.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 08 Αυγούστου 2021 17:54

Styria MotoGP: Ο rookie Martin χαρίζει στην Pramac την 1η της νίκη! Σαν από θαύμα γλύτωσε ο Pedrosa!

Με μια εντυπωσιακή παρουσία στην Αυστρία, σ’ έναν αγώνα που χρειάστηκε να διακοπεί μετά τη φωτιά που πήραν οι μοτοσυκλέτες του Pedrosa και του Savadori, ο Jorge Martin πήρε την παρθενική του νίκη στη μεγάλη κατηγορία!

Λίγα λεπτά μετά την πρώτη εκκίνηση του αγώνα στην Αυστρία, στην 3η στροφή της πίστας είχαμε την πτώση του Dani Pedrosa.

Αυτή η πτώση έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις, καθώς ο Lorenzo Savadori δεν κατάφερε να αποφύγει τη μοτοσυκλέτα του Ισπανού.

Έπεσε πάνω της με ταχύτητα, την ώρα που ο Dani παρέμενε πολύ κοντά στο σημείο και με πολλές μοτοσυκλέτες γύρω του, σώθηκε πραγματικά σαν από θαύμα!

Η KTM άρπαξε φωτιά, ο αγώνας διακόπηκε αμέσως και όλα αυτά μας έφεραν στη μνήμη τα όσα διαδραματίστηκαν στην πίστα αυτή πέρυσι, όταν τότε από του χάρου τα δόντια είχαν γλυτώσει (πάλι εκεί στις στροφές 2-3) οι Rossi και Vinales.

Μετά από μια διακοπή περίπου μιας ώρας, ο αγώνας ξεκίνησε και πάλι με διάρκεια 27 γύρων.

E8RLP4dXEAQJUOV.jpg

Τα δράματα όμως δεν έλειψαν και πάλι, αφού η μοτοσυκλέτα του Maverick Vinales του έμεινε λίγο πριν ξεκινήσει ο γύρος προθέρμανσης και ο Ισπανός της Yamaha θα ξεκινούσε τον 10ο αγώνα της σεζόν από τη γραμμή των pits.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, δέχτηκε και ποινή για long lap penalty στα μισά περίπου, με αποτέλεσμα να τερματίσει τελευταίος και κυριολεκτικά να μην μιλιόταν μετά τον αγώνα.

Ο αγώνας ξεκίνησε και είχαμε πάλι κόντρα ανάμεσα σε Marc Marquez και Aleix Espargaro. Στην πρώτη εκκίνηση ο Marc ήταν πολύ επιθετικός κι έβγαλε εκτός του αντίπαλό του, ενώ στη δεύτερη ήταν περισσότερο ένα αγωνιστικό συμβάν.

Ο Jack Miller ξεκίνησε δυνατά, όπως και την πρώτη φορά, ενώ πίσω του ήταν ο Jorge Martin και ο Joan Mir. Οι δυο τελευταίοι κάλυψαν τη διαφορά που είχε κάνει για λίγο ο Αυστραλός και τον πέρασαν.

Στην πρώτη θέση πέρασε ο rookie Jorge Martin, φρέσκος από τη χτεσινή του pole position. Οδήγησε και πάλι εκπληκτικά τη μοτοσυκλέτα του και πήρε τη νίκη!

E8RpM7sWEAA2i3c.jpg

Ήταν η πρώτη της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία, η πρώτη της Pramac Racing και η πρώτη για με εργοστασιακό αναβάτη με μοτοσυκλέτα της Ducati!

Εντυπωσιακός ήταν και ο Joan Mir, με το νέο ride-height σύστημα της Suzuki να δίνει τη δυνατότητα στον Ισπανό να μένει κοντά στις πανίσχυρες στο Red Bull Ring Ducati!

Πήρε τη δεύτερη θέση, με τον Fabio Quartararo να τερματίζει τρίτος. Βάθρο για τον Γάλλο και την Yamaha σε μια δύσκολη πίστα για τους μπλε, που αποδεικνύει ότι πολύ δύσκολα θα χάσει τον τίτλο φέτος.

Ο Quartararo έκανε πάρα πολύ καλό αγώνα και κράτησε πίσω του για πολύ ώρα τον πολύ επιθετικό Jack Miller, ο οποίος τελικά λύγισε από την πίεση και είχε μια πτώση, χάνοντας και τους 13β. που θα έπαιρνε.

E8RZJALWEAYO_PH.jpg

Αν ήταν να ξεχωρίσουμε κάποιον (εκτός βάθρου) για την παρουσία του σήμερα στην Αυστρία, αυτός θα ήταν ο Brad Binder.

Σε ένα τριήμερο που οι KTM δεν ήταν τόσο δυνατές όσο θα περίμενε κανείς, ο Ν. Αφρικανός έδειξε τα δόντια του στον αγώνα.

Παρά το ότι στην αρχή υποχώρησε έως και την 17η θέση, στη συνέχεια άρχισε να περνά τον έναν μετά τον άλλον! Με εξαιρετική οδήγηση έφτασε στον τελευταίο γύρο τους Nakagami και Zarco, τους πέρασε και αυτούς και πήρε την 4η θέση!

Ο Ιάπωνας έμεινε στην 5η θέση, μπροστά από τον Zarco που περίμενε περισσότερα από το σημερινό αγώνα, ειδικά βλέποντας τον ομόσταυλό του να κερδίζει.

Ο Alex Rins πήρε το καλύτερό του αποτέλεσμα σε αγώνα μετά το Κατάρ, ωστόσο και πάλι δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος του ομόσταυλού του και να κυνηγήσει κάποιο βάθρο.

E8RYatpXMAAA1rk.jpg

Πιο πίσω ήταν οι αδερφοί Marquez, με τον Marc να τερματίζει ένα περίπου δευτερόλεπτο μπροστά από τον Alex.

Ο Marc είχε φτάσει έως και την 14η θέση στα πρώτα στάδια του αγώνα κι έκανε πολλές προσπεράσεις για να φτάσει στην 8η. Μέτριος αγώνας και για τον Ισπανό, από τον οποίο περιμένουμε περισσότερα.

Ο Dani Pedrosa πήρε την 10η θέση στον πρώτο του αγώνα εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, κάτι που κάνει πράγματι εντυπωσιακή τη συνολική του παρουσία. Και αυτή η δέκατη θέση ήρθε κάμποσα λεπτά της ώρας μετά την πτώση που παραλίγο να του στοιχίσει ένα σοβαρό τραυματισμό…

results_MotoGP_Styria_2021_Race.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Αυγούστου 2021 17:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon