.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 08 Αυγούστου 2021 13:31

Styria Moto3: Νίκη-θρίλερ για τον Pedro Acosta! Έπεσε 2 στροφές πριν το τέλος αλλά τερμάτισε 2ος ο Sergio Garcia!

Σε μια πίστα που στέγνωνε σταδιακά, ο αγώνας της Moto3 ήταν υπόθεση δύο οδηγών: του Pedro Acosta και του Sergio Garcia. Μετά από μια δραματική μάχη στους τελευταίους γύρους, ο Acosta κατέκτησε την 5η του νίκη σε 10 αγώνες!

Οι δυο Ισπανοί ξεκίνησαν πάρα πολύ δυνατά τον αγώνα, έχοντας τα βρόχινα ελαστικά της Dunlop στις μοτοσυκλέτες τους. Από πίσω τους ήταν ο Romano Fenati.

Δεν έλειψαν και τα δράματα, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα στην Moto3. Πριν ξεκινήσει ο αγώνας, οι τεχνικοί του Deniz Oncu – που κανονικά θα ξεκινούσε από την pole position – έκαναν λάθος υπολογισμό και συνέχιζαν να δουλεύουν πάνω στη μοτοσυκλέτα στα pits, ξεπερνώντας το όριο των τριών λεπτών.

Εκείνη τη στιγμή επέλεγαν να αλλάξουν ελαστικά για τον Τούρκο αναβάτη, ο οποίος θα έβγαινε στην πίστα με σλικ. Το ίδιο έκαναν και οι Darryn Binder, John McPhee, Dennis Foggia και Andrea Migno.

Προς τιμή της Dunlop, τα βρόχινα ελαστικά της άντεξαν έως το τέλος, με τα στεγνά σημεία της πίστας να αυξάνονται συνεχώς.

Από την τέταρτη θέση ξεκίνησε ο Pedro Acosta και γρήγορα βρέθηκε μπροστά με τον Sergio Garcia, ενώ εξαιρετική ήταν και η εκκίνηση του ντόπιου αναβάτη, Max Koffler.

E8Ql61sXoAoZR3d.jpg

Μετά από τις αρχικές μάχες, ο Pedro Acosta επέλεξε φανερά να μείνει πίσω από τον Garcia και να περιμένει να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τον συμπατριώτη του στο τέλος.

Την ίδια ώρα η διαφορά τους από όλους τους υπόλοιπους μεγάλωνε συνεχώς και προς το τέλος είχε ξεπεράσει τα δέκα δευτερόλεπτα.

Ο Acosta «χτύπησε» στον προτελευταίο γύρο και πέρασε μπροστά στα φρένα της πρώτης στροφής. Στην 3η στροφή οι δυο αντίπαλοι είχαν επαφή, λίγο αργότερα ο Acosta παραλίγο να πέσει αλλά το έσωσε και στη συνέχεια ήρθε η πτώση για τον Garcia!

Ο Ισπανός σηκώθηκε αμέσως και ανέβηκε γρήγορα στη μοτοσυκλέτα του για να τερματίσει τελικά στη δεύτερη θέση.

Δυνατή ήταν και η μάχη για την 3η θέση, η οποία κρίθηκε στην τελευταία στροφή. Ο Romano Fenati βρήκε το χώρο κι έκανε την κίνησή του εις βάρος του Masia, που έχασε το βάθρο για ένα δέκατο.

E8Qp9_6XEAE86lv.jpg

Εντυπωσιακός ήταν όλο το Σαββατοκύριακο και ο Ayumu Sasaki. Ο Ιάπωνας επέστρεψε μετά από σοβαρό τραυματισμό και στον 10ο αγώνα της χρονιάς κατάφερε να πάρει την 5η θέση.

Στην έκτη θέση συναντούμε τον Darryn Binder, ο οποίος – όπως και οι υπόλοιποι με τα σλικ – ήταν ασυναγώνιστος προς το τέλος του αγώνα. Μια παρουσία (ξεκίνησε 17ος) που σίγουρα του δίνει πολλούς πόντους στο να ανέβει ακόμα και στη μεγάλη κατηγορία για λογαριασμό της Petronas!

Ένας άλλος Ιάπωνας, ο Ryusei Yamanaka, πήρε την 7η θέση, μπροστά από τον Kunii και τον Koffler, ενώ ο Adrian Fernandez έκλεισε τη δεκάδα των πρώτων.

results_Moto3_Race_Styria_2021.jpg

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Αυγούστου 2021 13:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon