.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 13:40

Ai Ogura – Το κρυφό διαμάντι της Moto2

Πέρυσι στην Moto3 μας έδειξε τις δυνατότητές του, φέτος στην Moto2 η απόδοσή του ενδεχομένως δεν έχει τύχει της προσοχής που θα έπρεπε. Ο λόγος για τον Ai Ogura, μία από τις μεγάλες ελπίδες των Ιαπώνων να επιστρέψουν με αξιώσεις στη μεγάλη κατηγορία!

Ο 20χρονος Ιάπωνας από το Τόκυο, ανέβηκε στην κατηγορία της Moto2 ύστερα από πολύ πειστικές εμφανίσεις στην Moto3 την περσινή χρονιά.

Κατάφερε να είναι μέσα στη μάχη του τίτλου για όλη τη σεζόν, κάνοντας την έκπληξη καθώς λίγοι ήταν αυτοί που περίμεναν από τον Ιάπωνα να είναι τόσο σταθερός.

Μάλιστα ήταν στο πρώτο μισό όταν έκλεψε τις εντυπώσεις, καθώς ήταν εκπληκτικά σταθερός με συνεχή παρουσία στο βάθρο. Μόνο η πτώση της απόδοσής του στο δεύτερο μισό, του στέρησε την ευκαιρία να πάρει ακόμα και το πρωτάθλημα.

Με το τέλος της σεζόν, ήταν τρίτος στη βαθμολογία (αν και δεν κατάφερε να πάρει νίκη) και είχε τους ίδιους βαθμούς με τον Tony Arbolino, τερματίζοντας μόλις τέσσερεις βαθμούς από την πρώτη θέση.

Οι εμφανίσεις του ήταν αυτές που του έδωσαν το εισιτήριο για την Moto2, αν και αρχικά υπήρχε και μια αμφιβολία για το αν η κίνηση να ανέβει τόσο γρήγορα ήταν σωστή.

ogura2.jpg

Ο λόγος ήταν το ύψος και η μυϊκή του διάπλαση, καθώς ο Ai Ogura είναι 1:68 και κάποιες φωνές έλεγαν ότι δεν θα ήταν ικανός να αντεπεξέλθει στη δύσκολη μεσαία κατηγορία.

Κι όμως, απέναντι σε πιλότους με ύψος που φτάνει κοντά το 1:80 (όπως ο Remy Gardner ή ο Raul Fernandez) ο Ogura έχει καταφέρει να πετύχει μερικές πάρα πολύ καλές εμφανίσεις.

Υπό κανονικές συνθήκες, η παρουσία του στην κατηγορία θα έπρεπε να τύχει πολύ μεγαλύτερης αναγνώρισης, ωστόσο ο Ιάπωνας έχει σταθεί «άτυχος» αφού όλα τα φώτα έχουν στραφεί στον εξαιρετικό rookie, Raul Fernandez.

Όμως και αυτός αξίζει της προσοχής μας. Σε 9 αγώνες – ως νεοφερμένος στην κατηγορία – έχει καταφέρει να είναι στην πρώτη δεκάδα πέντε φορές, ενώ η 5η θέση είναι το καλύτερό του αποτέλεσμα.

Πέρα από τα λάθη του, το επίσης αξιοπρόσεχτο με τον Ιάπωνα είναι ότι σε κάθε αγώνα που καταφέρνει να περάσει τη γραμμή του τερματισμού (με εξαίρεση τον πρώτο στο Κατάρ) είναι πάντα μέσα στους εφτά καλύτερους.

ogura3.jpg

Η προσαρμογή του στην κατηγορία είναι αμεσότατη. Οδηγεί με ηρεμία και στρατηγική κερδίζοντας έδαφος γύρο με το γύρο επί των αντιπάλων του.

Είναι 11ος στη βαθμολογία, αλλά μόλις έναν βαθμό πίσω από τον 8ο Augusto Fernandez και έξι από τον έβδομο Aron Canet.

Η παρουσία του Fernandez έχει επισκιάσει την απόδοση του Ιάπωνα. Δεν έχει φτάσει στο επίπεδο του Ισπανού, ωστόσο και αυτός έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και πραγματικά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να τον παρακολουθήσει κανείς στο δεύτερο μισό της χρονιάς.

Κι όπως γράψαμε και στον πρόλογο, ο Ai Ogura αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη ελπίδα των Ιαπώνων να έχουν έναν ακόμα πιλότο στη μεγάλη κατηγορία τα επόμενα χρόνια, μετά τον Takaaki Nakagami.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 13:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon