.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 08 Αυγούστου 2021 15:02

Styria Moto2: Ο Bezzecchi πήρε την 1η του νίκη για το 2021!

Μετά από έναν πολύ ωραίο αγώνα, ο Marco Bezzecchi κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο αγώνα της Αυστρίας, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για φέτος.

Στην πίστα του Red Bull Ring, στην Αυστρία, ο Marco Bezzecchi κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη.

Στην ίδια πίστα είχε καταφέρει να πάρει και την πρώτη του νίκη στη μεσαία κατηγορία!

Η νίκη αυτή πάντως δεν ήρθε εύκολα, αφού χρειάστηκε να δώσει μάχες με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Remy Gardner, αλλά και τον Aron Canet.

Το φαβορί για τη νίκη πάντως ήταν ο Gardner και ο Αυστραλός φρόντισε από την αρχή να πάρει τα ηνία του αγώνα.

Όμως ένα λάθος του, έδωσε την ευκαιρία στον Marc Bezzecchi να περάσει μπροστά και να κρατήσει το προβάδισμα για 6 γύρους. Στη συνέχεια όμως δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις επιθέσεις των Gardner και Canet.

E8Q3WAOXIAEztCE.jpg

Έτσι έπεσε στην 3η θέση, την ώρα που ο Aron Canet οδηγούσε την κούρσα. Όμως ούτε και αυτός κράτησε για πολύ την πρωτιά, αφού ήρθε δυνατά και πήρε την 1η θέση και πάλι ο Gardner.

Ο Αυστραλός έκανε και μια μικρή διαφορά, αφήνοντας τους Canet και Bezzecchi να δίνουν μάχες πίσω του.

Ο τελευταίος νίκησε τον Ισπανό και ξαναπλησίασε τον Gardner, ο οποίος λίγους γύρους πριν από το τέλος έκανε (από τις σπάνιες φορές) το λάθος που τον έβγαλε εκτός από τη διεκδίκηση έστω του βάθρου.

Εν τέλει τερμάτισε στην 4η θέση.

Ο αγώνας ήταν του Bezzecchi και κρατούσε τις τύχες του στα χέρια του. Ο Ιταλός δεν έκανε το λάθος μέχρι το τέλος και πήρε τη νίκη, τερματίζοντας ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον Aron Canet.

E8Q7vrSXMAcFj6x.jpg

Στο τελευταίο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Augusto Fernandez, αν και εκεί ίσως να βλέπαμε τον Ai Ogura.

Ο Ιάπωνας ήταν εντυπωσιακός, αλλά στο τέλος τιμωρήθηκε με long lap penalty το οποίο και δεν έκανε κατά τη διάρκεια του αγώνα! Οι αγωνοδίκες τον τιμώρησαν με 3’’ ποινής, αλλά και χωρίς αυτή πάλι 5ος θα ήταν.

Το καλύτερό του αποτέλεσμα φέτος, αν και το κρυφό διαμάντι της Moto2 σίγουρα άξιζε περισσότερα (και) σήμερα.

Φοβερό αγώνα έκανε ο Celestino Vietti, ο οποίος ξεκίνησε από την 19η θέση για να περάσει τη γραμμή του τερματισμού στο τέλος 6ος!

Ο Raul Fernandez δεν κατάφερε να μείνει με τους μπροστινούς αναβάτες και δεν μπορεί παρά να σκεφτεί κανείς πόσο άσχημη είναι η ψυχολογία του μετά τη συμπεριφορά της ΚΤΜ απέναντί του.

Πολύ καλό αποτέλεσμα πήρε ο Somkiat Chantra, τερματίζοντας 8ος ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Xavi Vierge και Marcel Schrotter. Ο Lowes κυνηγούσε μια θέση στη δεκάδα αλλά στο τέλος έπεσε στην 14η θέση. Νέο πλήγμα για τον Βρετανό στη μάχη για τον τίτλο.

results_Moto2_Styria_2021_dfr.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Αυγούστου 2021 15:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon