.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 15 Αυγούστου 2021 13:36

Moto3 2021 11ος Αγώνας Αυστρία – Photo finish νίκη για Sergio Garcia!

Σε έναν θεαματικό αγώνα, με δυνατό φινάλε, ο Sergio Garcia πήρε τη νίκη στο Αυστριακό Grand Prix της μικρής κατηγορίας.

Ήταν ένας ακόμα δραματικός αλλά συγχρόνως και συναρπαστικός αγώνας της Moto3, με τον νικητή να κερδίζει για μόλις 27 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Deniz Oncu, τον Τούρκο, που κυνηγούσε την πρώτη του νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά ήταν ο Garcia αυτός που πήρε «εκδίκηση» για τη νίκη που του γλίστρησε μέσα από τα χέρια πριν από μία εβδομάδα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Romano Fenati να κάνει μία από τις καλύτερες εκκινήσεις στην κατηγορία και να περνάει στην πρώτη θέση.

Όμως το slipstream από το γκρουπ των οδηγών πίσω του τους ευνόησε και ήταν ο Deniz Oncu αυτός που ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στην πρώτη θέση.

Την ίδια ώρα ο αγώνας θα τελείωνε πολύ νωρίς για τον Andrea Migno, ο οποίος είχε μια επαφή με τον ομόσταυλό του, τον David Salvador, με αποτέλεσμα να πέσει.

Moto3_Race_2021_Austria_fght1.jpg

Ο Pedro Acosta από την άλλη, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, ξεκίνησε από την 7η θέση, αλλά γρήγορα βρέθηκε στο μπροστινό γκρουπ και στην πρώτη θέση, με 21 γύρους να απομένουν πριν το τέλος.

Όμως στην κατηγορία της Moto3 πολύ σπάνια ένας οδηγός μένει μπροστά για πολλή ώρα κι έτσι ο Romano Fenati πήρε και πάλη την πρωτοπορία. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχαμε δυνατές και ωραίες προσπεράσεις, με τους Oncu και Fenati να κρατούν κυρίως την πρωτιά.

Υπήρχαν και οι λίγο πιο επιθετικές προσπεράσεις, όπως αυτή του (γνωστού για τέτοιες κινήσεις) Darryn Binder, που πέρασε τον Ayumu Sasaki δυνατά, αλλά αυτή τη φορά καθαρά, ενώ ο Ιάπωνας οδηγήθηκε σε πτώση.

Moto3_Race_2021_Austria_results_fght4.jpg

Όλα κρίθηκαν στον τελευταίο γύρο και ο Sergio Garcia ήταν αποφασισμένος αυτή τη φορά να μην χάσει τη νίκη. Πέρασε ωραία τον Oncu και άντεξε στην ευθεία για να πάρει την 4η νίκη του στην κατηγορία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Deniz Oncu θα είναι απογοητευμένος που έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη, την οποία κρατούσε λίγες στροφές πριν τον τερματισμό.

Στην Αυστρία συνεχίστηκε κι ένα περίεργο ρεκόρ της Moto3, με πρωταγωνιστή τον Dennis Foggia.

Ο Ιταλός έχει πάρει βαθμούς σε μόλις 5 αγώνες φέτος, αλλά και τις 5 αυτές φορές έχει ανέβει στο βάθρο!

Moto3_Race_2021_Austria_results_fght3.jpg

Ο Foggia πήρε το βάθρο από τον Pedro Acosta, που έμεινε τέταρτος και διατηρεί μια διαφορά 41β. από τον δεύτερο στη βαθμολογία, με τους δύο οδηγούς να τους χωρίζει μια διαφορά 68 χιλιοστών!

Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν από μία εβδομάδα, στην ίδια πίστα, ο Foggia ήταν μόλις 22ος

Την πεντάδα των πρώτων έκλεισε ο Romano Fenati, μπροστά από τον Jaume Masia που ήταν πολύ επιθετικός στο σημερινό αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να είναι κοντά στους δύο πρώτους στο τέλος.

Ο John McPhee ήταν στην 7η θέση, μπροστά από τον Izan Guevara που έκανε καλό αγώνα, ενώ στους καλύτερους δέκα ήταν και οι Darryn Binder-Kaito Toba.

Moto3_Race_2021_Austria_fght2.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Αυγούστου 2021 13:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon