.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 15 Αυγούστου 2021 17:21

MotoGP 2021 11ος Αγώνας Αυστρία – Χωρίς φρένα, χωρίς πρόσφυση, με σλικ λάστιχα στη βροχή και με ποινή 3’’, ο Brad Binder κέρδισε τον αγώνα της δεκαετίας!!!

Ήταν από τους αγώνες που σίγουρα θα μείνουν στην ιστορία! Ένα σπάνιο θέαμα, ένας τρομακτικός αλλά και απίστευτος συγχρόνως αγώνας στην Αυστρία και μια νίκη για τον Brad Binder που δεν μπορεί να τη χωρέσει ο νους σου!

Τι αγώνας ήταν αυτός σήμερα! Ο Brad Binder πήρε μια παλληκαρίσια νίκη σε μια πίστα βρεγμένη, καθώς 7 γύρους πριν το τέλος άρχισε να βρέχει δυνατά.

Κι ο Ν. Αφρικανός ήταν από εκείνους που αποφάσισαν (κρίνοντάς τον εκείνη τη στιγμή θα έλεγες ότι είναι τρελός!) να μείνουν στην πίστα με τα σλικ ελαστικά, με το set-up για το στεγνό στη μοτοσυκλέτα και κόντρα στις προβλέψεις να πάρει τη νίκη!

Ήταν ένα τεράστιο ρίσκο, ενώ πραγματικά μόνοι όσοι έχουν αγωνιστεί θα καταλάβουν τι ακριβώς πέτυχε σήμερα ο Binder. Και μόνο που έμεινε όρθιος σε τέτοιες συνθήκες, με την πίστα τελείως βρεγμένη κι αυτός να μην είχε πρόσφυση ή φρένα… ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Ο Ν. Αφρικανός τα έδωσε όλα σήμερα για να πάρει τη νίκη. Τη στιγμή που το γκρουπ των πρωτοπόρων (Marc Marquez-Bagnaia-Martin-Mir-Quartararo) έβγαιναν για να αλλάξουν μοτοσυκλέτα, o Binder καθόταν και υπολόγιζε πόσα δευτερόλεπτα θα έχανε στο γύρο!

Κι αποφάσισε να πάρει το πελώριο ρίσκο και να μείνει, περνώντας στην πρώτη θέση την οποία κράτησε κι ας έχανε 10+ δευτερόλεπτα στο γύρο από τους άλλους, ενώ δέχτηκε και ποινή τριών δευτερολέπτων στο τέλος επειδή στον τελευταίο γύρο βγήκε εκτός ορίων πίστας!

MotoGP_Race_2021_Austria_ght1.jpg

Δεν ήταν ο μόνος που έμεινε με τα σλικ, καθώς το ίδιο έκαναν οι Aleix Espargaro, Valentino Rossi, Luca Marini και Iker Lecuona κι όλοι τους ήταν κοντά στο να πάρουν βάθρο!

Η Aprilia έφτασε κοντά στο πρώτο της βάθρο, αλλά ο Espargaro στην προσπάθειά του αυτή έκανε λάθος. Κοντά στο 200ο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία ήταν και ο Rossi!

Ωστόσο η πραγματικότητα τους προσγείωσε γρήγορα, καθώς οι υπόλοιποι με τα βρόχινα ελαστικά ήταν πολύ πιο γρήγοροι.

Ο αγώνας ξεκίνησε και κηρύχτηκε στεγνός, ωστόσο από την πρώτη στιγμή έπεφταν λίγες ψιχάλες με αποτέλεσμα αμέσως να σηκωθεί η άσπρη σημαία, που δίνει στους πιλότους το δικαίωμα να μπουν στα pits και να αλλάξουν μοτοσυκλέτα.

Αν και τα επίπεδα πρόσφυσης δεν ήταν ιδανικά, ο Pecco Bagnaia – από τη στιγμή που άρχισε να νοιώθει καλά πάνω στην Ducati του – ανέλαβε τα ηνία και κρατούσε την πρώτη θέση παρά τις επιθέσεις που δεχόταν, ειδικά από τον Fabio Quartararo που ήταν πολύ δυνατός και σήμερα.

MotoGP_Race_2021_Austria_ght3.jpg

Ο Pecco όμως πάντα έβρισκε τον τρόπο να αντιδράσει και οδηγώντας ομαλά και με αποφασιστικότητα έκανε σχεδόν άψογο αγώνα και ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

Και μετά η βροχή δυνάμωσε…

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο Brad Binder πήρε την τρελή απόφαση να μείνει στην πίστα. Αν δεν το έκανε, η νίκη δύσκολα θα έφευγε από τα χέρια του Bagnaia.

Εντυπωσιακός ήταν σήμερα ο Fabio Quartararo, ο οποίος με την παρουσία του και στους δύο αγώνες στην Αυστρία απέδειξε αυτό που γράφαμε πριν λίγο καιρό: ότι πολύ δύσκολα θα χάσει τον τίτλο φέτος.

Ο Γάλλος ήταν εκπληκτικός στο στεγνό και σχεδόν απίστευτος στο βρεγμένο, ειδικά όταν έκανε εκείνη την τριπλή προσπέραση στην τρίτη στροφή της πίστας! Σκέτη μαγεία!

Από δικό του λάθος έχασε το βάθρο ο Marc Marquez, ο οποίος στην αρχή του αγώνα πήρε το ρίσκο να βάλει το μαλακό πίσω ελαστικό (ήταν ο μόνος με αυτό). Μετά την αλλαγή μοτοσυκλέτας κι αφού παρα-πίεσε, έκανε το λάθος κι έπεσε. Επανήλθε για να πάρει έναν βαθμό.

MotoGP_Race_2021_Austria_ght2.jpg

Κοντά στο βάθρο έφτασε και ο Iker Lecuona. Ο 21χρονος ήταν έως και 8ος στο στεγνό και αποφάσισε να μείνει με τα σλικ, ανεβαίνοντας στην 3η θέση όταν αρκετοί βγήκαν στα pits.

Στο τέλος όμως δεν μπορούσε να αντιδράσει στις προσπεράσεις των οδηγών με τα βρόχινα και ειδικά του Pecco Bagnaia που ήταν εξαιρετικός.

Το δεύτερο συνεχόμενό του βάθρο πήρε ο Jorge Martin, ο οποίος τα πήγε περίφημα στον πρώτο του flag-to-flag αγώνα στη μεγάλη κατηγορία.

Κράτησε πίσω του τον παγκόσμιο πρωταθλητή, τον Joan Mir, με τον Luca Marini να μένει στην 5η θέση.

Ο Marini ήταν σε αυτούς που δεν άλλαξαν μοτοσυκλέτα και το αποτέλεσμα ήταν να πάρει το καλύτερό του αποτέλεσμα σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας.

MotoGP_Race_2021_Austria_ght4.jpg

Ένα άνοιγμα της γραμμής του στο τέλος, πάνω στη βρόχινη μοτοσυκλέτα του, στέρησε την ευκαιρία από τον Fabio Quartararo να πάρει κάτι καλύτερο από την 7η θέση, ενώ παραλίγο και να πέσει.

Όμως κατάφερε να μεγαλώσει τη διαφορά του από τον δεύτερο (τον Bagnaia πλέον) στη βαθμολογία στους 47β. αφού έπεσε και δεν πήρε βαθμούς σήμερα ο Johann Zarco.

Το καλύτερό του αποτέλεσμα μέχρι στιγμής στη σεζόν πήρε και ο Valentino Rossi, ο οποίος επίσης έμεινε μέσα στη βροχή με τα σλικ ελαστικά και τερμάτισε στην 8η θέση, μπροστά από τον Alex Marquez και τον Aleix Espargaro.

Ο τελευταίος δεν θα ξεχάσει εύκολα το μεγάλο άνοιγμα της γραμμής του στον τελευταίο γύρο κι ενώ ήταν δεύτερος…

Οι Jack Miller και Alex Rins ήταν οι πρώτοι που μπήκαν στα pits για να αλλάξουν μοτοσυκλέτα, ωστόσο το έκαναν λίγο πιο νωρίς απ’ ότι έπρεπε τελικά κι έτσι έχασαν αρκετό χρόνο.

MotoGP_Race_2021_Austria_ght5.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Αυγούστου 2021 17:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon