.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 13:40

Moto3 2021 13ος Αγώνας Aragon (Ισπανία) – Άπιαστος στο τέλος ο Foggia!

Μεγάλος νικητής στην Aragon ήταν ο Dennis Foggia που πανηγύρισε την τρίτη φετινή του νίκη, την ώρα που οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας έπεσαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα!

O Dennis Foggia κατάφερε να πάρει τη νίκη σε έναν ακόμα δραματικό αγώνα της Moto3, εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο τις πτώσεις των δύο πρώτων στη βαθμολογία!

Έτσι ο Ιταλός, που έφτασε τα εφτά βάθρα φέτος με τρεις νίκες, βάζει και το δικό του όνομα στους διεκδικητές του τίτλου, ενώ συνεχίζει το φοβερό του σερί που τον θέλει να είναι στο βάθρο σε όλους τους αγώνες φέτος που τερματίζει στους βαθμούς!

Ο αγώνας ξεκίνησε με δυνατές μάχες, όπως μας έχει συνηθίσει η μικρή κατηγορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αυτός που έκλεψε την παράσταση στα πρώτα λεπτά ήταν ο Xavi Artigas.

Ο Ισπανός ξεκίνησε 12ος αλλά κατάφερε να είναι σταθερά στους τρεις πρώτους και να οδηγήσει και για λίγο την κούρσα.

Moto3-Aragon-Race-Foggia-vwp2.jpg

Σε μια πίστα που την ξέρει καλά από το Rookies Cup, ο Artigas ήθελε να πάρει ένα δεύτερο βάθρο στην Moto3 για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από μια δύσκολη χρονιά με πτώσεις αλλά και αγώνες που έχασε λόγω Covid-19.

Δυστυχώς γι’ αυτόν όμως, ένα λάθος του Pedro Acosta 4 γύρους πριν το τέλος τον οδήγησε στην πτώση μαζί με τον Acosta. Για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας αυτό ήταν το πρώτο του λάθος όλη τη χρονιά σε αγώνα!

Ή καλύτερα το δεύτερο λάθος του μιας και είχε πέσει και στο Le Mans, αλλά κατάφερε να επιστρέψει και μάλιστα να πάρει και 8β τερματίζοντας όγδοος.

Το «δώρο» της πτώσης του Acosta ήταν θεόσταλτο για τον Sergio Garcia, τον δεύτερο στη βαθμολογία, ο οποίος θα μπορούσε να μειώσει ακόμα και κατά 25β τη μεταξύ τους διαφορά των 46β.

Moto3-Aragon-Race-Garcia-crash-vwp4.jpg

Όμως δυστυχώς για τον Garcia δεν απέφυγε και αυτός το λάθος στον τελευταίο γύρο του αγώνα. Πιέζοντας το μπροστινό λίγο παραπάνω, αυτό τον πρόδωσε κι έχασε μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Μπροστά ο Dennis Foggia έδωσε μια πάρα πολύ ωραία μάχη με τον Deniz Oncu που για μία ακόμη φορά έφτασε κοντά στο να πάρει την πρώτη του νίκη, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Ο Foggia και η Honda ήταν παντοδύναμος συνδυασμός στο τέλος και παρά το ότι ο Τούρκος τα έδωσε όλα, δεν κατάφερε να τους λυγίσει τερματίζοντας 41χιλ. πίσω.

Moto3-Aragon-Race-Foggia-vwp3.jpg

Στο βάθρο ανέβηκε και ο Ayumu Sasaki, το πρώτο του μάλιστα για το 2021, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει έναν πολύ δυνατό Izan Guevara πίσω του.

Ο νικητής του παγκοσμίου πρωταθλήματος Junior ήταν ανταγωνιστικός από το πρώτο λεπτό στην πίστα της πατρίδας του, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να πάρει το βάθρο.

Κάποιοι οδηγοί που ξεχώρισαν ήταν ο Stefano Nepa που πήρε μια πολύ καλή 8η θέση, την ώρα που ο Syarifuddin Azman έκανε ένα εντυπωσιακότατο ντεμπούτο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, με τον οδηγό από την Μαλαισία να τερματίζει στους βαθμούς!

Μερικά λόγια αξίζει και ο Laurent Fellon, ο γιος του πρώην μάνατζερ του Johann Zarco, ο οποίος για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν στους βαθμούς, αλλά μια τιμωρία (Long Lap) και μια πτώση στον τελευταίο γύρο δεν του έδωσαν την ευκαιρία να πάρει τους πρώτους του βαθμούς.

Moto3-Aragon-Race-Foggia-vwp1.jpg

 

Moto3-Aragon-Race-Foggia-vwp5.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 13:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon