.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021 14:59

Moto3 2021 12ος Αγώνας Silverstone (Αγγλία) – Το τέλειο Σ/Κ του Romano Fenati και η 1η φετινή νίκη του Ιταλού.

Ο Romano Fenati ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της Moto3 στον αγώνα του Silverstone. Ο Ιταλός δεν έχασε την πρώτη θέση σε κανένα session από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, κατακτώντας και την 1η φετινή του νίκη με διαφορά 1.6’’ από τον δεύτερο.

Το ιδανικό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο ήταν αυτό για τον Romano Fenati στο Silverstone, με τον Ιταλό να είναι πάντα πρώτος σε όλα τα ελεύθερα δοκιμαστικά, στις κατατακτήριες, στο ζέσταμα και στον αγώνα.

Ήταν το απόλυτο φαβορί και επιβεβαίωσε τις προβλέψεις, κατακτώντας την πρώτη φετινή του νίκη και την 13η της καριέρας του.

Ο Fenati έφυγε από την αρχή δυνατά και ο μόνος που ήταν σε θέση να τον απειλήσει ήταν ο Niccolo Antonelli που έμεινε σχετικά κοντά του μέχρι το τέλος.

Οι δυο τους είχαν επιλέξει το πιο μαλακό πίσω ελαστικό της Dunlop, σε αντίθεση με τους Dennis Foggia και Izan Guevara που έβαλαν το πιο σκληρό.

Αυτό τους έδωσε το πλεονέκτημα στα τελευταία στάδια του αγώνα και μείωσαν αρκετά τη διαφορά τους από τους δύο μπροστά αναβάτες.

Moto3-Silverstone-Race-2021-Fenati-fght4.jpg

Μερικά μόλις χιλιοστά χώρισαν τους δυο αντιπάλους, με τον Dennis Foggia τελικά να παίρνει το βάθρο και να αφήνει πίσω του τον Guevara, που τα έδωσε όλα για το πρώτο του βάθρο.

Έτσι ο Foggia συνεχίζει το απίστευτο σερί που έχει φέτος στην Moto3, που τον θέλει κάθε φορά που τερματίζει αγώνα στους βαθμούς, να είναι στο βάθρο! Αυτό ήταν το 4ο βάθρο του στους πέντε τελευταίους αγώνες.

Πίσω από τον Guevara τερμάτισε ο Tatsuki Suzuki, που έδωσε μάχες και τις κέρδισε απέναντι στον Jaume Masia και τον Darryn Binder.

Όγδοος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Deniz Oncu, ενώ πίσω του ήταν ο Ricardo Rossi που είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το ρυθμό του σε υψηλά επίπεδα μέχρι τέλους.

Ο Carlos Tatay έκλεισε τη δεκάδα των πρώτων, μπροστά από τους Acosta-McPhee-Sasaki-Salac και Rodrigo που πήραν βαθμούς σήμερα.

Ο Pedro Acosta διατηρεί μια σημαντική διαφορά στο βαθμολογικό πίνακα, όντα 46 βαθμούς μπροστά από τον Sergio Garcia και 69β από τον Romano Fenati.

Moto3-Silverstone-Race-2021-Fenati-fght3.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021 15:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon