto3-Misano-2021-Foggia-tgq6.jpg

Σχεδόν 9 γύρους πριν το τέλος, στην 15η στροφή, ένα αχρείαστο λάθος τον έστειλε στα χαλίκια. Με το λάθος του αυτό έμεινε πλέον 76 βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση.

Ο τίτλος όπως φαίνεται θα παιχτεί ανάμεσα σε Pedro Acosta, Sergio Garcia και Dennis Foggia. Εκτός κι αν όλοι τους χάσουν βαθμούς στους επόμενους δύο αγώνες.

Μαζί με τους Foggia και Antonelli, στο βάθρο ανέβηκε και ο Andrea Migno, το πρώτο του βάθρο μετά τον αγώνα στο Portimao πριν από πέντε ολόκληρους μήνες.

Moto3-Misano-2021-Foggia-tgq1.jpg

Ο Sergio Garcia πήρε πολύτιμους βαθμούς από την 4η θέση στην οποία τερμάτισε, έχοντας δώσει τις δικές του μάχες με το μπροστινό γκρουπ και ειδικά με τον Jaume Masia!

Οι δυο τους είχαν και αρκετές επαφές, με τον Garcia τελικά να τερματίζει μπροστά από τον συμπατριώτη του.

Στην έκτη θέση ήταν ο Darryn Binder και λίγο πιο πίσω του ήταν ο Pedro Acosta, ο οποίος στο τέλος πήρε την 7η θέση από τον Carlos Tatay.

Ακόμα κι αυτός ο ένας βαθμός που κέρδισε στο τέλος ίσως αποδειχτεί πολύτιμος για το πρωτάθλημα. Οι Stefano Nepa και Ayuymu Sasaki τερμάτισαν έκλεισαν τη δεκάδα.

Moto3-Misano-2021-Foggia-tgq4.jpg

 

Moto3-Misano-2021-Foggia-tgq3.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 13:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon