.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 15 Αυγούστου 2021 14:55

Moto2 2021 11ος Αγώνας Αυστρία – Σημαντική νίκη για το πρωτάθλημα του Raul Fernandez!

O Raul Fernandez πήρε την 4η του νίκη στην Moto2, κερδίζοντας το Grand Prix της Αυστρίας, για να πλησιάσει στους μόλις 19 βαθμούς τον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη για τον τίτλο, Remy Gardner!

Η εκπληκτική σεζόν του Raul Fernandez συνεχίστηκε και στο GP της Αυστρίας, με τον Ισπανό να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη για το πρωτάθλημα.

Παρά το γεγονός ότι είναι rookie στην κατηγορία, ο Raul Fernandez έχει αποδείξει ότι μόνο τυχαία δεν «πάλεψαν» KTM και Yamaha για να του αποσπάσουν την υπογραφή.

Ο σημερινός αγώνας πάντως ήταν αρκετά βαρετός και το μόνο εντυπωσιακό ήταν ο τρόπος που ο Fernandez κατάφερε να τον διαχειριστεί μέχρι το τέλος.

Κέρδισε, δείχνοντας για μία ακόμη φορά την κλάση του, τον Ai Ogura που μας δικαιώνει όταν τον χαρακτηρίζαμε πριν από μερικές εβδομάδες ως το κρυφό διαμάντι της Moto2.

Moto2_Race_2021_Austria_ght2.jpg

Έτσι είχαμε δύο rookies στις δύο πρώτες θέσεις!

Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα μικρό χαμό, καθώς ο Cameron Beaubier έκανε μια μάλλον απελπισμένη κίνηση για να κερδίσει έδαφος στην πρώτη στροφή.

Η κίνησή του ανάγκασε τον συμπατριώτη του, τον Joe Roberts, να ανοίξει τη γραμμή του και να χτυπήσει αρκετούς, με αποτέλεσμα να πέσουν οι Stefano Manzi και Jorge Navarro.

Ο Beaubier τιμωρήθηκε με ποινή δύο Long Lap γι’ αυτό του το λάθος.

Moto2_Race_2021_Austria_ght3.jpg

Πέρα από το 1-2 των rookies, είδαμε τον Augusto Fernandez να παίρνει ένα τρίτο συνεχόμενο βάθρο, δείχνοντας ότι ξεπερνά το πρόβλημα που είχε όλη τη χρονιά με το μπροστινό ελαστικό.

Ο Sam Lowes δεν εκμεταλλεύτηκε την pole position που πήρε χτες και δεν κατάφερε να παλέψει για το βάθρο, μένοντας 4ος ενώ πίσω του ήταν ο Somkiat Chantra και ο Celestino Vietti.

Ο τελευταίος πέρασε εκτός ορίων πίστας στον τελευταίο γύρο και γι’ αυτό έχασε μια θέση από τον εξαιρετικό και σήμερα Chantra. Με την 6η θέση του Vietti, είχαμε 3 rookies στην πρώτη εξάδα!

Moto2_Race_2021_Austria_ght5.jpg

Δεν έκανε καλό αγώνα σήμερα ο Remy Gardner κι έμεινε στην 7η θέση και γι’ αυτό η διαφορά του από τον νικητή Raul Fernandez μειώθηκε στους 19 βαθμούς.

Ο Gardner έδωσε ωραία μάχη με τον Aron Canet, που έμεινε στην 8η θέση, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν ο βετεράνος Tom Luthi και ο Marco Bezzecchi που σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει τον δεύτερο αγώνα στην Αυστρία.

Moto2_Race_2021_Austria_ght6.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Αυγούστου 2021 14:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon